Add

2016 m. balandžio 2 d., šeštadienis

Paprasti keksiukai / Simple Muffins


Bazinis keksiukų receptas.



Skaitinėju naują knygą apie kepinius, galimas klaidas, tyrinėju kai kuriuos aspektus. Išbandžiau ir bazinį keksiukų receptą. Pavyko puikiai. Receptas pats paprasčiausias, bet geras. Keksiukai minkšti, purūs, skanūs. 


Patarimai, pastebėjimai. Maišyti reikia tik tiek, kad sausi produktai įsimaišytų, ne daugiau kaip 20 judesių mentele. Aš įmaišau miltus per maždaug 10-15 judesių. 
Kepimo miltelius dėkite be kaupo, nubrauktus šaukštelius. 
Jei norite šokoladinių keksiukų, dėkite 4 šaukštus (maždaug 50 g) kakavos, o miltų kiekį sumažinkite 25 g.
Jei norite bananinių keksiukų, įmaišykite 3 vidutinius sutrintus bananus į šlapius produktus, o skysčių kiekį sumažinkite 50 g. 
Jei dėsite šokolado gabaliukų ar uogų, prieš įmaišydami į tešlą sumaišykite su miltais, kad šokoladas/uogos nenuskęstų. 
Jau ne vienoje knygoje ir žurnale teko skaityti (šioje knygoje taip pat), kad skysčius receptui geriausia sverti, taip daug tiksliau nei pilant mililitrais. Todėl šiame recepte viskas sveriama. 
Gaunasi 12 keksiukų.


Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, tikrai kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!





Paprasti keksiukai
Receptas adaptuotas iš James Morton knygos 'How Baking Works'

Ingredientai

250 g miltų
3 šaukšteliai kepimo miltelių (be kaupo)
Žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
200 g pieno
100 g saulėgrąžų aliejaus
100 g cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių, o keksiukų formą išklokite popieriniais 'sijonėliais'. 
  2. Mažame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską. Persijokite. Padėkite į šalį.
  3. Kitame dubenyje išplakite kiaušinį, pieną, aliejų, cukrų, vanilę.
  4. Suberkite miltus ir viską išmaišykite. Nepermaišykite, nes keksiukai nebus purūs.
  5. Sukrėskite tešlą į keksiukų formeles.
  6. Kepkite 15-20 minučių arba, kol įsmeigus medinį pagaliuką į keksiuko centrą, jis liks švarus ir sausas. 

Basic Muffin recipe.

Simple Muffins
Recipe adapted from James Morton's book 'How Baking Works'

Ingredients

250 g plain flour
3 level tsp baking powder
Pinch of salt
1 egg
200 g milk
100 g sunflower oil
100 g sugar
1 tsp vanilla extract

Directions
  1. Preheat your oven to 190 degrees and line a 12 piece muffin tin with muffin liners.
  2. In a small bowl, combine the flour, baking powder and salt. Sift together and set aside.
  3. In a large bowl, whisk the egg, milk oil, sugar and vanilla.
  4. Add the dry ingredients and mix just to combine.
  5. Fill your muffin tin with the batter.
  6. Bake for about 15 to 20 minutes or until a toothpick inserted in the center of the muffin comes out clean.

1 komentaras :

  1. Išties tobuli! Papildomai dėjau kakavos ir kokoso drožlių - super. O kiek variacijų gali būti.. Likau sužavėta recepto paprastumu ir pagaminimo greičiu. Taip pat ačiū už patarimą kuo mažiau maišyti tešlą - nemažai kartų kepiau keksiukus, bet tokie purūs pavyko pirmą kartą. Jau žinau, ką drąsiai kepsiu Velykų pasmaližiavimui.. :)

    AtsakytiPanaikinti

Printfriendly