Add

2014 m. rugpjūčio 11 d., pirmadienis

Simple Blackcurrant Jam / Paprastas juodųjų serbentų džemas


Experience. Who does not like jam? I love it. Although, blackcurrant jam never was my favorite one, but as I had some berries in the fridge and was already sick of sour cake (I'd tried some cake recipes with blackcurrants lately and they were really sour), so decided to make my own jam and was very pleased with the result. Couldn't resist to try some jam straight away. It was very delicious and not sour at all. I forgot how good the home-made jam tasted... Wish there would be more berries with reasonable price in England. These are the moments when I miss my country (Lithuania), where berries are inexpensive. I remember we used to buy them in large buckets and cook a lot of jam. 

Now about preparation. I actually cooked everything outright (blackcurrants, sugar, water) in a pan so it was even easier and add some red currants (about 50 g). The jam was thick. 

You should get about 2 cups of jam (500 g). 

Taste. Sweet, very flavourful, perfectly slightly sour jam with blackcurrants. 

What I would do different next time. Would not change anything. Perfect jam. Loved it.  


Simple Blackcurrant Jam
Recipe adapted from David Labovitz



Ingredients

300 g blackcurrants
300 g sugar
180 ml water
1 tsp fresh lemon juice

Instructions

1. In a pot, bring the blackcurrants and water to a boil. Reduce the heat and cook until blackcurrants are softened (about 10 minutes).
2. Add the sugar and lemon juice to the pot and cook over medium heat until blackcurrants reaches the jelling point. 
3. Scrape into clean jars and cover. 



Patirtis. Kas gi nemėgsta džemo? Aš jį dievinu. Tiesa, juodųjų serbentų džemas niekad nebuvo mano mėgstamiausias. Tačiau turėjau šiek tiek uogų šaldytuve ir jau buvo atsibodę rūgštūs pyragai su juodaisiais serbentais (pastaruoju metu kepiau ne vieną pyragą su juodaisiais serbentais ir jie buvo labai rūgštūs), todėl nusprendžiau išvirti džemo, nors ir nedidelį kiekį. Čia Anglijoje uogos ganėtinai brangios, tokiais momentais ilgiuosi Lietuvos, kur uogos pigesnės, o vasarą prisipirkdavom ar prisirinkdavom jų kibirais ir virdavom labai daug uogienės. Jau buvau užmiršusi tikro naminio džemo skonį. Labai gardu. 

Šiek tiek apie gaminimą. Tiesa pasakius, aš viską (uogas, vandenį, cukrų) viriau iškart, taip buvo net dar paprasčiau ir įdėjau truputį raudonųjų serbentų (apie 50 g). Džemas gavosi tirštas.

Turėtų gautis 2 stiklinės (apie 500 g) džemo. 

Skonis. Saldus, labai kvapnus, tobulo rūgštumo juodųjų serbentų džemas. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Tobulas džemas. Nieko nekeisčiau.


Paprastas juodųjų serbentų džemas
Receptas adaptuotas iš David Labovitz


Ingredientai

300 g juodųjų serbentų
300 g cukraus
180 ml vandens
1 šaukštelis šviežios citrinos sulčių

Gaminimo eiga

1. Į puodą sudėkite nuplautus juoduosius serbentus, įpilkite vandens ir užvirkite. Tuomet sumažinkite ugnį ir virkite, kol uogos suminkštės (apie 10 minučių).
2. Supilkite cukrų ir citrinos sultis. Nuolat maišydami virkite, kol džemas sutirštės.
3. Supilkite džemą į švarius stiklainius ir užsukite. 

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą

Printfriendly