2016 m. kovo 4 d., penktadienis

Citrininis keksas a la 'Starbucks' / 'Starbucks' Lemon Loaf Cake Copycat


'Starbucks' citrininio kekso recepto kopija.


Dar visai neseniai užsiminiau, jog ruošiuosi kepti citrininį keksą. Tiesa, tada nutylėjau pagal kokį receptą. Nenorėjau skelbti, kad bandysiu kepti 'Starbucks' keksą, kol neišmėginau recepto ir neparagavau orginalo. 
Šį kartą prieš išbandant receptą teko truputį pasiruošti. Visų pirma, susiplanavome kelionę į didesnį miestelį, kuriame yra 'Starbucks', nuvykę prigriebėme kelis gabalus to išgirtojo citrininio kekso, pasimėgaudami ragavome. O grįžus, kol dar skoninė atmintis buvo šviežia, išbandžiau ir atrastąjį receptą. 
Ir kokios gi išvados? Šis receptas - tikrai puikus. Keksas purus, labai citrininis, labai skanus. Vienas skaniausių kada nors keptų keksų (netgi taip). Tačiau drįsčiau nesutikti su šimtais užsienio portalų rėkiančių antraščių, jog tai 'Starbucks' kekso recepto kopija.
Man jų tekstūra skirtinga: šis purus purus, 'Starbucks' -  tankesnis; šis su cukraus pudros ir citrinų glazūra, mano valgytąsis orginalas - įmirkęs citrininiu cukraus sirupu (galbūt nebuvo pirkti glazūruoto varianto); 'Starbucks' keksas - riebus, šis - lengvesnis. Skoniai abiejų panašūs, abu citrininiai. O vat kuris skanesnis, tai dar reiktų degustuoti ir lyginti, nes gana sunku nuspręsti. Nors mano ir vyro širdys linksta prie šio naminio kekso... Jis tiesiog tobulas citrininis keksas.



Patarimai, pastebėjimai. Citrinų ekstraktas - nebūtinas. Jei turite, valio, jei ne, galima nedėti. Aš neturėjau. 
Citrininę glazūrą tikrai rekomenduoju, ji labai paryškina citrinų skonį, pagyvina patį keksą.
Jei mėgstate storesnį glazūros sluoksnį, dėkite visko dvigubai. Man kuo puikiausiai užteko ir tokio sluoksnio.  

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Citrininis keksas a la 'Starbucks'
Receptas adaptuotas iš tampabay.com

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

1 1/2 puodelio miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/2 šaukštelio kepimo sodos
1/2 šaukštelio druskos
3 vidutiniai kiaušiniai
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 1/2 šaukštelio citrinų ekstrakto (nebūtinai)
1/3 puodelio citrinos sulčių
2 šaukštai (30 g) minkšto sviesto
1 puodelis (200 g) cukraus
1/2 puodelio daržovių aliejaus
1 citrinos tarkuotos žievelės

Citrininei glazūrai
3/4 puodelio cukraus pudros
1/8 puodelio citrinos sulčių
2 šaukšteliai pieno

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite ir kepimo popieriumi išklokite kekso formą.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Atidėkite į šalį.
  3. Kitame dubenyje išsukite minkštą sviestą, cukrų, vanilės ir citrinų ekstraktus. Pilkite aliejų, citrinos sultis, sumuškite kiaušinius, įtrakuokite citrinos žievelę, viską gerai išmaišykite.
  4. Į tešlą įsijokite miltų mišinį. Palengva mentele sumaišykite, kad neliktų sausų miltų.
  5. Tešlą supilkite į kepimo formą, išlyginkite paviršių. 
  6. Kepkite 40-45 minutes arba kol įsmeigus medinį pagaliuką, jis liks sausas ir švarus.
  7. Iškepusį keksą 5 minutėms palikite formoje, tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.
  8. Glazūrai viską išmaišykite. Atvėsusį keksą apliekite glazūra. 


    'Starbucks' Lemon Loaf Cake Copycat recipe.

    'Starbucks' Lemon Loaf Cake Copycat
    Recipe adapted from tampabay.com

    Ingredients
    1 cup - 250 ml

    1 1/2 cup plain flour

    1/2 tsp baking powder
    1/2 tsp baking soda
    1/2 tsp salt
    3 medium eggs
    1 tsp vanilla extract
    1 1/2 tsp lemon extract (optional)
    1/3 cup lemon juice
    2 tbsp (30 g) softened butter
    1 cup (200 g) sugar
    1/2 cup vegetable oil
    1 grated lemon zest

    For lemon glaze
    3/4 cup icing sugar
    1/8 cup lemon juice
    2 tsp milk

    Instructions
    1. Preheat the oven to 180 degrees. Grease and line a loaf tin with baking paper.
    2. In a bowl mix together flour, baking powder, soda and salt. Set aside.
    3. In another bowl cream together the sugar and butter. Pour in the oil, lemon juice, add grated lemon zest, eggs, vanilla and lemon extracts. Mix everything well.
    4. Sift the flour mixture to the batter. Mix with a spatula until all dry ingredients are incorporated.
    5. Pour the batter into the prepared tin.
    6. Bake for 40-45 minutes or until the toothpick inserted in the center of the loaf comes out clean.
    7. Leave the loaf in the tin for 5 minutes, then transfer to a wire rack to cool completely.
    8. For the lemon glazes mix everything until smooth. Pour the glaze over the top of the cooled loaf.

    3 komentarai :

    Daiva rašė...

    Sveiki, o galima naudoti ruda cukru?

    Unknown rašė...

    nesulaukiau ats, iskepiau su baltu, labai skanu, aciu!

    Giedre rašė...

    Puikus pyragas! Aciu uz recepta!

    Printfriendly