2015 m. rugpjūčio 6 d., ketvirtadienis

Šokoladinis vyšnių ir migdolų pyragas / Chocolate Cherry Almond Cake


Lengvas, minkštas, šokoladinis migdolų pyragas su vyšniomis. 


Lengvutis, minkštutis pyragas su vyšniomis ir migdolais. Kąsnis po kąsnio net nepajauti kaip pyragas nyksta akyse, o aplink juosmenį 'klijuojasi' papildomi kilogramai. Chi chi. 


Turbūt praradau įkvėpimą, nes galvoje tuščia, sunku surasti įžanginių žodžių. Įdomu, ką tokiais atvejais daro menininkai. Chi chi. Iš kur semiasi įkvėpimo? Gamtos, žmonių, kelionių, tylos, miego? Miego... Minčių lietus ir veikiausiai radau savo atsakymą į šį klausimą. Noriu miego!!!! Chi chi. Reikia būtinai taisyti padėtį, o jau pačiai darosi nuo savęs nuobodu. Chi chi. 

Patarimai, pastebėjimai.  Pyrago tešlai reikia arba vyšnių likerio, arba pieno. Jei neturite likerio ar nenorite alkoholio, pakeiskite pienu. Aš naudojau pieną. 

Kepant pyragą pasirodė, kad produktų kiekiai labai nedideli tokio skersmens formai. Tačiau pyragas gerai iškilo, gavosi normalus pyragas. Aš kepiau 21 cm skersmens formoje, kiekius mažinau, dauginau iš 0.7.  

Pyragas šokoladinis, tačiau jo skonis nėra labai sodrus, stiprus. Kitąkart įberčiau žiupsnelį tirpios kavos miltelių, kad išgauti stipresnį šokolado skonį. Gal suveiktų. Ir vis dėlto mėginčiau su vyšnių likeriu. Įtariu, būtų dar geresnis skonis. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Šokoladinis vyšnių ir migdolų pyragas
Receptas adaptuotas iš Cake Classics

Ingredientai
26 cm apvaliai kepimo formai

140 g cukraus
140 g minkšto sviesto
4 kiaušiniai
100 g juodojo šokolado
140 g maltų migdolų
60 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
350 g šviežių ar šaldytų vyšnių
2 šaukšteliai vyšnių likerio arba pieno

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite ir kepimo popieriumi išklokite kepimo formą. 
  2. Šokoladą ištirpinkite ant garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje. Palikite, kad šiek tiek atvėstų.
  3. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi. 
  4. Kiaušinio trynius atskirkite nuo baltymų. Į sviesto/cukraus mišinį dėkite po vieną kiaušinio trynį ir po kiekvieno gerai išplakite. Sudėkite visus trynius. Įpilkite vanilės, išmaišykite.
  5. Į tešlą įmaišykite pravėsusį šokoladą. 
  6. Baltymus išplakite iki standumo. Palengva dalimis įmaišykite į tešlą.
  7. Miltus, kepimo miltelius, druską sumaišykite atskirame dubenyje. Įsijokite į tešlą. Suberkite maltus migdolus ir viską atsargiai sumaišykite. Nepermaišykite!
  8. Tešlą supilkite į kepimo formą. Ant tešlos sudėliokite vyšnias. 
  9. Kepkite apie 30 minučių, kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą, jis liks sausas ir švarus.

Light chocolate cherry almond cake.

Chocolate Cherry Almond Cake
Recipe adapted from Cake Classics

Ingredients
For 26 cm round cake tin 

140 g sugar
140 g softened butter
4 eggs
100 g dark chocolate
140 g ground almonds
60 g plain flour
1/2 tsp baking powder
Pinch of salt
1 tsp vanilla extract
350 g fresh or frozen cherries
2 tsp cherry liquer or milk

Instructions
  1. Preheat the oven to 180 degrees. Grease and line 26 cm baking tin with baking paper.
  2. Melt the chocolate in a microwave, leave to cool.
  3. Cream the butter with the sugar. 
  4. Separate egg yolks from egg whites. Stir in the egg yolks one at a time beating well after each. Pour the vanilla, mix it in.
  5. Stir in the melted chocolate. 
  6. Whisk the egg whites until stiff. Gently fold in the batter. 
  7. Sift the flour, baking powder and salt to the batter. Add ground almonds and mix everything gently until smooth. Do not overmix!
  8. Pour the batter into the tin. Scatter the cherries on top.
  9. Bake for 30 minutes or until the toothpick inserted into the center of the cake comes out clean.

Komentarų nėra :

Printfriendly