Add

2014 m. liepos 24 d., ketvirtadienis

Blueberry Cream Cheese Tart / Mėlynių ir kreminio sūrio tarta






Experience. I saw this recipe video on  Joy of Baking website and decided to make it straight away. I've already seen very similar recipe with strawberries, however never had time to try it. The original tart recipe was with raspberries, but I made it with blueberries instead. It was delicious and really not complicated and quick to make. 

One tip. When you make the pastry, fork it and put in the freezer to chill, it should prevent from raising while baking. However, my pastry case started to raise a little, so I had to fork the bubbles one more time and it cooked evenly. So just keep an eye on your pastry case while baking. 

Taste. Sweet tart with fresh blueberries, smooth creamy filling and crispy crust. 

You can eat it warm or cold. I prefer eating this tart cold. 

What I would do different next time. Maybe I would put less sugar in the filling as it was little too sweet for me, although my husband liked this sweetness. Guess, it depends on everyone's taste. 

Blueberry Cream Cheese Tart
Recipe adapted from Joy of Baking


Ingredients
23 cm tart tin
1 cup - 240 ml

For the shortbread crust
1 cup (130 g) plain flour
1/3 cup (35 g) icing sugar
1/2 cup (113 g) cold butter, cut into pieces
pinch of salt

For the blueberry cream cheese filling
115 g full fat cream cheese
2/3 cup (160 ml) double cream
2 eggs
1/2 cup (100 g) sugar
1/2 tsp vanilla extract
125 g fresh blueberries

Instructions

1. To make the shortbread crust, you need to mix the flour, icing sugar, salt in a bowl. Add the butter and rub the ingredients with your fingertips until the mixture looks like crumbs. Alternatively, you can make this with a food processor (as I did) or with a mixer. 
2. Place the pastry crumbs in your tart pan, using your fingertips evenly press the pastry onto the bottom and up the sides. Gently pierce the bottom of the crust with the fork. Place the prepared tart to the freezer for 15 minutes to chill. This will prevent the crust from shrinking while baking.
3. When ready, heat your oven to 220ºC and bake the pastry crust for about 13-15 minutes until golden brown. Take out from the oven and leave to cool while you make the filling.
4. Reduce the oven temperature to 180ºC.
5. For the filling, blend all ingredients except blueberries smoothly with the food processor or mix with the mixer. 
6. Pour the mixture to the tart shell. Arrange the blueberries. 
7. Bake for 30-35 minutes until the filling is set. 


Patirtis. Šį recepto video pamačiau Joy of Baking puslapyje, nusprendžiau išmėginti, nes jau buvau anksčiau nusižiūrėjusi panašią tartą su braškėmis, tačiau vis neprisiruošdavau jos išsikepti. Tiesa, orginalus receptas buvo su avietėmis, tačiau šį kartą naudojau mėlynes. Buvo skanu ir gan geitai nesudėtingai paruošiama! 

Vienas patarimas. Rašoma, kad paruošus tešlą, subadžius ją šakute ir atvėsinus šaldymo kameroje, kepant krepšelis turėtų tolygiai iškepti, nepakilti. Man vis dėlto keli tešlos 'burbuliukai' susidarė ir pakilo, bet aš juos iš karto subadžiau šakute ir krepšelis iškepė tolygiai. Todėl atkreipkite dėmesį, kaip kepa krepšelis, ar nekyla tešla ir nereikia papildomai subadyti. 

Skonis. Saldi tarta su šviežiomis mėlynėmis, švelniu kreminiu įdaru ir traškia tešlos plutele. 

Galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą. Man asmeniškai skanesnė atvėsusi. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Gal dėčiau šiek tiek mažiau cukraus į įdarą, nes man saldoka. Nors vyrui tiko ir patiko, nieko netrūko, saldumas irgi jam geras. Skonio reikalas matyt. 

Mėlynių ir kreminio sūrio tarta
Receptas adaptuotas iš Joy of Baking


Ingredientai
23 cm tartos formai
1 puodelis - 240 ml

Saldžiai tartos tešlai
1 puodelis (130 g) miltų
1/3 puodelio (35 g) cukraus pudros
1/2 puodelio (113 g) šalto sviesto, supjaustyto gabaliukais
žiupsnelis druskos

Mėlynių ir kreminio sūrio įdarui
115 g riebaus kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
2/3 puodelio (160 ml) grietinėlės
2 kiaušiniai
1/2 puodelio (100 g) cukraus
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
125 g šviežių mėlynių

Gaminimo eiga

1. Pagaminti tešlai, jums reikės dubenyje sumaišyti visus sausus ingredientus. Sudėti gabaliukais susmulkintą šaltą sviestą ir pirštais trinti sviestą su sausais produktais, kol gausis trupininė masė. Viską galima daryti ir su maisto smulkintuvu (kombainu), ką aš ir dariau, arba su mikseriu. 
2. Tešlos trupinius pilkite į tartos formą ir pirštais spausdami išlyginkite ir suformuokite iš tešlos krepšelį (tartos apačią ir šonus). Subadykite tešlą šakute ir dėkite į šaldymo kamerą 15 minučių atvėsti. Tai neleis tešlai susitraukti, kai ją kepsite. 
3. Kai tešla bus pauošta, įkaitinkite orkaitę iki 220ºC ir kepkite tartą 15 minučių, kol lengvai paruduos. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti, kol gaminsite įdarą.
4. Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 180ºC.
5. Įdarui visus produktus išskyrus mėlynes gerai išplakite mikseriu arba kombainu. 
6. Pilkite paruoštą įdarą į iškeptą tartos formą. Ant viršaus išdėliokite mėlynes.
7. Kepkite apie 30-35 minutes, kol įdaras sutvirtės.  

4 komentarai :

  1. O kodėl maniškės tartos krašteliai nutekėjo ir gavosi tik tartos dugnas :(?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gali būti kelios priežastys: per storas pagrindas, per daug sviesto, permaišyta tešla arba pakankamai neatšaldyta tešla prieš dedant į orkaitę. Ar vienodai išklojote tiek taros kraštus, tiek pagrindą? Ar ne per daug įdėjote sviesto? O gal tešlą per trumpai laikėte šaldymo kameroje? Tikiuosi klaidą surasite ir kitą kartą pavyks puikiai.

      Jei skaitote angliškai, galit paskaityti čia http://baking911.com/learn/baked-goods/pastry/problems-and-solutions

      Panaikinti

Printfriendly