2014 m. gruodžio 13 d., šeštadienis

Bananų duona / Banana Bread


For English recipe, please scroll down

Labai skani, drėgna, minkšta, saldi ir kvapni bananų duona. 




Bananų duonos jau seniai nebuvau kepusi. Ankstesnis mano receptas - bananų duona su riešutais labai skanus ir geras receptas. Tačiau šįkart kepiau pagal kitą receptą ir labai džiaugiuos, nes jis tiesiog puikus. Labai labai gardi duonelė, drėgna, minkšta, kvapni, saldi, bet ne per saldi. 

Patarimai. Naudokite prinokusius bananus, nes jų skonis daug stipresnis, o dėl minkštų bananų duonelė gaunasi drėgna ir minkšta. 

Turbūt ne vienam, kas seka mano receptus, kyla klausimas kam reikalinga druska kepiniuose. Ji būtina! Kaip ir kiekviename kitame patiekale. Druska sujungia ir paryškina kitų produktų skonį! Todėl visuomet įberkite bent žiupsnelį druskos kažką kepdami. Geriausia ją įmaišyti į miltus, kad tolygiai pasiskirstytų. 

Vanilę taip pat labai dažnai naudoju kepiniuose, praktiškai visuose, kur tik įmanoma. Ji suteikia kvapnumo ir dar geresnio skonio. Nors tai nėra būtinas ingredientas. Jei neturite, tiesiog praleiskite.   

Man duonelė kepė 1 valandą 10 minučių 160ºC elektrinėje orkaitėje su ventiliatoriumi. Prisiminkite, jei jūsų elektrinė orkaitė su ventiliatoriumi, visad viską kepkite 20ºC žemesnėje temperatūroje nei nurodyta recepte, nebent nurodyta kitaip. Orkaičių temperatūrų lentelę rasite čia. Savo receptuose visada nurodau normalios įprastos orkaitės temperatūras. 


Bananų duona 
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

¾ puodelio miltų
1 puodelis cukraus
110 g minkšto sviesto
4 prinokę bananai
½ šaukštelio cinamono
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis kepimo sodos
žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
2 šaukštai pieno
½ šaukštelio vanilės ekstrakto

Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC. Riebalais patepkite ir kepimo popieriumi išklokite nedidelę pailgą kepimo formą (900 g).
2. Dubenyje išsukite sviestą ir cukrų. Įmuškite ir įmaišykite kiaušinius. Bananus sutrinkite šakute ir įmaišykite į tešlą kartu su vanile.
3. Miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, druską sumaišykite atskirame dubenyje ir suberkite į tešlą, viską sumaišykite (bet nepermaišykite). Supilkite pieną, sumaišykite. 
4. Kepkite nuo 1 valandos iki 1 valandos ir 10 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą, jis liks sausas ir švarus (patikrinkite po 50 minučių kepimo).



RECIPE IN ENGLISH



Very delicious, moist, soft, sweet banana bread.  


Banana Bread 
Recipe adapted from Laura in the Kitchen

Ingredients
1 cup - 250 ml 

1 ¾ cup plain flour
1 cup sugar
110 g softened butter
4 ripe bananas
½ tsp ground cinnamon
1 tsp baking powder
1 tsp baking soda
a pinch of salt salt
2 eggs
2 tbsp milk
½ tsp vanilla extract

Instructions

1. Preheat your oven to 180ºCGrease a loaf pan (900 g) and line with baking paper.
2. In the bowl cream together the butter and sugar. Add the eggs and whisk to combine. Add the mashed bananas, vanilla and mix to combine.
3. Add the flour, cinnamon, baking powder, baking soda and salt and mix together until just combined. Add milk while mixing in the dry ingredients.
4. Pour the batter into the prepared loaf tin and bake for 1 hour to 1 hour and 10 minutes or until a toothpick inserted in the center comes out clean (check this after 50 minutes baking).



2 komentarai :

vaiva rašė...

Sveiki, norėjau paklausti ką darau ne taip. Kiekvieną kartą kai ką nors kepu su bananais gaunasi keista tekstura . Kepiniai viduje būna tarsi neiškepę, nors išorė jau paruduoja. Stengiuosi viska daryti pagal receptus, bet vis gaunasi tas pats.

Baking Secrets rašė...

Sveiki. Speciau, kad per daug bananu idedat. Gal labai didelius dedate ar daugiau nei reikia

Printfriendly