2016 m. liepos 17 d., sekmadienis

Žiedinių kopūstų mišrainė / Cauliflower Salad


Šviežia, traški mišrainė su žiediniais kopūstais, paprika, kumpiu ir porais.


Šis savaitgalis prasidėjo pakiliai. Savo darže aptikau kelias išlindusias žiedinių kopūstų galvas. Trypiau iš džiaugsmo ir susižavėjusi rodžiau vyrui. Toks entuziazmas nebe reikalo. Kiek aš su tais kopūstais vargau! Kaip saugojau nuo visokių kenkėjų: šliužų, sraigių, baltukų. Jau po truputį save nuteikinėjau, jog vargu, ar pavyks, ką nors iš jų išauginti. Prisiekinėjau kitais metais jų tikrai nesodinti! Dabar visas pesimistines nuotaikas užmiršau, dar akyliau stebiu ir saugau savo kopūstus ir laukiu tos dienos, kai nupjausiu jų pirmąją galvą. Šypt.

Ta proga, mišrainė su šviežiais žiediniais kopūstais. Dar iš studentavimo laikų... Labai ją kažkada mėgau. 

Maltos vištienos ir cukinijų iešmeliai / Chicken & Zucchini Skewers


Minkšti, ne sausi, skoniu išraiškingi, maltos vištienos ir cukinijų iešmeliai.



Šį patiekalą tik pamačiusi įtraukiau į mūsų meniu. Patiko idėja - iešmeliai, kepimas grilinėje keptuvėje. Dėl skonio neabejojau, nes kepu labai panašius kalakutienos kotletukus su cukinijomis ir morkomis. Šeimai patinka, žinojau, jog ir šie iešmeliai bus gerai įvertinti. Neklydau. Dar tikrai kepsiu.

Dėl Parmezano ir citrinos žievelės skonis išraiškingas, ne prėskas. Mėsa minkšta, sultinga ir patiekimas įdomus. 

Printfriendly