Klasikinis prancūziškas citrininis keksas / Classic French Lemon Cake


Klasikinio prancūziško citrininio kekso receptas.


James Martin - labai gerai žinomas kulinaras-konditeris Jungtinėje Karalystėje. Jo nežinoti, turbūt neįmanoma, nes tiek TV laidose, tiek knygų viršeliuose, žurnaluose, labai dažnai šmėžuoja jo veidas ir receptai. 
Visai neseniai iš bibliotekos parsitempiau J. Martin naujausią konditerijos knygą 'Sweet'. Keletą kartų perverčiau, nuotraukos nuostabios, vaizdas, patiekimas profesionalus, idealus. Pažiūrėti gražu, o ar išeitų pagaminti paprastam žmogui (apie patiekimą net nekalbu), klausimas atviras. 
Sudėtingų kepinių nedrįsau mėginti, ėmiau paprasčiausią receptą ir pasižadėjau, jei kepinys bus tobulas, bandysiu dar, tik jau sudėtingiau. 
Kepinys pavyko, labai skanus keksas. Tobulas? Hm... Nedrįstu taip sakyti. Nežinau, ar išlepau, ar ne nuotaikoj buvoj, ar per daug vilčių sudėjau ir tikėjausi kažko nerealaus. O gal klaidą padariau, jog kekso neapliejau glazūra, gal būčiau kitaip čiulbėjusi dabar. Nežinau. 
Nesupraskite klaidingai keksas labai skanus, bet dėl jo nepamišau, J. Martin neįsimylėjau ir išgirtoji knyga tokio milžiniško įspūdžio nepadarė. Gal dar ne laikas ir tiek...

Patarimai, pastebėjimai. Aš glazūros nedariau, tik apibarsčiau cukraus pudra. Jei norite intensyvesnio citrinų skonio, keksą apliekite glazūra. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, galbūt kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Klasikinis prancūziškas citrininis keksas
Receptas adaptuotas iš James Martin knygos 'Sweet'

Ingredientai

Keksui
75 g sviesto, tirpinto
3 kiaušiniai
2 citrinų sultys
2 citrinų tarkuotos žievelės
200 g cukraus
75 g grietinės
150 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių

Glazūrai
75 g cukraus pudros
1 citrinos sultys

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinite iki 170 laipsnių. Sviestu patepkite ir kepimo popieriumi išklokite kepimo formą.
  2. Ištirpinkite sviestą, atvėsinkite. 
  3. Dubenyje išsukite kiaušinius, citrinos sultis, žievelę, cukrų. Įmaišykite sviestą, grietinę.
  4. Miltus ir kepimo miltelius įsijokite į tešlą. Viską išmaišykite.
  5. Supilkite tešlą į kepimo formą, išlyginkite paviršių.
  6. Kepkite 45-60 minučių arba, kol įsmeigus medinį pagaliuką į kekso centrą, jis liks sausas ir švarus.
  7. Glazūrai viską sumaišykite, apliekite atvėsusio kekso viršų (jei norite). 


    Classic French Lemon Cake recipe.

    Classic French Lemon Cake
    Recipe adapted from James Martin's book 'Sweet'

    Ingredients

    For the cake
    75 g butter, melted
    3 eggs
    2 lemon juice
    2 lemon zest, grated
    200 g sugar
    75 g creme-fraiche
    150 g plain flour
    1 tsp baking powder

    To glaze
    75 g icing sugar
    1 lemon juice

    Instructions

    1. Preheat the oven to 170 degrees. Grease and line with baking paper a loaf tin (900 g).
    2. Melt the butter and cool.
    3. In a bowl whisk together the eggs, lemon juice, zest and sugar.
    4. Add the butter, creme-fraiche. Sift in the flour and baking powder. Mix everything. 
    5. Pour the batter to the prepared tin, level the surface.
    6. Bake for 45-60 minutes or until the toothpick inserted in the center of the cake comes out clean.
    7. To make glaze mix everything and pour over the cooled cake. 

    Baking Secrets

    Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

    Komentarų nėra:

    Rašyti komentarą