2016 m. sausio 6 d., trečiadienis

Briuselio kopūstai su svogūnais ir lašinukais / Brussels Sprouts with Onions and Pancetta


Kepti Briuselio kopūstai su svogūnais ir lašinukais.


Galiu lažintis, išgirdus, ką nors tariant 'Briuselio kopūstai', dauguma žmonių valingai ar nevalingai susiraukia. Kyla įvairių nemalonių asociacijų. Maždaug 'fu kaip neskanu', 'smirda', 'kartu'. Kažkada ir man kildavo tokios pačios asociacijos, nes nemokėjau jų tinkamai paruošti. Dabar mano mintys apie Briuselio kopūstus visiškai priešingos ir net seilė nutysta apie juos pagalvojus. Visa to paslaptis - mokėjimas tinkamai ir skaniai juos pagaminti. Turiu keletą receptų pagal kuriuos ruošiu Briuselio kopūstus, bet šis mano mėgstamiausias. Galiu valgyti tiesiog vienus! 

Briuselio kopūstai išlieka šiek tiek traškūs, svogūnai priduoda saldumo, lašinukai sūrumo. Vėlgi puikus balansas 'kartu, sūru, saldu'. 

Taigi, neraukykite nosies ir duokite Briuselio kopūstams antrąjį šansą. Puiki, labai sveika ir naudinga daržovė! Truputis išmonės, pastangų, kelių produktų ir skanus rezultatas garantuotas.


Patarimai, pastebėjimai. Kopūstus apvirkite vos 2 minutes. Nereikia pervirti! 

Aš dažniausiai naudoju itališką šoninę 'Pancetta', bet tinka ir kiti lašinukai. Svogūnas tinka tiek mėlynas, tiek geltonas. Petražolių kartais neturiu ar pamirštu įdėti, skonis nenukenčia.

Toks patiekalas daugiau tinkamas kaip garnyras, bet aš jį kartais valgau tiesiog vieną. Labai skanu ir taip. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Dariau ne vieną kartą. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!


Briuselio kopūstai su svogūnais ir lašinukais
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen



Ingredientai

250 g Briuselio kopūstų
110 g šoninės (itališkos 'Pančetos' ar kitos)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 mažas svogūnas, susmulkintas
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas šviežių petražolių
Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga
  1. Nupjaustykite Briuselio kopūstų galiukus, perpjaukite kopūstus per pusę. Nedideliame puode užvirinkite vandenį, įberkite druskos, sudėkite Briuselio kopūstus ir pavirkite 2 minutes. Nukoškite ir padėkite į šalį.
  2. Į didelę keptuvę pilkite alyvuogių aliejų, dėkite pasmulkintą šoninę, svogūnus ir pakepkite, kol šoninė ir svogūnai apskrus. 
  3. Tuomet į keptuvę sudėkite Briuselio kopūstus (supjaustyta puse į apačią), kepkite 4-5 minutes, arba kol kopūstai 'įgaus spalvos'. 
  4. Sudėkite sviestą ir petražoles, paskaninkite druska, pipirais ir iš karto tiekite. 


    Brussels Sprouts with onions and Pancetta.

    Brussels Sprouts with Onions and Pancetta
    Recipe adapted from Laura in the Kitchen



    Ingredients

    250 g Brussels sprouts
    110 g Pancetta
    1 tbsp olive oil
    1 small onion, thinly sliced
    1 tbsp butter
    1 tbsp fresh chopped parsley 
    Salt and pepper, to taste
    Instructions
    1. Trim the ends of the Brussels sprouts, halve them. Bring a saucepan filled with the salted water up to a boil, add Brussels sprouts and cook them for about 2 minutes, drain and set aside.
    2. Preheat a large skillet, add the pancetta, oil and onion and cook it until the pancetta becomes nice and crispy on all sides and the shallot has developed a bit of color.
    3. Add the cooked sprouts, toss them with the pancetta and onions, place them cut side down and allow everything to cook together for about 4 to 5 minutes or until the sprouts have developed some color. 
    4. Add the butter, parsley and a pinch of salt and pepper and cook everything together for about a minute.

    Komentarų nėra :

    Printfriendly