2015 m. gruodžio 2 d., trečiadienis

Sicilietiški makaronai / Pasta alla Siciliana


Labai skanūs makaronai su baklažanais, mocarela ir pomidorų padažu.


Tęsiu makaronų erą. Šįkart Sicilietiški makaronai - vegetariškas makaronų patiekalas su skrudintais baklažanais, mocarela, pomidorų padažu ir bazilikais. Kvepia Italija... 


Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4,5/5. Labai skanu. Gaminau daug kartų, dar tikrai gaminsiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!




Sicilietiški makaronai
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

200 g makaronų (vamzdelio formos)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
800 g smulkintų konservuotų pomidorų
1 didelis baklažanas
1 mažas svogūnas
2 skiltelės česnako
1 puodelis mocarelos, pjaustytos kubeliais
1/4 puodelio tarkuoto Parmezano sūrio
Saujelė šviežio baziliko
Druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. 
  2. Baklažaną supjaustykite kubeliais, sudėkite į aliejumi apšlakstytą skardą, pabarstykite druska, pipirais, užpilkite truputį alyvuogių aliejaus. Rankomis sumaišykite ir dėkite į orkaitę kepti 20 minučių. 
  3. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, apie 5 minutes pakepkite smulkiai pjaustytą svogūną. Dėkite smulkintą česnaką, kepkite 1 minutę. Supilkite konservuotus pomidorus, pabarstykite druska, pipirais. Uždenkite dangčiu ir virkite apie 20 minučių, kol sutirštės.
  4. Į verdančius pomidorus sudėkite apskrudusius baklažanus, dar pavirkite 10 minučių.
  5. Tuo pat metu į verdantį, pasūdytą vandenį dėkite virti makaronus. Kai išvirs, nukoškite ir sudėkite į padažą. 
  6. Dėkite tarkuotą Parmezaną, truputį sukapoto baziliko lapelių, išmaišykite. 
  7. Galiausiai sudėkite kubeliais supjaustytą mocarelą. 
  8. Užbarstykite daugiau šviežio baziliko lapelių. 


    Very delicious vegetarian pasta with aubergine, mozzarella and tomato sauce. 

    Pasta alla Siciliana
    Recipe adapted from Laura in the Kitchen

    Ingredients
    1 cup - 250 ml

    200 g tube shaped pasta
    2 tbsp olive oil
    800 g crushed plum tomatoes
    1 large eggplant
    1 small onion
    2 cloves of garlic
    1 cup mozzarella, cubed
    1/4 cup Parmiggiano, grated
    Handful of fresh basil leaves
    Salt and pepper to taste

    Instructions

    1. Heat the oven to 200 degrees.
    2. Drizzle some olive oil to the baking tin. Add cubed eggplant, sprinkle with some salt, pepper and add more olive oil, mix everything. Cook for 20 minutes in the oven.
    3. In a pan add 2 tbsp olive oil, chopped onion, cook for 5 minutes until softened. Add chopped garlic, cook for 1 minute. Add crushed tomatoes, season with some salt, pepper and cook for about 20 minutes until thickens.
    4. Add eggplant to the tomato sauce and cook for 10 minutes. 
    5. At the same time add the pasta to the boiling, salted water and cook as directed on the package. Drain the pasta and add to the sauce.
    6. Add the grated Parmiggiano, chopped basil leaves. Toss until the pasta is coated with the sauce, then add mozzarella. 
    7. Sprinkle more basil leaves and serve. 



    Printfriendly