Add

2014 m. balandžio 3 d., ketvirtadienis

Victoria Sandwich / Saldus Viktorijos sumuštinis/pyragas




This is a traditional English cake called by Queen Victoria. It's very simple, quick and easy to make! Best with a cup of coffee or tea. 



I tried to bake this cake tree times until I found what was looking for. First time I baked exactly by Mary Berry's recipe with two teaspoons of baking powder, but it was not very successful. There was too much baking powder for me. The Sandwich was thick and dry. I really don't like such cakes and tastes.

Secondary, I tried a different recipe without baking powder and added some boiling water in the dough. The result was better, but not perfect. I made a mistake and baked the cakes in 20 cm sandwich tins, although I should have used 18 cm. The cakes were thin and didn't look great.

This is my third time and I'm pretty happy. The Victoria Sandwich is soft, delicious and perfect thickness so not dry at all. 

By the way, you can use this dough to make special cakes. It's perfect. Try it with double cream, fruits or any other cream and you will have you own creation!


Victoria Sandwich

Ingredients


For the dough
225 g self-raising flour
225 g caster sugar
225 g softened butter
4 eggs
1 tsp baking powder

For the topping and filling
4 tbsp strawberry jam
a little icing sugar for sprinkling

Instructions

1. Beat all ingredients for the dough in a large bowl until thoroughly blended. Divide the mixture evenly between two 20 cm sandwich tins (lined with baking parchment) and level out.
2. Bake in the preheated 180ºC oven for about 25 minutes or until well risen and the tops of the cakes spring back when lightly pressed with a finger. 
3. Leave to cool in the tins for few minutes then turn out, peel off the baking parchment and finish cooling on a wire rack.
4. When the cakes are completely cold, sandwich together with the jam. Sprinkle with icing sugar to serve.

Recipe from 'Mary Berry's Baking Bible'



Tai klasikinis angliškas pyragas pavadintas karalienės Viktorijos garbei. Paprastas, žaibo greičiu pagaminamas ir daug pastangų nereikalaujantis pyragas, puikiai tinkantis prie kavos ar arbatos puodelio. 

Kepiau šį pyragą tris kartus, kol radau man labiausiai tinkantį skonį. Pirmasis bandymas tiksliai pagal Mary Berry receptą su dviem šaukšteliais kepimo miltelių nebuvo labai sėkmingas, kadangi kepimo milteliai man užgožė pačio pyrago skonį. Tiesiog, jų buvo per daug. Pyragai labai stipriai išsiputė, gavosi labai didelis storas sumuštinis, todėl šiek tiek sausas. Aš tokių neitin mėgstu. 

Antrąjį kartą nusprendžiau visai nedėti kepimo miltelių ir dar įpilti keletą šaukštų verdančio vandens. Rezultatas skonio atžvilgiu neblogas, tačiau vaizdas nebuvo pats geriausias, nes padariau klaidą ir vietoj 18 cm kepimo formos naudojau 20 cm, todėl pyragai gavosi ploni ir juos sutepus sumuštinis atrodė "liesai". 

Šiuo trečiuoju bandymu esu patenkinta - pyragas minkštas, skanus ir idealaus storio, todėl ne per sausas. 

Beje, šį biskvitą galima kuo puikiausiai naudoti gaminant tortukus. Įjunkit savo fantaziją, džemą pakeiskit grietinėle, uogomis arba mėgstamu kremu, papuoškite ir turėsi kuo puikiausią tortą!


Saldus Viktorijos sumuštinis / pyragas

Ingredientai

Tešlai
225 g miltų
225 g cukraus
225 g minkšto sviesto
4 kiaušiniai
2 šaukšteliai kepimo miltelių

Įdarui ir papuošimui
4 šaukštai braškių džemo

šiek tiek cukraus pudros pabastymui

Gaminimo eiga

1. Visus produktus skirtus tešlai sudėkite į didelį dubenį ir gerai išplakite mikseriu. Padalinkite masę į dvi lygias dalis, supilkite į dvi 20 cm apvalias, popieriumi išklotas kepimo formas, paviršių išlyginkite.
2. Kepkite 180ºC įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes arba kol įsmeigus medinį iešmelį, jis liks sausas.
3. Iškeptus pyragus keletai minučių palikite atvėsti kepimo formose. Tik vėliau išimkite ir nulupkite kepimo popierių. Galutiniai atvėsinkite ant grotelių.
4. Kai pyragai visiškai atvės, sutepkite juos džemu. Pabaigai užbastykite šiek tiek cukraus pudros.  

Receptas iš knygos "'Mary Berry's Baking Bible"



7 komentarai :

  1. Keli Mary Berry receptai mane nuvylė, o kaip tik norėjau kepti Victoria Sandwich iš tos pačios Baking Bible.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš ir buvau nusivylusi pirmu bandymu, kadangi jos pasiūlytų 2 šaukštelių kepimo miltelių man buvo ryškiai per daug. Bet suma\inus kepimo miltelių, gavosi puikiai.
    O kokie receptai jus nuvylė? Atidžiau pažiūrėčiau į receptą prieš gamindama tuomet.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labiausiai, tai kruasanų receptas, kuriame reikia ryškiai per daug sviesto, kepiau juos tris kartus ir du iš jų gavosi puikiai. Su Mary Berry receptu tešlą buvo sunku kočioti, kepant sviestas tiesiog plaukė... Tačiau ji turi puikų eklerų receptą, dar ir sūrio pyragą su brendžiu, šokoladu ir imbieru bandžiau - super. Nepatiko jos Crown Loaf ir Florentinai.

      Panaikinti
    2. O labai ačiū už tokį išsamų atsakymą. Kaip tik reikia gero eklerų recepto, tai nesibaimindama bandysiu pagal Mary Berry. O į kitus reikės atsargiau pažiūrėti ir pastudijuoti receptus.

      Panaikinti
  3. Nice - Would love to see this submitted at Food Foto Gallery . com so I can share with all my foodie friends :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Looks super delicious! Thanks for your visit and for your sweet comment!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Thank you as well! Nice to see you here!

    AtsakytiPanaikinti

Printfriendly