Add

2014 m. spalio 1 d., trečiadienis

Sausainiai su obuoliais / Apple Cookies


For English recipe, please scroll down












Trečioji savaitės diena ir trečias kepinys su obuoliais. Šįkart nusprendžiau išmėginti obuolinius sausainius. 



Sausainių gamyba nesudėtinga. Tešlai pagaminti naudojau virtuvinį kombainą, todėl viską pasiruošiau labai greitai. Vėliau tik reikia iškočioti ir suvynioti sausainius bei iškepti. Labai nesudėtinga, bet labai skanu. Sausainiai ypač skanūs, kol dar šilti, o jų forma priminė mažyčius kruasanus. Tikrai dailučiai!

Iš šios normos man gavosi 24 sausainiai.

Skonis. Trapūs, skanūs, ne per saldūs sausainiai su gaiviu obuolių įdaru. Pati tešla nėra saldi, visą saldumą duoda įdaras - obuoliai. 

Man skaniausi jie dar šilti. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko nekeisčiau. Nėra čia ko keisti.

Sausainiai su obuoliais
Receptas adaptuotas iš G-blogas 



Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

Tešlai
1 1/2 puodelio (375 ml) miltų
1 kiaušinio trynys
1 šaukštas cukraus
1/4 šaukštelio druskos
1 šaukštelis cinamono
100 g grietinės
100 g sviesto

Įdarui
2 obuoliai
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis cinamono

Gaminimo eiga

1. Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus skirtus tešlai. 
2. Sviestą supjaustyti smulkiais gabaliukais ir trinkite sviestą kartu su miltais, kol gausite trupininę masę. 
3. Į gautus trupinius įmuškite kiaušinio trynį, supilkite grietinę ir užminkykite tešlą. 
4. Iš tešlos suformuokite kamuoliuką, susukite į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
5. Padalinkite tešlą į dvi dalis. Plonai iškočiokite apskritimus, padalinkite kiekvieną apskritimą į 12 dalių. 
6. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis, užpilkite cukrumi ir cinamonu, išmaišykite. 
7. Imkite vieną tešlos trikampėlį, ant plačiausios dalies dėkite obuolio skiltelę ir suvyniokite visus sausainius į ragelius.
8. Kepkite sausainius 180ºC laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes arba kol gražiai paruduos.


RECIPE IN ENGLISH


Experience. So it is the third day and here is my third recipe with apples - cookies! 

The cookie making process is easy. I used a food processor to make the dough, so it was really quick and easy. If you do not have it, you can definitely make the dough with the hands. There is no much difference. Easy, quick and delicious! Look good also, like cute small croissants. 

I got 24 cookies from this quantity. 

Taste. Crispy, delicious cookies with juicy and fresh apple filling. The dough is not sweet itself, the apples make it sweet. 

For me the cookies are best while still warm. 

What I would do different next time. Nothing. 

Apple Cookies
Recipe adapted from G-blog 


Ingredients
1 cup - 250 ml

For the dough
1 1/2 cup (375 ml) plain flour
1 egg yolk
1 tbsp sugar
1/4 tsp salt
1 tsp cinnamon powder
100 g sour cream
100 g butter

For the filling
2 apples
1 tbsp sugar
1 tsp cinnamon powder

Instructions

1. Mix all ingredients for the dough with a food processor. Alternatively you can  make everything by hands. Just mix all dry ingredients and butter with your fingertips, then add egg yolk, sour cream and knead the dough. 
2. Form the dough in a ball, cover with a cling film and put in the fridge for 2 hours to chill.
3. Divide the dough into two equal pieces, roll out the dough into the circle and cut into 12 pieces. 
4. Peel and slice the apples, pour the sugar and cinnamon and mix everything. 
5. Take one piece of the dough, put the apple slice and roll it. Do this with the whole dough.
6. Preheat the oven to 180ºC and bake the cookies for 25 minutes or until golden brown. 



6 komentarai :

  1. Oh niam.. vieni iš skaniausių sausainiukų.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš nebeprisimenu kada buvau jų ragavusi. Turbūt tik vaikystėj :)

      Panaikinti
  2. Labai gražūs sausainiukai, tik žinai.. man asmeniškai jie skanesni atšalę, va kiek žmonių, tiek ir skonių :D ir aš gal truputį ilgiau pakepu, nes būna tamsesni, bet gal tik taip atrodo :))
    Dabar jau kasdien laukiu vis naujo tavo obuolinio kepinio! :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū. Na, čia faktas, kad skonio receptoriai skirtingi, dėl to neverta net ginčytis :D Kaip smagu girdėti, kad lauki kitų obuolinių kepinių! Man tiesa sakant, po šios savaitės turbūt užteks jų visiems metams :D

      Panaikinti
  3. Man šį rudenį kažkaip irgi jau atrodo pakankamai tų obuolinių pyragų, bet tėvai vis įdeda savo derliaus obuolių, nežinau ką su jais ir bedaryt, turbūt dar teks kepti ne vieną pyragą šį sezoną :D Tavo karališkasis atrodo puikiai, matosi, kad supjaustytas dar šiltas, bet užtat koks minkštutis, kartais neverta laukti vien dėl gražių nuotraukų, ar kad mažiau trupinių būtų :D O kiek dar receptų liko? 3? :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jo, šitą pjausčiau dar visai neatvėsusį, norėjau suspėti iki sutemų nufotografuoti :D Kitai dienai atidėti nesinorėjo. Planuose dar 3 kepiniai su obuoliais. Nors beieškodama radau daug daugiau skanių receptų. Žiūrėsim, kaip čia bus :D

    AtsakytiPanaikinti

Printfriendly