2016 m. liepos 11 d., pirmadienis

Kesadilijos / Quesadillas


Lengvos, greitos, aštrios kesadilijos su kumpiu, sūriu ir pomidorais.


Labai greitas ir skanus patiekalas. Tiks ir pusryčiams, ir užkandžiui, ir pietums. Šiandien gamindama pusryčius sau, tuo pačiu suruošiau vyrui pietus į darbą, o dukrai priešpiečius. Labai paprasta, lengva, greita, universalu.

Patiko man čili paprikų aštrumas ir svogūnų laiškai. Priduoda gyvybingumo.


Beje, ar žinojote, kad pomidorai - puikus antivėžinis maisto produktas. Juose esantis likopenas ypač naudingas kovojant su vėžiu, jo prevencijai. Jūsų vyrams - tai super produktas, nes teigiamai veikia prostatą, saugo nuo to pačio vėžio. Tai perskaičiau knygoje 'Foods to Fight Cancer' ir dabar sąmoningai įtraukiu pomidorus tiek į mūsų pirkinių krepšelį, tiek į maisto meniu. Prevencijai. 


Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Kesadilijos
Receptas adaptuotas iš andychef.ru

Ingredientai

3-4 tortilijos
100 g kumpio
1-2 pomidorai
100 g Čederio sūrio
Svogūno laiškų
Čili pipiras

Gaminimo eiga
  1. Ant tortilijos vienos pusės dėkite tarkuoto sūrio, suplėšytą kumpį, pjaustytus pomidorus, pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir čili pipirais. Užberkite dar sūrio. Uždenkite tortilija ir truputį paspauskite.
  2. Kepkite tortilijas karštoje grilinėje keptuvėje iš kiekvienos pusės po kelias minutes, kol tortilijos apskrus, o sūris išsilydys.

    Quesadillas recipe.

    Quesadillas
    Recipe adapted from andychef.ru

    Ingredients

    3-4 tortillas
    100 g ham
    1-2 tomatoes
    100 g Cheddar cheese
    Some spring onions
    Chili pepper

    Instructions
    1. Add the grated cheese,  ham, cubed tomatoes, sprinkle with some chopped onions and chili on one side of tortilla. Sprinkle more cheese on top. Cover and press lightly.
    2. Griddle in the hot pan until cheese is melted.

    Komentarų nėra :

    Printfriendly