Add

2014 m. rugpjūčio 21 d., ketvirtadienis

Italian Tiramisu / Itališkas tiramisu






Experience. I never was a big tiramisu fan. I do not like black coffee and do not drink brandy. I hate even the smell of the brandy. It makes me sick! However, this tiramisu was very delicious! Mild and light... Melts in your mouth.

Where did I get the recipe? I have had this recipe for almost three years now... As long as I'm wearing a wedding ring. From 6th of October 2011. How do I remember this? This was the last day of our honeymoon trip in Italy. It was fabulous, amazing, breath taking... Everything I can remember charms me: architecture, history, culture, language, nature, mountains, sea, sun, silence, food... O my God, food!... It was perfection! This simple Italian recipe which I got from our guide Daiva, takes me back to Italy just for a moment... But for a perfect moment. Italy is our dream... Italy is on our hearts... We will come back, definitely!




Taste. Light, mild coffee and brandy flavour tiramisu, just melts in your mouth. Easy, quick to make and very delicious.

What I would do different next time.  Nothing.


Italian Tiramisu


Ingredients

250 g mascarpone
3 eggs
50 g icing sugar
1 cup espresso coffee 
2 tbsp brandy
some cocoa powder
a package of lady fingers biscuits

Instructions

1. Whisk the egg yolks and sugar until pale. Stir the brandy.
2. Whisk the egg whites until stiff.
3. In a bowl mix mascarpone and egg yolks mixture. 
4. Carefully fold in the egg whites.  
5. Soak the biscuits into coffee, line in your serving dish and pour some cream on top, sift some cocoa powder. Layer more soaked biscuits, cream again and cocoa powder.
6. Put in the fridge for at least 4 hours. I kept overnight.


Patirtis. Niekada nebuvau tiramisu fanė. Juodos kavos negeriu, brendžio taip pat nemėgstu. Vien nuo jo kvapo, pykina. Bet šitas tiramisu man labai patiko. Lengvutis, švelnus, tirpsta burnoje. 

O receptas iš kur? Turiu jį beveik tris metus... Nuo 2011 metų spalio 6 dienos.  Tiek pat kiek metų nešioju vestuvinį žiedą! Iš kur taip puikiai prisimenu? Tądien grįžome iš medaus mėnesio Italijoje... Kelionė dieviška, prisiminai neblėstantys ligi šiol, o jausmai ir emocijos ten patirti dar dabar pakerta kojas. Buvo nepaprasta... Buvo nuostabu... Ką beprisiminčiau iš šios kelionės, viskas užburia: architektūra, istorija, kultūra, kalba, gamtos grožis, jūra, kalnai, saulė, tyla, maistas... O Dievuliau, maistas!... Viskas tiesiog tobula! Kartais taip norisi sugrįžti į tą nuostabų laiką ir ta proga išbandžiau mūsų kelionių gidės Daivos rekomenduotą itališko tiramisu receptą. Ačiū jai už nuotaiką, ačiū už puikiai nušviestą Italiją. Mūsų svajonių kampelį. Dar tikrai sugrįšim...




Skonis. Lengvas, švelnaus kavos skonio, tirpstantis burnoje tiramisu. Labai greitai paruošiamas ir labai skanus.

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko.


Itališkas tiramisu


Ingredientai

250 g maskarponės sūrio
3 kiaušiniai
50 g cukraus pudros
1 puodelis stiprios ekspreso kavos
2 šaukštai brendžio
šiek tiek kakavos
Pakelio damų pirštelių

Gaminimo eiga

1. Trynius išplakite su cukraus pudra, kol masė pabals. Supilkite brendį, išmaišykite.
2. Baltymus išplakite iki standžių putų.
3. Maskarponės sūrį sukrėskite į dubenį, supilkite trynių masę ir viską gerai išmaišykite.
4. Baltymus atsargiai įmaišykite į maskarponės mišinį.
5. Sausainius merkite į kavą. Dėkite pirmą sausainių sluoksnį į indą (naudojau dvi nedideles pailgas kepimo formas), paskleiskite įdaro, pabarstykite kakava. Dėkite dar vieną sluoksnį mirkytų sausainių, kremo ir kakavos.
6. Tiramisu palaikykite šaldytuve bent 4 valandas. Aš laikiau per naktį.




7 komentarai :

  1. Kaip norėčiau į Italiją.. Ir tokio tiramisu.. gerai, bent tiramisu galima namie pasigamint iki kol prisiruošiu iki Italijos nukakt :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mh...Į Italiją tik važiuoti ir važiuoti. Būtinai prisiruošk. Palikom savo širdis ten... Teks kažkada susirinkt :)) O tiramisu namie labai lengvai pasigamint galima. Ilgai netrunka, darbo nedaug :)

      Panaikinti
  2. Ojoj kaip skaniai atrodo <3 Bet tai perskaičiau "1 cup espresso coffee" ir sustojau akimirkai - kur TIEK kavos dėti?? Gi bomba!! Va ką reiškia, kai aš pastoviai naudoju ją ne pagamintą, o ją pačią (miltelius), kuriuos įmaišau į tešlą :) Tai prisijuokiau iš savęs :)))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Čia pagamintos kavos :D ne tirpios :D Į kavą reikia merkti sausainius, į miltelius neprimerksi :D

      Panaikinti
    2. joa joa, bet tai kai tik vieną kartą taip dariau, tai va prašom, kokios mintys mane kartais užklumpa :D

      Panaikinti

Printfriendly