2016 m. liepos 25 d., pirmadienis

Šokoladinis cukinijų keksas / Chocolate Zucchini Bread


Labai šokoladinis, drėgnas, minkštas cukinijų keksas.


Dar vienas receptas su cukinijomis - desertas. Puikus, labai minkštas, drėgnas, sodraus šokoladinio skonio keksas. Cukinijų skonio tikrai nepajusite. Jos suteikia keksui drėgmės ir minkštumo.
Ragaudama bandžiau kabinėtis ir surasti, ką dar būtų galima patobulinti, bet negalėjau nieko sumąstyti. Man jis fantastiškas toks, koks yra. 




Patarimai, pastebėjimai. Jei kakava sušokusi į gabaliukus, persijokite. 
Naudojau juodo šokolado gabaliukus, bet tiks ir pieniško ar net balto. Dėkite tą, kuris patinka. Keksas nėra 'baisiai' saldus, šokolado skonis labai sodrus ir ryškus. Juodojo šokolado gabaliukai prideda kartumo. 
Cinamonas nėra būtinas, bet jis išryškina šokolado skonį. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, kartosiu.


Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Šokoladinis cukinijų keksas
Receptas adaptuotas iš joyofbaking.com

Ingredientai
24x14 cm pailgai kekso formai

150 g miltų
45 g kakavos
3/4 šaukštelio sodos
1/4 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
1/4 šaukštelio cinamono
100 g juodo ar kito šokolado gabaliukų
2 vidutiniai kiaušiniai
100 g balto cukraus
100 g rudo cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
125 ml saulėgrąžų aliejaus
220 g cukinijos, tarkuotos burokine tarka

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite pailgą kekso formą.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, sodą, kepimo miltelius, druską, cinamoną. Įmaišykite šokolado gabaliukus. Atidėkite į šoną.
  3. Kitame dubenyje paplakite kiaušinius, berkite abiejų rūšių cukrų, pilkite vanilę ir viską gerai išplakite. Įmaišykite aliejų ir tarkuotas cukinijas.
  4. Galiausiai suberkite miltų mišinį ir maišykite, kol neliks sausų miltų.
  5. Supilkite tešlą į kepimo formą, išlyginkite paviršių.
  6. Kepkite apie 55-65 minutes arba kol įsmeigus pagaliuką į kekso centrą, jis liks sausas ir švarus.


Chocolate Zucchini Bread recipe.

Chocolate Zucchini Bread
Recipe adapted from joyofbaking.com

Ingredients
For 24x14 cm loaf pan

150 g plain flour
45 g cocoa powder
3/4 tsp baking soda
1/4 tsp baking powder
Pinch of salt
1/4 tsp cinnamon
100 g dark or other chocolate chips
2 medium eggs
100 g white sugar
100 g brown sugar
1 tsp vanilla extract
125 ml vegetable oil
220 g zucchini, grated

Instructions
  1. Preheat the oven to 180 degrees. Line your pan with baking paper.
  2. In a bowl, mix together the flour, cocoa, soda, baking powder, salt and cinnamon. Stir in the chocolate chips.
  3. In another bowl, whisk the eggs. Add both sugars, vanilla and whisk everything well. Stir in the oil and zucchini.
  4. Pour the flour mixture and mix until incorporated.
  5. Pour the batter to the pan and level the surface.
  6. Bake for 55-65 minutes or until the toothpick inserted in the center of the cake comes out clean.


14 komentarų :

Anonimiškas rašė...

Tobulas!Ačiū už receptą!!!

Baking Secrets rašė...

Labai džiugu skaityti tokius komentarus! Ačiū, kad grįžot ir parašėt! :)

Anonimiškas rašė...

Kepiau dvigubą normą ir nepasigailėjau! Skonis nuostabus, keksas minkštas, šlapias!

Baking Secrets rašė...

Super. Smagu girdėti :)

Anonimiškas rašė...

Kuo pakeisti kiausinius?

Baking Secrets rašė...

Niekuo :) Mityba be kiaušinių nesidomiu, tai negaliu patarti, kuo juos pakeisti. Neįsivaizduoju net.

Anonimiškas rašė...

Šis keksas absoliučiai nuostabus :) Dar tokio skanaus nesu gyvenime iškepusi pati :) Tikrai rekomenduoju visoms :) Labai, bet labai skanu :D Dar kepsiu pagal Jūsų receptuką cukinijų apkepą :D

Baking Secrets rašė...

Nuostabu! Net abejoju ir apkepas patiks ;)

Lina P. rašė...

Miela Ernesta, ačiūūūū už tokį nuostabiai skanų cukinijų keksą!!! Toks skanutis ir minkštutis, kad sakyčiau tiesiog tirpo burnoje!!! O cukinijos kekse idealiai pasislėpė, na niekaip nepavyko rasti nors tikrai tikėjausi kokį tarkį vieną kitą aptikti 😆

Baking Secrets rašė...

Ačiū Lina už tokį atsiliepimą! Jūsų balsą girdėjau jį skaitydama :)) Ne ne, cukinijos tikrai kepiniuose nesijaučia. Drąsiai kepkit ir kitus receptus. Skonio cukinija neduoda, duoda minkštumą ir drėgmę kepiniui ;)

Anonimiškas rašė...

Skanus pyragas,tikrai kepsiu dar ! Aciu uz recepta.

Baking Secrets rašė...

Prašom ;) Ačiū, kad apsilankėt.

Anonimiškas rašė...

Šaukštu maltų mirkytų linų sėmenų

Jūratė rašė...

Labai labai super! Mano paagliukas išsireiškė, kad tai geriausias būdas sunaudoti cukinijas!

Printfriendly