Add

2013 m. rugsėjo 9 d., pirmadienis

Lemon and Blackberry Possets / Citrinų ir gervuogių kremas



Lemon and Balckberry possets are light and citrusy flavour. You will make 6-8 small portions or 2-3 bigger. So easy to make, you'll need only 5 minutes to prepare everything. My husband tasted it with suspicion, but after one bite he was so delighted that wanted to eat them all. Hopefully, I made enough for both of us. 




Lemon and Blackberry Possets

Ingredients

600 ml double cream
8 tbsp caster sugar
Zest of 1/2 lemon 
Juice of 1-2 lemon (about 140 ml)
Blackberries to decorate

Instructions

1. Put the double cream and sugar in a pan over a medium heat. Bring to the boil, then cook for 2 1/2 minutes, strir constantly. 
2. Remove the pan from the heat and stir in the lemon zest and juice. 
3. Strain the mixture into pretty glasses or small teacups, then chill in the fridge for at least 2 hours until set.
4. Serve  decorated with blackberries or raspberries, if you wish. 

Recipe from "Delicious" magazine. 





Citrinų ir gervuogių kremas - lengvas, citrinų rūgštoko skonio. Pagaminsite 6-8 mažas porcijas arba 2-3 didesnes. Šį kremą lengvai paruošite per 5 minutes. Mano vyras pirmą kartą ragaudamas buvo šiek tiek įtarus, tačiau po pirmo šaukštelio tiesiog nušvito ir buvo pasiruošęs suvalgyti viską. Laimei užteko mums abiems. 

Citrinų ir gervuogių kremas

Ingredientai

600 ml grietinėlės
8 valgomi šaukštai cukraus
1/2 citrinos žievelės
1-2 citrinos sulčių (apie 140 ml)
Gervuogių papuošimui

Gaminimo eiga

1. Supilkite grietinėlę ir cukrų į puodą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies. Palaukite, kol užvirs ir dar pavirkite 2 1/2 minutes, nuolat maišydami.
2. Nukelkite puodą nuo ugnies, supilkite citrinos sultis ir citrinos žievelę. Viską gerai išmaišykite.
3. Supilkite kremą į stiklines arba mažus puodelius, tuomet dėkite į šaldytuvą bent 2 valandom sustingti.
4. Patiekite papuošdami gervuogėmis arba avietėmis. 

Receptas iš žurnalo "Delicious". 

5 komentarai :

  1. Kaip skaniai atrodo butinai pabandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai skaniai skamba.. gaila sunku būtų gaut gervuogių, bet tikriausiai kremas tiktų su bet kokiom šviežiom uogom :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atsakymai
    1. Taip seniai aš juo gaminau. Sutraukt nesutraukė man. Jei baisoka, palaukit,kol truputį kremas pravės ir tada pilkite citrinos sultis arba nuolat maišydami supilkite.

      Panaikinti

Printfriendly