Šokoladinis pyragas su kokosiniais varškės kamuoliukais / Chocolate Cake with Coconut Cottage Cheese Balls


For English recipe, please scroll down






Patirtis. Šis pyragas sužavėjo mane savo vaizdu. Taip taip, būtent tie maži varškės kamuoliukai! Pasirodė labai simpatiškas pyragiukas, o ir derinys labai man priimtinas ir skanus. Labai mėgstu šokoladą, varškinius pyragus, o ir kokosų neatsisakau. 

Pyragas tikrai nenuvylė. Buvo labai skanus. Bet vat šokoladinis padažas man nelabai pavyko. Tiesa, aš visus produktus iškart užkaitinau nepaskaičius recepto iki galo. Buvo rašoma, šokoladą įdėti vėliau. Nežinau, ar tai tikrai pakeistų situaciją ir tas padažas sutirštėtų, nes antrą kartą nebenorėjau mėginti.

Orginaliame recepte rašoma, kad padažas turėtų būti tirštas ir užpilamas ant pyrago viršaus. Deja, man jis nesutirštėjo visiškai, buvo skystas, todėl nepyliau ant viso pyrago, o tik pasiskaninimui ant valgomo gabaliuko. Jis priduoda truputį drėgnumo pyragui. Bet vėliau, po pirmųjų ragavimų mes sukirtom pyragą ir visai be padažo. 

Skonis. Šokoladinis pyragas su kokosų skonio varškės kamuoliukais. Puikus šokolado, kokosų ir varškės derinys. Labai skanus, ne per saldus, pats tas. Varškė priduoda savotiškos švelnios rūgštelės. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Tiesiog nedaryčiau šokoladinio padažo, man pyragas ir taip skanus. 

Šokoladinis pyragas su kokosiniais varškės kamuoliukais
Receptas adaptuotas iš Banana Chocolate blog


Ingredientai
24 cm apvaliai kepimo formai


Varškės kamuoliukams
250 g varškės arba rikotos
50 g kokoso drožlių
50 g cukraus
2 kiaušinio tryniai
2 šaukštai krakmolo

Šokoladiniam pyragui
4 kiaušiniai
60 g cukraus
50 g juodojo šokolado
3 šaukštai kakavos
2 šaukštai miltų
2 šaukštai krakmolo
1 šaukštelis kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

Šokoladiniam padažui
120 ml pieno
50 g cukraus
25 g sviesto
100 g juodojo šokolado

Gaminimo eiga

1. Varškės kamuoliukams pagaminti, sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės. Formuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus ir dėkite į apvalią kepimo formą.
2. Šokoladiniam pyragui, šokoladą ištirpinkite dubenyje pastatytame and puodo su karštu vandeniu. Kiaušinius, cukrų ir druską išplakite, kol masė padvigubės ir pradės putoti. Įmaišykite ištirpintą šokoladą. Įsijokite miltus, kepimo miltelius, krakmolą, kakavą ir išmaišykite. 
3. Šokoladinę tešlą atsargiai supilkite į formą ant varškės kamuoliukų.
4. Kepkite 180ºC orkaitėje apie 30-35 minutes arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą, jis liks sausas. 
5. Šokoladiniam padažui, nedideliame puode pakaitinkite pieną, cukrų, sviestą, kol sviestas ištirps, tuomet suberkite smulkintą šokoladą ir maišykite, kol masė taps vienalytė. 


Experience. When I saw this recipe, just loved it. Very cute funny coconut-cheese balls! Decided to make this cake straight away. 

The cake was very delicious! However, I made the chocolate sauce wrong. It was very watery and didn't set. According to the original recipe, you should pour the chocolate sauce over the cake (it should be thick), but as I said I ruined it so used it as a sauce. But the cake was really good without it, so by the end we ate the whole cake without any sauces. 

TasteVery chocolatey, delicious cake with coconut cottage cheese balls. Not too sweet, just perfect. The combination of chocolate, coconut and cottage cheese is just perfect. 

What I would do different next time. I would not make the chocolate sauce as the cake was good enough without it.


Chocolate Cake with Coconut Cottage Cheese Balls
Recipe adapted from Banana Chocolate blog


Ingredients
24 cm springform cake tin


For coconut cottage cheese balls
250 g cottage cheese/ricotta/quark
50 g coconut flakes
50 g sugar
2 egg yolks
2 tbsp cornstarch

For the chocolate sponge
4 eggs
60 g sugar
50 g dark chocolate
3 tbsp cocoa powder
2 tbsp plain flour
2 tbsp cornstarch
1 tsp baking powder
pinch of salt

For the chocolate sauce
120 ml milk
50 g sugar
25 g butter
100 g dark chocolate

Instructions

1. To make the cheese balls, mix all ingredients together. Form walnut size balls and place them in a springfrom tin.
2. To make the chocolate sponge, melt the chocolate in a small bowl over the pan with a simmering water. Mix the eggs with salt and sugar until bubbly and doubled in size. Add melted chocolate, sift the flour, baking powder, cornstarch, cocoa powder and mix well.
3. Carefully pour the chocolate sponge batter to the tin over the coconut cottage cheese balls.
4. Bake in a preheated 180ºC oven for about 30-35 minutes or until a toothpick inserted in the center of the cake comes out clean.
5. For the chocolate sauce, heat milk, sugar and butter until the butter is melted. Add chopped chocolate and stir until smooth. 

Baking Secrets

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą