2015 m. gruodžio 23 d., trečiadienis

Kūčiukai + VIDEO / Poppy Seeds Crackers + VIDEO


Tradiciniai Kūčiukai.


Visus su Kūčiomis! Ramių, jaukių švenčių Jums. 

Greičiausiai daugumos Kūčiukai jau iškepti, tačiau receptu būtinai noriu pasidalinti. Be to, gal dar atsiras žmonių paskutinę minutę ieškančių recepto, o ir aš labai noriu įtraukti šį receptą į savo sąrašą. Praeitais metais suvėlavau ir nesidalinau. Prisižadėjau sau, jog šiemet būtinai! 


Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Kepu kasmet.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Kūčiukai 

VIDEO RECEPTAS



Ingredientai

350 g miltų
Žiupsnelis druskos
2 1/2 šaukšto cukraus
7 g sausų mielių
200 ml šilto vandens
1 šaukštas bekvapio aliejaus
2 šaukštai aguonų

Gaminimo eiga
  1. Nedideliame puodelyje pašildykite vandenį. Įdėkite cukrų, mieles, pamaišykite ir leiskite pastovėti 5 minutes, kol mielės suaktyvės.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, druską, aguonas. Supilkite aliejų.
  3. Į miltus pilkite vandenį su mielėmis. Užmaišykite tešlą. Minkykite, kol tešla bus glotni ir švelni (apie 5-10 minučių). Suformuokite tešlą į nedidelį kamuoliuką.
  4. Dėkite tešlą į aliejumi pateptą dubenį, tešlos viršų taip pat aptepkite aliejumi. Dubenį apvyniokite plėvele ir padėkite šiltai, kad pakiltų (apie 1-2 valandas).
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
  6. Tešlą padalinkite į mažesnes dalis, kiekvieną dalį plonai iškočiokite, juosteles suploninkite pirštais. Tešlą supjaustykite mažais gabaliukais.
  7. Sudėliokite kūčiukus ant skardų. Kepkite 10-15 minučių, arba kol gražiai apskrus.


    Traditional Lithuanian Christmas Eve Poppy Seeds Crackers.

    Poppy Seeds Crackers

    VIDEO RECIPE



    Ingredients

    350 g plain flour
    Pinch of salt
    2 1/2 tbsp sugar
    7 g dried yeast
    200 ml warm water
    1 tbsp vegetable oil
    2 tbsp poppy seeds

    Instructions

    1. In a small saucepan, heat the water. Add the sugar and yeast, stir in and leave to sit for 5 minutes until yeast starts to activate. 
    2. In a bowl mix together the flour, salt, poppy seeds. Pour in the oil.
    3. Pour the water-yeast mixture into the flour. Knead until a smooth dough (for about 5-10 minutes). Form the dough into a ball.
    4. Put the dough into lightly oiled bowl, oil the top of the dough. Cover the bowl with a cling film and leave in a warm place until doubled in size (for about 1-2 hours).
    5. Preheat the oven to 180 degrees. Line your baking sheets with baking paper.
    6. Divide the dough into smaller pieces, roll out into long strips. Cut into small squares. 
    7. Arrange the crackers on the baking sheets. Bake for 10-15 minutes until golden brown.

    Komentarų nėra :

    Printfriendly