Add

2014 m. birželio 12 d., ketvirtadienis

Strawberry Ice Cream / Braškiniai ledai


Experience. I always wanted to try to make an ice cream at home. Actually, I thought about buying an ice cream maker. However, decided to try to make homemade ice cream without the machine first. And summer is a perfect time!

Everything was pretty good, the ice cream was delicious, set normally. However, there were some ice crystals in the consistency. Not sure why as I'm new at making ice cream. I need to research more. 

Also I started making these ice cream late evening, so didn't have much time to do everything right; chilled in the fridge only for 2 hours. Not the quickest recipe though if you are making and whisking every 15-20 minutes like I did. 

So now that I've tasted homemade ice cream, I want an ice cream maker for sure. Will have to cheer my husband. Ha ha. Last month I bought a food processor, this month it has to be an ice cream maker. It's summer! 

Taste. Very delicious, fresh, very strawberry ice cream, rich, sweet, and creamy. Most important natural and homemade!

What I would do different next time. I would by an ice cream maker. Ha ha. Would be quicker and easier. Ha ha.


Seriously, I would chill the custard in the fridge for more then 2 hours. I didn't have enough time for that this times.

I would try the other way with a mixer to make these ice cream, just to compare results and of course, it's less work.

Strawberry Ice Cream  
Recipe adapted from Laura in the Kitchen




Ingredients
1 cup - 250 ml

1 cup milk
1 cup double cream
5 egg yolks
3/4 cup of sugar
1/4 tsp salt
1/4 tsp vanilla extract
450 g strawberries

Instructions

1. Cook the cream and milk in a saucepan over a low heat, bring to simmer. 
2. Whisk the egg yolks with sugar until the mixture becomes pale. 
3. Pour 1 cup of the hot cream and milk into the eggs mixture while whisking. 
4. Then pour the egg mixture to the saucepan with remaining cream and milk mixture and cook on a low heat for 5-7 minutes or until it coats the spoon. 
5. Strain through a sieve, add vanilla extract, salt, stir to combine. 
6. Cover the custard with cling film (cling film should touch the custard, it prevents from forming a skin) and chill in the fridge for 4 hours or overnight.
7. Add strawberries to a blender and blend until smooth.
8. Strain the strawberry puree through a sieve to the same bowl as the custard. Whisk to combine.
9. If you have an ice cream maker, put the mixture to it and freeze according to the instructions. If you do not have an ice cream mixture, you can to put the ice cream in a freezer and every 15-20 minutes whisk well, for at least 2 hour or even 4 hours. Another choice is, to beat with a mixer every 2 hours 2-3 times. Then let to freeze completely.


Patirtis. Labai seniai norėjau pasigaminti naminių ledų, net rezgiau mintį pirkti ledų gaminimo aparatą. Tačiau nusprendžiau pirma pamėginti pagaminti ledus be jo. Vasara, braškės tam puikiausiai tinka.

Viskas lyg ir būtų buvę neblogai, jei nebūčiau pradėjusi gaminti ledų vėlai vakare. Procesas ne iš trumpiausių. Prasėdėjau iki 2 nakties, neatšaldžiau pakankamai ledų, jie sustingo, gavosi skanūs, kaip ir viskas neblogai, tik buvo nemažai ledo kristaliukų. Kadangi tai pirmi mano gaminti ledai, labai sunku pasakyti, kas tai lėmė. Kiek domėjausi ne taip paprasta jų išvengti gaminant namuose ir be aparačiuko. Dar yra kur gilintis ir domėtis bei tobulėti šiuo klausimu. 

Bet iš tiesų labai užsimaniau ledų aparačiuko. Reikės 'nustebinti' vyrą. Cha cha. Praeitą mėnesį įsigijau maisto smulkintuvą, šį reiktų ledų gaminimo aparato. Gi vasara! Tik bėda, kad namuose visai nebeliko vietos tokiems aparatams. Chi Chi. Blogai. Labai blogai.

Skonis. Labai skanūs, labai braškiniai, saldūs, bet ir riebūs ledai. Svarbiausia natūralūs ir naminiai!

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nusipirkčiau ledų gaminimo aparatą. Cha cha. Būtų daug paprasčiau.

O jei rimtai, ilgiau atšaldyčiau šaldytuve, nes neturėjau daug laiko ir laikiau šaldytuve kremą tik porą valandų. 

Kitąkart pamėginčiau kitą gaminimo metodą: maišyti mikseriu kas 2 valandas, vien dėl įdomumo, koks gaunasi rezultatas, o ir mažiau laiko reiktų sugaišti.

Braškiniai ledai  
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen


Ingredientai
1 stiklinė - 250 ml

1 stiklinė pieno
1 stiklinė grietinėlės
5 kiaušinių trynių
3/4 stiklinės cukraus
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio vanilės ekstrakto
450 g braškių

Gaminimo eiga

1. Pilkite grietinėlę ir pieną į nedidelį puodelį, dėkite ant lėtos ugnies ir leiskite lėtai užvirti (nuimkite nuo ugnies prieš pat užvirimą, burbuliavimą). 
2. Tuo tarpu dubenyje išsukite kiaušinių trynius, cukrų, kol masė pabaltės. 
3. Iš lėto, nuolat maišydami šluotele įpilkite stiklinę karštos grietinėlės ir pieno mišinio į kiaušinių mišinį ir gerai išplakite
4. Pilkite kiaušinių mišinį į puodelį su likusiu grietinėlės ir pieno mišiniu, virkite ant lėtos ugnies nuolat maišydami šluotele 5-7 minutes, kol kremas sutirštės ir įmerkus šaukštą padengs jį. Kremas neturi būti bėgantis, turi išlaikyti formą. 
5. Perkoškite kremą pro sietelį, dėkite vanilės ekstrakto, druskos ir išmaišykite.
6. Uždenkite kremą maistine plėvele (plėvelė turėtų liesti kremą, kad nesusidarytų plėvelė ant kremo viršaus) ir dėkite į šaldytuvą 4 valandom arba pernakt.
7. Braškes susmulkinkite blenderiu.
8. Braškių piurė perkoškite per sietelį tiesiai į puodą su kremu. Gerai išplakite.
9. Jeigu turite ledų gaminimo aparatą, dėkite paruoštą mišinį į jį ir užšaldykite pagal instrukcijas. Jei neturi ledų gaminimo aparato, tuomet reikės dėti mišinį į šaldymo kamerą ir kas 15-20 minučių gerai išplakti šluotele. Taip pat galima plakti mikseriu kas 2 valandas 2-3 kartus. Tuomet užšaldykite visiškai.

4 komentarai :

  1. Tikrų ledų niekad nebandžiau daryti :) atrodo tiek daug darbo..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, šiaip jei be aparato, tai tikrai nemažai darbelio, bet skonis labai geras :)

      Panaikinti
  2. Atsakymai
    1. Thanks. They are really very fruity! Was very surprised.

      Panaikinti

Printfriendly