Mėlynių ir citrinų pyragas | Blueberry & Lemon Squares


Do you want a perfect cake without big effort? This cake is for you then! Preparation - quick and easy and taste is very good!

Fluffy, soft, light and the combination of blueberries and lemons is really great! It's like spring in your mouth!




Experience. Truly, I made this cake long ago. But I couldn't share this recipe with you earlier because I lost it! It took a long time to find that magazine where I found it. 

You will prepare this cake almost with one mixing. It's really quick! This is one of its' brilliance.

I baked this cake in a slightly smaller tin (20 cm x 20 cm) and I got 16 pretty large squares. 

Taste. The taste is really great. Fluffy, soft texture, the lemons enrich the cake with freshness and sourness and the blueberries is a delight to your mouth.

What I would do different next time. I was very impatient and drizzled the icing on still warm cake. The icing became slightly pale. So the next I would wait little bit longer, till it cools completely.

My blueberries sank to the bottom, so I would add some flour to the blueberries. It won't let them sink.

Also you can make this cake with other berries and fruits. I think apples would go really nice. To be continued...

Blueberry & Lemon Squares


Ingredients

For the cake
250 g self-raising flour
225 g caster sugar
225 g softened butter
250 g blueberries
4 eggs
3 tbsp milk
1 tsp baking powder
zest of three lemons

For the icing
200 g icing sugar
6-8 tbsp lemon juice

Instructions

1. Mix all dry ingredients in a bowl. Add eggs, milk, butter, lemon zest and beat everything with electric mixer until smooth. Add the blueberries to the batter.
2. Grease and line a traybake (25 cm x 30 cm) with baking parchment and put the batter into it.
3. Bake in the preheated to 170ºC oven for 35  minutes or until golden and risen. 
4. Leave to cool on the wire rack. 
5. To make the icing, just mix well icing sugar and lemon juice. Drizzle over the cake and leave to set completely. Cut into 24 squares. 

Recipe from magazine 'Delicious'



Norite tobulo pyrago be didelių pastangų? Šis pyragas būtent Jums! Paruošimas neįtikėtinai greitas ir lengvas, o skonis tikrai puikus.

Purus, lengvas, o mėlynių ir citrinų derinys - nuostabus! Pavasaris burnoje! 

Patirtis. Iš tiesų šį pyragą kepiau jau senokai, bet vis negalėjau juo pasidalinti, nes buvau pametusi jo receptą! Ilgai kankinausi, kol pagaliau radau tą lemtingąjį žurnalą, kuriame radau šį gėrį. 

Pyrago paruošimo procesas tikrai labai greitas, nes reikia viską beveik vienu sykiu sumaišyti. Iškepti, aplieti ir skanauti. Tai vienas iš šio pyrago privalumų.

Kepiau pyragą šiek tiek mažesnėje formoje (20 cm x 20 cm), todėl man išėjo 16 ganėtinai nemažų kvadratėlių. 

Skonis. Šio pyrago skonis tikrai puikus. Jis lengvas, purus, citrinos priduoda gaivumo ir rūgštelės, o mėlynės - tikras malonumas gomuriui. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Buvau labai nekantri ir užpyliau glajų ant dar šilto pyrago, todėl jis truputį 'pablyško'. Kitąkart palaukčiau, kol pyragėlis tikrai atvės. 

Mėlynės man 'nusėdo' į apačią, todėl kitąkart mėlynes apibarstyčiau su šiek tiek miltų (apvoločiau). Tuomet jos neskęs.

Būtinai mėginsiu šį pyragą ir su kitomis uogomis arba vaisiais. Manau išeitų labai puikus obuolių pyragas su šia tešla, todėl laukite tęsinio! 

Mėlynių ir citrinų pyragas


Ingredientai

Pyrago tešlai
250 g miltų
225 g cukraus
225 g minkšto sviesto
250 g mėlynių
4 kiaušiniai
3 šaukštai pieno
1 šaukštelis kepimo miltelių
3 citrinų žievelės

Glajui
200 g cukraus pudros
6-8 šaukštai citrinų sulčių

Gaminimo eiga

1. Visus sausus ingridentus sumaišykite dubenyje. Muškite kiaušinius, dėkite minkštą sviestą, citrinų žieveles ir viską gerai išplakite mikseriu (aišku, galima išsukti ir ranka). Į tešlą berkite mėlynes, sumaišykite. 
2. Riebalais ištepkite (trupučiu sviestu) ir kepimo popieriumi išklokite kepimo formą (25 cm x 30 cm) ir supilkite tešlą.
3. Kepkite apie 35 minutes įkaitintoje 170ºC orkaitėje arba kol iškils ir pagels. 
4. Atvėsinkite ant grotelių.
5. Glajui paruošti, sumaišykite cukraus pudrą su citrinų sultumis. Apipilkite pyragą ir leiskite glajui visiškai sustingti. Supjaustykite į 24 kvadratėlius.

Receptas iš žurnalo  'Delicious'

Baking Secrets

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

4 komentarai: