2015 m. liepos 30 d., ketvirtadienis

Šokoladiniai keksiukai su karamele / Chocolate Caramel Muffins


Minkšti, ne per saldūs, traškia plutele, šokoladiniai keksiukai su karamele. 


Prabėgo pirmoji savaitė naujuose namuose. Nors vis dar jaučiuosi tarsi iškritusi iš medžio (chi chi), be įprastos rutinos, tačiau daug ramiau, saugiau, o ir namai tampa vis labiau panašūs į tikruosius namus. Tačiau vis dar vieno dalyko labai stinga - noro kepti. Jis šiuo metu truputį prigesęs. Ech. Užtat radau vieną užsilikusį receptą, visai neblogą keksiukų receptą - šokoladiniai keksiukai su karamele. 

Per keletą paskutinių mėnesių išbandžiau tikrai ne vieną keksiukų receptą, bet deja, vis nusivildavau. Taip, buvo skanių, bet niekuo neprilygstančių tokioms tobulybėms kaip keksiukai su šokolado gabaliukais, šokoladiniai keksiukai, mėlynių keksiukai, moliūgų keksiukai. Buvau taip nusivylusi, kad kaskart bandydama kitą keksiukų receptą, jau nesitikėjau gerų rezultatų. Tačiau šie keksiukai su karamele sugrąžino optimizmą. Galbūt negalėčiau jų pavadinti tobulais (mano favoritus žinote), bet skaniais būtinai. O kuo karamelės daugiau, tuo skaniau. 


Patarimai, pastebėjimai. Aš naudojau miltus kepiniams (angl. self-raising flour). Keksiukai puikiai iškilo. 

Atkreipkite dėmesį ir neprikraukite per daug tešlos į keksiukų formeles, nes išbėgs per kraštus. Vėliau teks gramdyti ne tik tešlą, bet ir karamelę. Chi chi. O tai nėra labai smagu. Chi chi. 

Aš kepiau keksiukus keletą kartų. Pirmąkart karamelės dėjau tik ant viršaus ir sumaišiau su tešla. Antrąjį kartą karamelės dėjau ir į keksiuko vidų. Daug skaniau, kai karamelės yra keksiuko viduje. Drėgna, saldu. Pati keksiukų tešla nėra labai saldi, todėl nebijokite, kad bus neįmanoma valgyti. 

Karamelę tešloje galima paskirstyti ir lengvesniu būdu: į paruoštą keksiukų tešlą šaukšteliu dėkite karamelę, švelniai įmaišykite, bet nepermaišykite, kad liktų karamelės 'burbuliukų'.

Nors mes valgėm keksiukus tiek šiltus, tiek šaltus. Žurnale rekomenduojama keksiukus valgyti šiltus, o atvėsusius geriausia 10 sekundžių pašildyti mikrobangų krosnelėje, kad karamelė sušiltų, suskystėtų. Man to daryti neteko, nes kaip sakiau suvalgėm ir taip.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3.5/5. Skanu, galbūt kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!






Šokoladiniai keksiukai su karamele
Receptas adaptuotas iš žurnalo 'Baking Heaven'

Ingredientai

250 g miltų
100 g cukraus
50 g kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 kiaušiniai
180 ml pieno
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
4 šaukštai bekvapio aliejaus
1 skardinė (397 g) karamelės ('Rududu')
Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių (170 laipsnių orkaitę su ventiliatoriumi), o keksiukų formą išklokite popieriniais 'sijonėliais'. 
  2. Mažame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir cukrų.
  3. Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius, pieną, vanilę ir aliejų. 
  4. Suberkite sausų produktų mišinį ir viską išmaišykite.
  5. Karamelę  dėkite šaukšteliais į tešlą, atsargiai pamaišykite, bet nepermaišykite, kad liktų karamelės 'burbuliukų'. Arba galite tešlą dėti į keksiukų formeles, kad užpildytų šiek tiek mažiau nei pusę formelės, tuomet po kupiną šaukštelį karamelės, vėl užpilkite tešlos, ant viršaus dar šaukštelį karamelės. Kitu šaukšto galu sumaišykite karamelę su tešla (darykite 'zigzagus'). 
  6. Kepkite 15-20 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į keksiuko centrą, jis liks švarus ir sausas (neaplikęs tešla).


Soft, not too sweet chocolate caramel muffins.

Chocolate Caramel Muffins
Recipe adapted from magazine 'Baking Heaven'

Ingredients

250 g self-raising flour
100 g sugar
50 g cocoa powder
2 tsp baking powder
2 eggs
180 ml milk
1 tsp vanilla extract
4 tbsp vegetable oil
1 can (397 g) caramel

Directions
  1. Preheat your oven to 190 degrees (170 degrees Fan Oven) and line a 12 piece cupcake tin with cupcake liners.
  2. In a small bowl, combine the flour, cocoa powder, baking powder and sugar.
  3. In a large bowl, whisk eggs, milk, vanilla and oil. 
  4. Add the dry ingredients and mix just until they are all incorporated.
  5. Drop spoonfuls of the caramel into the batter, gently swirl it through, but do not overmix. Or you can fill your muffin liners with some batter, spoon a teaspoon of caramel, add more batter and one more teaspoon of caramel on top. Mix the caramel slightly into the batter with the tip of the spoon.
  6. Bake the muffins for about 15 to 20 minutes or until a toothpick inserted in the center of the cupcake comes out clean.

2 komentarai :

Anonimiškas rašė...

Man tesla gavosi kieta ir kibi. Ja ismaisyti su karamele keksiuku formoj jokiu sansu. Pries kepant itariau, kad per kieta tesla, bet laikiausi recepto. Kepiau nemaisytus, tad gavosi sausi, su keliais gumulais karameles. Siaip sokolado su karamele derinys vilioja, tai gal bandysiu dar kada iskept biski keiciant proporcijas.

Baking Secrets rašė...

Labai gaila, kad nesigavo. Dar kartą peržiūrėjau receptą žurnale, ar nepadariau kokios klaidos. Lyg ir ne. Aš kepiau keksiukus porą kartų, man jie gavosi. Tešla tikrai tiršta, bet pamaišyti išėjo. Iškepę keksiukai nėra drėgni ar saldūs, visko priduoda karamelė. Jei dar bandysite galima būtų pridėti karamelės šaukšteliais į tešlą ir šiek tiek pamaišyti, bet nesuplakti, kad būtų karamelės burbuliukų. Tada nereikės maišyti formelėse ir tešla geresnė gautųsi. Linkiu sėkmės.

Printfriendly