Add

2014 m. rugpjūčio 4 d., pirmadienis

Cottage Cheese & Cranberry Cupcakes / Varškės keksiukai su spanguolėmis






Experience. These cupcakes I saw in Shishiu lizdas blog. They had so many good reviews that I decided to try them as well. Besides I just love everything made from cottage cheese.

The result was good. I was happy. Moist, light, fluffy cupcakes with nice touch of dried cranberries. 

I made 11 normal size cupcakes and 6 small.

Taste. Moist, light, fluffy and very delicious cupcakes with dried cranberries. 

What I would do different next time. You can add other dried or fresh berries. 


Cottage Cheese & Cranberry Cupcakes 
Recipe adapted from Shirshiu Lizdas 


Ingredients


200 g plain flour
250 g cottage cheese
200 g sugar
150 g butter
3 eggs
1  tsp baking powder
1/4 tsp salt
handful of dried cranberries

Instructions

1. Melt the butter in a saucepan and leave to cool.
2. Whisk the eggs, sugar and salt until pale.
3. Add cottage cheese, melted butter to the egg-sugar mixture and mix well.
4. Sift the flour with the baking powder into the mixture, mix.
5. Add dried cranberries to the batter, lightly mix.
6. Preheat the oven to 180ºC and line a 12-hole muffin tin with paper cases. Evenly scoop the mixture into the paper cases. 
7. Bake the cupcakes for about 20 minutes until golden or until a skewer inserted into the center of one of the cupcakes comes out clean.
8. Once baked transfer the cupcakes to a wire rack to cool completely.


Patirtis. Šiuos keksiukus pamačiau Shirshiu Lizdo blog'e. Kadangi buvo labai išgirti, nusprendžiau pamėginti ir aš, nes tiesiog dievinu varškės kepinius. 

Rezultatas nenuvylė. Keksiukai tikrai skanūs, drėgni, minkšti su spanguolių cinkeliu.

Gavosi 11 normalaus dydžio keksiukų ir 6 nedideli. 

Skonis. Drėgni, minkšti, purūs, labai skanūs varškės keksiukai su spanguolėmis. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Galima dėti ir kitų uogų: tiek džiovintų, tiek šviežių. 


Varškės keksiukai su spanguolėmis
Receptas adaptuotas iš Shirshiu Lizdas


Ingredientai

200 g miltų
250 g varškės
200 g cukraus
150 g sviesto
3 kiaušiniai
1  šaukštelis kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
sauja džiovintų spanguolių

Gaminimo eiga

1. Sviestą ištirpinkite ir palikite atvėsti.
2. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska, kol masė pabals.
3. Į kiaušinių ir cukraus mišinį dėkite varškę, pilkite tirpintą sviestą ir gerai išmaišykite.
4. Miltus ir kepimo miltelius įsijokite į varškės-kiaušinių mišinį ir išmaišykite.
5. Atsargiai įmaišykite spanguoles.
6. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC ir į keksiukų formą sudėkite popierinius keksiukų krepšelius. Vienodai paskirstykite tešlą tarp formelių.
7. Kepkite apie 20 minučių arba kol metalinis iešmelis (medinis pagaliukas), įsmeigtas į keksiuko centrą liks sausas, o keksiukai gražiai pagels.
8. Iškepusius keksiukus atvėsinkite ant grotelių. 

4 komentarai :

Printfriendly