Braškių klafutis / Strawberry Clafoutis


Orkaitėje keptas klafutis (blynas) su šviežiomis braškėmis. 


Pareitą vasarą klafutį mėginau pirmą kartą. Kiek prisimenu, su vyšniomis, vėliau su abrikosais. Šiais metais pamėginau su šviežiomis braškėmis. Skanu! Tinka ir kaip desertas, ir kaip saldus pusryčių patiekalas. Greitas, paprastas, kitaip keptas blynas. 



Patarimai, pastebėjimai. Tinka ir kitos uogos, ne vien braškės. Prieš tiekiant galite pabarstyti cukraus pudra. 
Jei kepimo forma su atsegamu šonu arba išimamu dugnu, formos pagrindą apvyniokite folija, kad tešla neišbėgtų per kraštus. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Braškių klafutis
Receptas adaptuotas iš andychef.ru

Ingredientai
20-22  cm apvaliai kepimo formai

4 vidutiniai kiaušiniai
100 g miltų
60 g cukraus
200 ml pieno
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
50 g tirpinto sviesto
300 g šviežių braškių

Gaminimo eiga
  1. Sviestu ištepkite 20-22 cm kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Braškes sudėliokite ant kepimo formos pagrindo.
  3. Į dubenį muškite kiaušinius, dėkite miltus, cukrų, pilkite pieną, vanilę. Viską išmaišykite.
  4. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite ir įmaišykite į tešlą.
  5. Tešlą atsargiai supilkite į formą ant braškių. 
  6. Kepkite apie 25-30 minučių arba kol sutvirtės ir apskrus. 

Simple, delicious strawberry clafoutis recipe. 

Strawberry Clafoutis
Recipe adapted from andychef.ru

Ingredients
For 20-22 cm round cake tin

4 medium eggs
100 g plain flour
60 g sugar
200 ml milk
1 tsp vanilla extract
50 g melted butter
300 g fresh strawberries

Instructions
  1. Lightly butter the tin. Preheat the oven to 180 degrees.
  2. Tip in the strawberries.
  3. In a bowl whisk together eggs, flour, sugar, milk and vanilla.
  4. Melt the butter, cool it and mix into the batter.
  5. Pour the batter carefully over the strawberries.
  6. Bake for about 25-30 minutes until golden brown. 

Baking Secrets

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą