Graikiškos salotos su 'Halloumi' sūriu ir baklažanais / Griddled Halloumi and Aubergine Salad


Graikiškos salotos su grilintu 'Halloumi' sūriu, baklažanais, alyvuogėmis ir pomidorais.


Apie Gordon Ramsay ir mus siejančius ryšius (šypt) rašiau praeitą savaitę. Iš tiesų tuomet turėjau pradėti nuo šio recepto, nes tai pirmasis mano išbandytas G. Ramsay receptas. Būtent nuo šio patiekalo gavau lengvą, bet malonų šoką, burna išsproginėjo nuo skonių ir tobulų derinių. Viskas harmoninga, viskas idealiai suderinta, kiekvienas ingredientas vaidina savo svarbų vaidmenį ir tikrai negalima išmesti nė vieno! 

Šoką patyriau ne tik dėl skoninės darnos ir absoliučiai nuostabių salotų, bet ir todėl, jog pirmą kartą ragavau 'Halloumi' sūrio ir jis man labai patiko. Surprise, surprise. 'Halloumi' sūris - tradiciškai gaminamas iš ožkos ir avies pieno. Nors dabar dažnai gamintojai naudoja ir karvės pieną. O mano nuomonė apie ožkos sūrį iki šiol buvo gana skeptiška. Vien jo kvapas mane erzina. Tačiau būtent šios salotos ir šis 'Haloumi' sūris įrodė, kad net produktas, kurio nesi didelis mėgėjas, gali būti labai skanus, jei paruoštas tinkamai ir suderintas su kitais ingredientais. 

Taigi, gurmaniškam pasimėgavimui - Salotos su grilintu 'Halloumi' sūriu, baklažanais, pomidorais ir alyvuogių užpilu. 



Patarimai, pastebėjimai. Baklažanus supjaustykite plonais griežinėliais, jie greičiau ir geriau iškeps. Druska baklažanus reikia apibarstyti ir palikti pastovėti, kad baklažanai išskirtų drėgmę. Vėliau nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Vietoj petražolių galima naudoti mėtas. Gordono receptas būtent su mėtomis. Aš jų neturėjau, naudojau paprastas petražoles.

Padažui Gordonas naudoja pusę alyvuogių, pusę žemės riešutų aliejaus. Aš naudojau tik alyvuogių aliejų. Dėl vieno recepto tikrai nenorėjau pirkti žemės riešutų aliejaus. 

Su druska elkitės atsargiai. Salotos ir taip gana sūrios nuo alyvuogių ir Haloumi sūrio. Labai lengva persūdyti. Aš į padažą įbėriau mažą žiupsnelį ir tai jau buvo sūroka. Kitą kartą greičiausiai druskos papildomai net nedėčiau.

Pomidorus galima naudoti bet kokius. Aš dėjau vyšninius. Pomidorų tikrai neskaičiavau, dėjau kiek man patiko. Jie puikiai atgaivina ir nuima alyvuogių bei sūrio sūrumą, patiekalo tikrai nesugadins. 

Jei liks padažo, galima jį naudoti prie grilintos žuvies ar avienos patiekalų.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama. 

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Graikiškos salotos su 'Halloumi' sūriu ir baklažanais
Receptas adaptuotas iš Gordon Ramsay knygos 'World Kitchen'

Ingredientai

Salotoms
1/2 didelio baklažano
Truputis druskos, pipirų
3 prinokę slyviniai pomidorai
20 g juodųjų alyvuogių
Saujelė smulkintų petražolių
Alyvuogių aliejaus
1 pakuotė (225 g) 'Halloumi' sūrio
2 šaukštai miltų

Padažui
35 g juodųjų alyvuogių
1 1/2 šaukšto raudonojo vyno acto
1/2 šaukštelio džiovinto raudonėlio
75 ml alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga
  1. Baklažaną supjaustykite plonais griežinėliais. Apibarstykite druska ir palikite 20 minučių pastovėti. Kai pastovės, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis. Dubenyje sumaišykite pomidorus, smulkintas petražoles, pipirus ir alyvuoges. 
  3. Padažui viską gerai sutrinkite smulkintuvu. 
  4. Labai gerai įkaitinkite grilinę keptuvę. Baklažanų griežinėlius aptepkite alyvuogių aliejumi ir apkepkite po 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol suminkštės ir 'apdegs'. 
  5. Tik iškeptus baklažanus, sudėkite į dubenį su pomidorais. Įpilkite truputį padažo ir išmaišykite.
  6. Halloumi sūrį plonai supjaustykite, apvoliokite miltuose. Apkepkite grilinėje keptuvėje, kol paruduos, o kraštai pradės lydytis.
  7. Į serviravimo lėkštę dėkite pomidorų-baklažanų, sudėkite Haloumi sūrį ir apipilkite padažu. 
  8. Tiekite, kol sūris dar šiltas.


    Griddled Halloumi and Aubergine Salad. 

    Griddled Halloumi and Aubergine Salad
    Recipe adapted from Gordon Ramsay's book 'World Kitchen'


    Ingredients

    For the salad
    1/2 large aubergine
    Salt and pepper to taste
    20 g Kalamata olives
    Handful of fresh parsley
    Olive oil
    1 package (225 g) 'Halloumi' cheese
    2 tbsp plain flour

    For the Olive dressing
    35 g Kalamata olives
    1 1/2 tbsp red wine vinegar
    75 ml olive oil

    Instructions
    1. Cut the aubergine to thin slices. Season with some salt and leave to stand for 20 minutes. Pat dry with kitchen pepper.
    2. Slice the tomatoes into wedges, mix with olives and chopped parsley. Set aside.
    3. For the dressing, blender everything well. Season with some salt and pepper. Not too much!
    4. Put a griddle pan over the heat. Brush aubergine with some olive oil and griddle for about 2 minutes on each side until softened and slightly charred. Add to the bowl with tomatoes, pour over some dressing and toss to coat.
    5. Thinly slice the cheese, lightly coat into the flour. Griddle the slices until they are just starting to melt.
    6. Arrange the griddled aubergine-tomato salad on the platter, top with the cheese. Drizzle with some more dressing.
    7. Serve while the cheese is still warm.

    Baking Secrets

    Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

    Komentarų nėra:

    Rašyti komentarą