Paprastas juodųjų serbentų džemas | Simple Blackcurrant Ja


Simple Blackcurrant Jam
Recipe adapted from David Labovitz



Ingredients

300 g blackcurrants
300 g sugar
180 ml water
1 tsp fresh lemon juice

Instructions

1. In a pot, bring the blackcurrants and water to a boil. Reduce the heat and cook until blackcurrants are softened (about 10 minutes).
2. Add the sugar and lemon juice to the pot and cook over medium heat until blackcurrants reaches the jelling point. 
3. Scrape into clean jars and cover. 



Patirtis. Kas gi nemėgsta džemo? Aš jį dievinu. Tiesa, juodųjų serbentų džemas niekad nebuvo mano mėgstamiausias. Tačiau turėjau šiek tiek uogų šaldytuve ir jau buvo atsibodę rūgštūs pyragai su juodaisiais serbentais (pastaruoju metu kepiau ne vieną pyragą su juodaisiais serbentais ir jie buvo labai rūgštūs), todėl nusprendžiau išvirti džemo, nors ir nedidelį kiekį. Čia Anglijoje uogos ganėtinai brangios, tokiais momentais ilgiuosi Lietuvos, kur uogos pigesnės, o vasarą prisipirkdavom ar prisirinkdavom jų kibirais ir virdavom labai daug uogienės. Jau buvau užmiršusi tikro naminio džemo skonį. Labai gardu. 

Šiek tiek apie gaminimą. Tiesa pasakius, aš viską (uogas, vandenį, cukrų) viriau iškart, taip buvo net dar paprasčiau ir įdėjau truputį raudonųjų serbentų (apie 50 g). Džemas gavosi tirštas.

Turėtų gautis 2 stiklinės (apie 500 g) džemo. 

Skonis. Saldus, labai kvapnus, tobulo rūgštumo juodųjų serbentų džemas. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Tobulas džemas. Nieko nekeisčiau.


Paprastas juodųjų serbentų džemas
Receptas adaptuotas iš David Labovitz


Ingredientai

300 g juodųjų serbentų
300 g cukraus
180 ml vandens
1 šaukštelis šviežios citrinos sulčių

Gaminimo eiga

1. Į puodą sudėkite nuplautus juoduosius serbentus, įpilkite vandens ir užvirkite. Tuomet sumažinkite ugnį ir virkite, kol uogos suminkštės (apie 10 minučių).
2. Supilkite cukrų ir citrinos sultis. Nuolat maišydami virkite, kol džemas sutirštės.
3. Supilkite džemą į švarius stiklainius ir užsukite. 

Baking Secrets

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą