Buttermilk Banana Pancakes / Kefyriniai blynai su bananais


Experience. We liked puffed buttermilk pancakes so much that I made one more batch. This time with bananas. The taste is just perfect! Very fluffy, soft, sweet banana pancakes. Perfect breakfast! I'm telling you. Just try! You won't regret it. 

Taste. Puffed, fluffy, sweet banana pancakes. Just melts in your mouth. 

What I would do different next time. Nothing.


Buttermilk Banana Pancakes
Recipe adapted from Shirshiu Lizdas 
























Ingredients
1 cup - 250 ml

1 cup plain flour
1 tsp baking powder
1/2 tsp baking soda
pinch of salt
1 egg
1 cup buttermilk
2 tbsp sugar
2 tbsp melted butter
1 tsp vanilla extract
2 bananas

Instructions

1. Whisk egg, sugar, vanilla, buttermilk, butter (melted and cooled) together. 
2. In another bowl mix flour, baking powder and soda. 
3. Pour the flour to the egg-buttermilk mixture and lightly mix. Do not over mix, just combine dry ingredients with the mixture. 
4. Carefully add chopped bananas.
5. Leave the batter for 15-20 minutes to rest.
6. Bake on some oil in a pan.


Patirtis. Kadangi labai patiko pūsti blynai su kefyru ir dar liko kefyro, iškepiau juos vėl, tik dar įpjausčiau bananų. Skonis tobulas! Minkštučiai, purūs, saldūs blynai tobuliems pusryčiams. Netikit? Pamėginkit. Nenusivilsit!

Skonis. Labai purūs, pūsti, tirpstantys burnoje, saldūs blynai su bananais.

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko.


Kefyriniai blynai su bananais
Receptas adaptuotas iš Shirshiu Lizdas


Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

1 puodelis miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/2 šaukštelio sodos
žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
1 puodelis kefyro
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai tirpinto sviesto
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
2 bananai

Gaminimo eiga

1. Kiaušinį, cukrų, vanilę, kefyrą, sviestą (tirpintą ir atvėsusį) išsukite dubenyje. 
2. Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir sodą. 
3. Suberkite miltus į paruoštą mišinį ir atsargiai viską sumaišykite. Maišyti reikia tiek, kad sausi produktai susijungtų su kiaušinių-kefyro plakiniu į vientisą masę. Jokiu būdu nepermaišykite.
4. Atsargiai įmaišykite supjaustytus bananus.
5. Palikite tešlą 15-20 minučių pastovėti. 
6. Kepkite blynus ant nedidelio kiekio aliejaus, kol gražiai pagels.

Baking Secrets

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

4 komentarai:

  1. Va tokius visai norėčiau pabandyt.. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. tavo mėgstami ingredientai - bananai :) turi tau patikt :)

      Panaikinti
  2. Aš dar labai rekomenduočiau išbandyti su obuoliais :) man jie buvo favoritai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vat rinkausi ar su obuoliais daryti ar su bananais. Bet pasirinkau tąkart bananus, nes daug turėjau, reikėjo sunaudoti. Dabar kai pasakei, reikia ir su obuoliais pamėginti, nes nevalgiau dar blynų su obuoliais iš tikrųjų.

      Panaikinti