2014 m. rugsėjo 11 d., ketvirtadienis

No Bake Gingerbread Cookie & Banana Cake / Nekeptas meduolių ir bananų pyragas






Experience. This is one of the recipes I decided to try because of a lot of praises. 

There is no gelatin in an original recipe, but I decided to add some. However the cake wasn't stiff, was still soft. So it's your decision if you need it or not. If you want even easier recipe, just do not add the gelatin.

I chopped the gingerbread cookies with food processor, but I didn't make them very even. Anyway the cookies softened, but I prefer more aesthetic presentation. So I would chop or cut the gingerbread cookies more evenly. 

Taste. Soft, refreshing, no bake and easy to make cake with bananas and gingerbread cookies. 

What I would do different next time. I would chop or cut the gingerbread cookies more evenly. 



No Bake Gingerbread Cookie & Banana Cake
Recipe adapted from Oditeles blogas

Ingredients
18 cm round springform cake tin

300 g gingerbread cookies
300 g sour cream
3 bananas
2 tbsp sugar
1 tsp gelatin

Instructions

1. Chop the gingerbread cookies into small pieces. You can use a food processor for this step. I did. 
2. Stir the sugar into the sour cream.
3. Dissolve the gelatin in the water, cool and add to the sour cream.
4. Slice the bananas.
5. Start layering the cake. Place one third of the cookie crumbs in the tin, pour half of the sour cream and place the chopped bananas. Again a layer of cookies, sour cream and bananas, and finally sprinkle the remaining gingerbread cookies.
6. Place the cake to the refrigerator for several hours or preferably overnight.


Patirtis. Tai vienas iš receptų, kuriuos nusprendžiau pamėginti dėl daugybės pagyrų. 

Orginaliame recepte želatina nededama, bet aš kaip ir Oditėlė nusprendžiau jos šiek tiek įdėti. Tiesa, pyragas buvo labai minkštas, pjaustėsi gerai, bet tikrai nebuvo standus. Todėl jums spręsti ar želatinos tikrai reikia, ar ne. Jei norit dar paprasčiau, nedėkite. 

Meduolius smulkinau su smulkintuvu, gavosi šiek tiek netolygiai susmulkinti, nes nenorėjau paversti į visiškus trupinius. Šiaip meduoliai suminkštėjo ir skoniui tas tikrai netrukdė, bet man dėl estetinio vaizdo norėtųsi geriau ir tvarkingiau. Grietinės sluoksnius ir paskirsčiau netolygiai, gavosi vienas storesnis sluoksnis, kitas plonesnis. 

Skonis. Minkštas, gaivus, nekeptas ir lengvai pagaminamas pyragas su meduoliais ir bananais. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Vienodžiau susmulkinčiau meduolius arba pjaustyčiau smulkiais gabaliukais. 


Nekeptas meduolių ir bananų pyragas
Receptas adaptuotas iš Oditėlės blogas


Ingredientai
18 cm apvaliai torto formai

300 g meduolių
300 g grietinės
3 bananai
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis želatinos

Gaminimo eiga

1. Meduolius susmulkinkite. 
2. Cukrų įmaišykite į grietinę.
3. Želatiną ištirpinkite vandenyje, atvėsinkite ir supilkite į grietinę. 
4. Bananus supjaustykite.
5. Į formą dėkite trečdalį meduolių, pilkite pusę grietinės ir dėkite smulkintus bananus. Vėl sluoksnis meduolių, grietinės, bananų ir galiausiai užbarstykite likusiais meduoliais.
6. Dėkite pyragą į šaldytuvą kelioms valandoms, o geriausiai per naktį. 

6 komentarai :

Gaby rašė...

Aš dar sluoksnius ir viršų apliejau tirpintu šokoladu, kad jau būtų visai kaip tortas:)

Baking Secrets rašė...

Kokia gera mintis! Dar ir skonio priduoda šokoladas. Mmm..

Medeja- CranberryJam rašė...

Aš ir kažkaip pagalvojau, kad vos ne tortas.. skaniai labai atorodo :)

Baking Secrets rašė...

Rimtai? O aš jau buvau atmetus šitą receptą kaip tinkamą publikuoti, nes pati nebuvau visiškai patenkinta vaizdu :) Tep lept toks :))

Gabrielė rašė...

Aš želatinos nededu, bet tortas gaunasi pakankamai standus, sumirksta, netrupa..gražiai pjaustosi.

Baking Secrets rašė...

Aš kažkaip pabijojau, kad sutrupės ir šiek tiek įdėjau. Bet jis buvo minkštas, pjaustės gerai, tai nemanau, kad ta želatina ką padėjo :D gal tiesiog per mažas kiekis ar tikrai jos čia nereikia :)

Printfriendly