2015 m. birželio 15 d., pirmadienis

Brusketa su krevetėmis / Creamy Shrimp Bruschetta


Brusketa su krevetėmis ir špinatais bei kreminiu, aitriu padažu.


Labai mėgstu įvairias brusketas. Šį receptą priskirčiau prie savo dviejų mėgstamiausių. Būtent brusketa su saulėje džiovintais pomidorais ir mocarela bei brusketa su krevetėmis - skaniausios iki šiol ragautos. Kalbant apie šį receptą, jis nėra sudėtingas ar labai pigus, tačiau labai skanus. Krevetės su špinatais ir kreminis, aitrumo turintis padažas - tenka pirštus apsilaižyti. Tikrai!


Patarimai, pastebėjimai. Daug patarimų čia nėra. Viską paruošti nėra sudėtinga. 

Svogūnus galima pjaustyti griežinėliais arba smulkinti. Aš esu dariusi ir taip, ir taip. Skirtumas tik tame, jog mano vyras nemėgstantis svogūnų noriau valgė su smulkintais svogūnais. Chi chi. Man didelio skirtumo nėra. 

Galima naudoti tiek paprastą geltoną, tiek mėlynąjį svogūną. Esu naudojus abu.

Baltas vynas taip pat nėra būtinas, jei nenorite ar negalite vartoti alkoholio. Tiesiog, pakeiskite sultiniu ar paprastu vandeniu. 

Kokios čia aitriosios paprikos kruopelės? Jei kas nežino, tai smulkintos džiovintos čili paprikos kruopelės. 



Krevetes naudojau nedideles šaldytas, virtas, lukštentas. Galima naudoti ir šviežias, dideles, tik tuomet supjaustykite mažesniais gabaliukais. Jokiu būdu nepervirkite krevečių. Jos pakankamai greitai išverda/iškepa. 

Jei neturite grilinės keptuvė, duoną skrudinkite orkaitėje. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu. Jau porą kartų dariau. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!




Brusketa su krevetėmis
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai

1 šviežia bagetė ar ciabata duonelė
2 šaukštai alyvuogių aliejaus 
2 skiltelės česnako
1 mažas svogūnas
75 g kreminio sūrio
325 g krevečių
90 ml konservuotų pomidorų
Žiupsnelis aitriųjų paprikų kruopelių
90 ml balto vyno
3/4 puodelio (185 ml) šviežių špinatų, smulkiai supjaustytų
1 šaukštas smulkintų šviežių bazilikų
1 šaukštas smulkintų šviežių petražolių
Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga
  1. Grilinę keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies. 
  2. Duoną supjaustykite ir apšlakstykite trupučiuku alyvuogių aliejaus. Paskrudinkite keptuvėje.
  3. Keptuvę įkaitinkite ant nedidelės ugnies, įpilkite alyvuogių aliejaus, dėkite pjaustytus svogūnus. Pakepkite 2 minutes arba, kol svogūnai suminkštės ir taps bespalviai.
  4. Dėkite česnaką, aitriųjų paprikų kruopelių, pakepkite 30 sekundžių. Pilkite vyną, virkite apie minutę, kad išgaruotų alkoholis.
  5. Pilkite konservuotus pomidorus, paskaninkite druska, pipirais, virkite 5-7 minutes arba, kol padažas šiek tiek sutirštės. 
  6. Dėkite kreminį sūrį, išmaišykite ir pakaitinkite apie minutę.
  7. Dėkite krevetes ir pavirkite 2 minutes. 
  8. Išjunkite viryklę, dėkite smulkintus špinatus, baziliką, petražoles. Viską išmaišykite. Tiekite ant paskrudintos duonos.


Shrimp and Spinach Bruschetta with creamy, hot sauce.

Creamy Shrimp Bruschetta
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredients


1 fresh baguette or ciabatta bread
2 tbsp of olive oil
2 cloves of garlic
1 small onion
75 g of cream cheese
325 g of shrimp
90 ml canned tomatoes
Pinch of hot red pepper flakes
90 ml of white wine
3/4 cup (185 ml) of fresh baby spinach, roughly chopped
1 tbsp of fresh chopped basil
1 tbsp of fresh chopped parsley
Salt, pepper to taste

Instructions
  1. Preheat your grill pan to medium high heat.
  2. Slice the bread and drizzle with the olive oil. Grill until crispy and golden brown.
  3. In a medium skillet over medium heat, preheat the olive oil, and add the onions. Cook them for 2 minutes or until soft and translucent.
  4. Add the garlic and hot pepper flakes and cook for 30 seconds. Add the wine and let it cook for about 1 minute.
  5. Add the canned tomatoes and season with salt and pepper, cook for 5 to 7 minutes or until sauce thickens slightly.
  6. Add the cream cheese and stir to heat through about 1 minute.
  7. Add the shrimp and cook for 2 minutes.
  8. Turn the heat off and add the spinach, basil and parsley. Stir to wilt the herbs and spinach. Top the bread with this topping. 


Komentarų nėra :

Printfriendly