2015 m. gruodžio 29 d., antradienis

Biskvitinis medaus tortas + VIDEO / Honey Layer Sponge Cake + VIDEO


Minkštas, kvapnus biskvitinis medaus tortas su grietinėlės ir grietinės kremu + VIDEO receptas.


AČIŪ!!!! Jūs patys nežinote, kokią Kalėdinę dovaną man įteikėte! Iš tiesų, jų net keletas. Pirma, pusė milijono mano tinklaraščio peržiūrų! O antra, knygų krūva!!! Taip, ačiū visiems, kas ne tik čia užsukate, bet ir paspaudžiate reklamos nuorodas. Kiekvienas toks Jūsų reklamos paspaudimas, mažytė padėka man už šitą milžinišką darbą. 


Taip centas po cento, pagaliau prikapsėjo visai padori suma, kurią nusprendžiau išleisti sau ir savo pomėgiams - knygoms. Taip visai prieš pat Kalėdas mano knygų lentyna pasipildė ne tik seniai norėtais romanais, knygomis, bet ir penkiomis storomis kulinarinėmis biblijomis. Tendencija aiški, ar ne? Viskas tik Jūsų, mielieji, dėka. Ačiū dar kartą už šias dovanas. Jūs nerealūs!


O čia dar viena mūsų Kalėdinė tradicija - Medaus tortas. Visuomet jį kepu šv. Kalėdoms, tik receptus vis parenku skirtingus. Šį kartą Biskvitinis medaus tortas - jau antras mano gyvenime. Turiu pasakyti, labai skanus, labai tradicinis, labai panašus į 'parduotuvinį', į vaikystėje mamos pirktą medaus tortą. Receptas labai paprastas, nėra kur suklysti. Būtinai pamėginkite.




Patarimai, pastebėjimai. Cukrų, medų ir sviestą kaitinkite, kol sviestas ir cukrus ištirps. Suberkite kepimo sodą, gerai išmaišykite. Masė suputos ir padidės. Kai taip nutiks, nukelkite nuo viryklės. Įmaišykite prieskonių mišinį ir palikite trumpam atvėsti. Kol masė dar šilta, po vieną muškite kiaušinius ir gerai po kiekvieno išsukite. Svarbu, kad nesumuštumėte kiaušinių į labai karštą masę ir jų nesutrauktų, nepasidarytų kiaušinienė. Kad taip nenutiktų, nuolat maišykite.
Miltų mišinį įsijokite, kad biskvitai būtų puresni.
Patys biskvitai sausoki ir kietoki. Sutepus tortą kremu ir palaikius per naktį, jie sudrėksta ir minkštumo bei drėgmės, man visiškai pakako. Papildomai biskvitų nelaisčiau. Tortas nebuvo sausas, priešingai minkštas ir pakankamai drėgnas. Tačiau vis dėlto jei mėgstate labai šlapius tortus, galite biskvitus sulaistyti. 
Kremui viską sudėjau į dubenį ir išplakiau mikseriu. Naudokite riebią grietinę ir grietinėlę, želatinos nereikia. Aš naudojau labai riebią 48 proc. grietinėlę (angl. double cream), bet tinka ir 35 proc. grietinėlė. 
Jei papuošimui biskvito trupinių neliks, puoškite sausainių trupiniais. 



Sudėtingumas. Reikia pasistengti.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobulas, būtinai kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Biskvitinis medaus tortas
Receptas adaptuotas iš Shirshiu lizdas

VIDEO RECEPTAS


Ingredientai
20 cm apvaliai kepimo formai
Biskvitui
120 g cukraus
120 g skysto medaus
120 g sviesto
1 šaukštelis kepimo sodos
2 šaukšteliai prieskonių mišinio (cinamono, muskato, imbiero, gvazdikėlių ir pan.)
2 kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo miltelių
265 g miltų
Žiupsnelis druskos
Kremui
500 ml grietinėlės (bent 35 proc. riebumo)
300 ml grietinės (30 proc. riebumo)
100 g cukraus

1 šaukštelis vanilės ekstrakto (nebūtinai)
1/2 citrinos sulčių
1 tarkuotos citrinos žievelės
1/2 tarkuotos apelsino žievelės (nebūtinai)


Papuošimams
Kelių šviežio rozmarino šakelių
Spanguolių

Gaminimo eiga
  1. Cukrų, medų ir sviestą dėkite į puodelį ir pakaitinkite, kol sviestas ir cukrus ištirps. Suberkite kepimo sodą, gerai išmaišykite ir dar truputį pakaitinkite. Nukelkite nuo ugnies. 
  2. Į karštą medaus mišinį sudėkite  prieskonius ir druską, išmaišykite ir palikite 5 minutes atvėsti.
  3. Nuolat maišydami medaus mišinį po vieną sumuškite kiaušinius. Gerai po kiekvieno jų išsukite. 
  4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Įsijokite į tešlą ir maišykite, kol neliks sausų miltų.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite ir kepimo popieriumi išklokite dvi 20 cm kepimo formas.
  6. Padalinkite tešlą tarp dviejų kepimo formų ir kepkite biskvitus apie 20-25 minutes, arba kol pakils ir iškeps.
  7. Iškeptus biskvitus išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Vėliau viršų sulyginkite (nupjaukite kepurėles), o kiekvieną biskvitą supjaustykite į dvi dalis.
  8. Kremui viską sudėkite į dubenį ir išplakite mikseriu, kol masė sutirštės. 
  9. Į torto formą dėkite vieno biskvito sluoksnį, užtepkite kremo ir taip sluoksniuokite, kol sutepsite visą tortą.
  10. Dėkite į šaldytuvą ir palikite per naktį ar bent 4 valandoms.
  11. Išimkite tortą iš formos. Puoškite likusiais biskvito (ar sausainių) trupiniais.
  12. Puoškite šviežiomis rozmarino šakelėmis ir spanguolėmis.

    Soft, flavourful honey layer sponge cake with sour cream filling. 

    Honey Layer Sponge Cake (Medovnik)
    Recipe adapted from  Shirshiu lizdas


    VIDEO RECIPE


    Ingredients
    For 20 cm round cake tin
    For the cakes
    120 g white granulated sugar
    120 g runny honey
    120 g unsalted butter
    1 tsp baking soda
    2 tsp mixed spices (cinnamon, ginger, cloves, nutmeg)
    2 eggs
    1 tsp baking powder
    265 g plain flour
    Pinch of salt
    For the cream
    500 ml double cream
    300 ml sour cream (30 % fat)
    100 g white sugar

    1 tsp vanilla extract (optional)
    1/2 lemon juice
    1 grated lemon zest
    1/2 grated orange zest (optional)
    For decoration
    Some rosemary
    Some cranberries

    Instructions
    1. Place the sugar, honey and butter in a saucepan and heat until the butter and sugar is melted. Add the baking soda, mix and heat for a bit. Remove from the heat.
    2. Add mixed spices , salt to the honey mixture, mix well and leave to cool for 5 minutes.
    3. Beat in the eggs one at a time while mixing.
    4. In another bowl mix the flour, baking powder. Sift into the batter and mix to just to combine.
    5. Heat the oven to 180 degrees. Grease and line two 20 cm baking tins with baking paper.
    6. Divide the batter evenly between two tins and bake the cakes for 20-25 minutes or until the toothpick inserted into the centre of the cake comes out clean.
    7. Once the cakes are done, remove from the oven, leave to cool completely, then cut  the top to level the cakes and then each cake into two pieces.
    8. For the cream, add all ingredients to a bowl and whisk with a mixer until thick.
    9. Assemble the cake. Place one cake in the cake tin, spread some cream, place another cake, then more cream. Do this until the cake is assembled.
    10. Pop the cake in the fridge overnight or at least for 4 hours.
    11. Remove the cake from the tin. Decorate with the remaining sponge (or cookie) crumbs.
    12. Decorate with fresh rosemary and cranberries.

    PIN IT FOR LATER!




    8 komentarai :

    1. Nuostabus šitas ir super lengvai pagaminamas :)
      Linkiu sėkmingų ir skanių ateinančių metų ;)

      AtsakytiPanaikinti
    2. Sveiki, o kaip dėl skysto medaus? Pirkti dirbtinį? Ar lydimi sukietejusi natūralų.? Žadu pirmą kartą kepti tortą :) ačiū

      AtsakytiPanaikinti
      Atsakymai
      1. as naudojau dirbtini skysta, bet cia tinka ir naturalus kietas. vistiek kaitint reikes, jis istirps ;)

        Panaikinti
    3. O kas yra kepimo soda? Iš pradžių maniau, kad kepimo milteliai, bet jie atskirai parašyti...

      AtsakytiPanaikinti
    4. tai paprasta soda :) tiesiog, daznai taip vadinu isversdama is anglu kalbos (baking soda).

      AtsakytiPanaikinti
    5. O sodos nugesinti su actu nereikia ?

      AtsakytiPanaikinti
      Atsakymai
      1. As negesinu, bet naudoju anglišką sodą, kuri nėra tokia aitri kaip lietuviška. Galite nugesinti dėl viso pikto.

        Panaikinti

    Printfriendly