Add

2014 m. gegužės 21 d., trečiadienis

Cream Cheese Chocolate Chip Cookies / Sausainiai su kreminiu sūriu ir šokolado gabaliukais





Experience. I've already made Chocolate Chip Cookies. They were really great. I was very intrigued by the cream cheese chocolate chip cookies and wanted to try them and compare. 

My findings: cream cheese softens the cookies. First cookies were crunchy and hard. These cookies with cream cheese are slightly soft inside. Me and my husband liked them more. Actually, my husband likes these cookies so much that he keeps asking for them almost every day. 

I made everything with the stand mixer, so the baking process was easy, quick and clean. No need to dirty your hands with the pastry! Heaven for lazy people. The author of this recipe suggests to chill cookies before baking. One baking tray I kept in the fridge for an hour, but after baking both batches, I did not realize any difference between them. So it's up to you. 

I got 11 big cookies from this quantity. 

Taste. The best chocolate chip cookies I've ever tasted so far. Slightly soft inside, perfectly sweet.

What I would do different next time. Nothing! Totally perfect!


Cream Cheese Chocolate Chip Cookies


Ingredients
1 cup - 250 ml

1/2 cup of softened butter
3/4 cup of brown sugar
1/4 cup of caster sugar
1/4 cup cream cheese
1 egg
2 1/4 cups of plain flour
1 tsp baking soda
2 tsp vanilla extract
100 g chocolate chips
a pinch of salt

Instructions

1. Whisk together in a bowl the flour, baking soda and salt.
2. Cream butter, cream cheese, sugars, egg and vanilla extract together until light and fluffy. I use a stand mixer.
3. Slowly add the flour to the mixture and mix well. 
4. Add the chocolate chips to the dough and mix well again.
5. Scoop the dough on a baking tray lined with baking parchment (a 1/4 measuring cup for 1 cookie), leave some space apart the cookies.
6. Bake in the preheated oven 180ºC for about 11-12 minutes. Leave cookies for 5 minutes on the baking tray and transfer on a wire rack to cool completely

Idea from Medeja       
Recipe from American heritage cooking


Patirtis. Vienus sausainius su šokolado gabaliukais jau esu kepusi. Buvo labai skanūs, suintrigavo ir sausainiai su kreminiu sūriu. Skambėjo labai įdomiai, norėjosi palyginti, kuo gi jie skiriasi. 

Išvada: kreminis sūris sausainukus suminkština. Pirmieji sausainukai be sūrio buvo traškūs, kieti, o su sūriu jie šiek tiek minkštesni. Mums abiem su vyru labiau patiko šie minkštieji. Jie tikrai puikūs. Vyras baigia išūžti man ausis, nes vos ne kasdien prašo šitų sausainių. 

Tešlą sausainiams gaminau su pastatomu mikseriu, todėl procesas nesudėtingas, greitas ir be terlionių. Autorė siūlo prieš kepant sausainius įdėti į šaldytuvą valandai, kad tešla atvėstų. Bandžiau vieną kepimo formą atvėsinti šaldytuve, kitą ne. Skirtumo tarp sausainių nepastebėjau. Taigi, patys spręskite ar verta laukti. 

Iš šitos tešlos normos man gavosi 11 didelių sausainių. 

Skonis. Tai patys skaniausi sausainiai su šokolado gabaliukais, kuriuos teko iki šiol ragauti. Minkšti viduje, harmoningai saldūs. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko nekeisčiau. Sausainiai tobuli.

Sausainiai su kreminiu sūriu ir šokolado gabaliukais


Ingredientai
1 stiklinė - 250 ml

1/2 stiklinės minkšto sviesto 
3/4 stiklinės rudo cukraus
1/4 stiklinės balto cukraus
1/4 stiklinės kreminio sūrio
1 kiaušinis
2 1/4 stiklinės miltų
1 šaukštelis sodos
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
100 g šokolado gabaliukų
žiupsnelis druskos

Gaminimo eiga

1. Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, druską. 
2. Kitame dubenyje gerai išplakite sviestą, cukrų, sūrį, kiaušinį, vanilės ekstraktą, kol masė taps vienalytė ir puri. Aš viską plakiau su pastatomu mikseriu.
3. Po truputį suberkite miltus. Bėriau po nedidelį kiekį, 4 kartus. 
4. Suberkite šokolado gabaliukus ir gerai išmaišykite.
5. Su 1/4 stiklinės matavimo indeliu dėkite po tešlos gabaliuką į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kas neturi matavimo indelių, 1/4 stiklinės yra 60 ml (6 cm skersmens, 2,5 cm aukščio). Palikite šiek tiek vietos tarp sausainių.
4. Kepkite sausainius įkaitintoje orkaitėje 180ºC apie 11-12 minučių. Palikite 5 minutes sausainius kepimo formoje ir tik tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.

Idėja Medeja 

12 komentarų :

  1. Thanks for the link back! I'm so glad that you and your husband enjoyed them as much as we did!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks for visiting me! They were absolutely perfect! Everyone should enjoy them!

      Panaikinti
  2. Man tai net nežinau kurie skanesni :) viskas kas su šokoladu labai skanu :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. nezinau ka netaip dariau, taciau manieji isejo visaaai kitaip (labai issiplete bekepant, ir isejo pusiau minksti pusiau traskus :D, ir paziurejus kiek primena avizinius sausainius), galbut per ilgai kepiau?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai gaila, kad nepavyko taip kaip turetu. O jus produktu kiekius tiksliai sudejote? Man panasu, kad miltu trukumas butu. Man tesla gavosi tikrai labai tirsta. Neturetu jie labai stipriai issiplesti. Gal labai plonus padarete? As juos suformuoju gan storus, per pirsto storuma kazkur. Sunku pasakyti dabar

      Panaikinti
    2. Viska tiksliai sudejau, tik miltu siek tiek daugiau idejau. Na net nezinau, gaminau pagal kita recepta su kreminiu suriu anksciau, tai panasi situacija buvo (issiplete ir kadangi mazai tarp ju vietos palikau tai gavosi kaip vienas pyragas). Na manau kad per ilgai kepiau (20 min mazdaug), nes atrode neiskepe :D

      Panaikinti
    3. O koki kremini suri naudojot? As naudoju Philadelphia. Jei ne pirma karta kepat ir pagal skirtingus receptus, ir vis panasiai kartojasi, tai kazka turbut ne taip vis padarote :) O kepti tikrai turetu uztekti 11-12, na maksimui 15 minuciu :) Jie buna minksti, atrodo neiskepe, bet kai atvesta sukieteja :) Gal tikrai per ilgai kepate. O orkaites temperatura tikrai gera pas jus? Galvoju gal dar gali buti per auksta temperatura. O tesla jums gaunasi tirsta? Man kaip plastelinas panasiai :)

      Panaikinti
    4. Siaip man sitie sausainiai praktiskai labai mazai is vis issiplete, tai todel labai keista.

      Panaikinti
    5. O sausainiai viduje minksti, isoreje traskus. Tokie jie yra, nes kepami su kreminiu suriu. Jei norit tik traskiu, kietesniu sausainiu reikia kepti be surio :)

      Panaikinti
    6. Ačiū už atsakymus! naudojau philadelphia, pirmą skardą kepiau 180 laipsnių temperatūroje, kitą 190. Tešla išėjo kaip jus ir parašėt. Jie išėjo skanūs, bet iki tobulų toli jiems. Na bandysiu kitą kartą trumpiau kepti:) ir jūsų iškepti sausainiai, beje, atrodo pasakiškai!

      Panaikinti
    7. Tai tada labai sunku pasakyti, kas negerai, jei ir tešla ir temperatūra atitinka, ir produktų kiekiai geri :) Bent jau buvo skanūs! Mums su vyru, šitie labai labai patiko ir būtent todėl kad viduje minkštesni nei įprasti sausainiai su šokolado gabaliukais. Ačiū už komplimentus. Pabandykit kitą kartą sūrį imt tiesiai iš šaldytuvo, sviestas geriau minkštas (kambario temperatūros), o padarius sausainius įdėti į šaldytuvą valandai. Recepte tas buvo siūloma, bet aš jokio skirtumo tarp šaldytuve laikytų ir nelaikytų nepastebėjau.

      Panaikinti

Printfriendly