2016 m. balandžio 9 d., šeštadienis

Bananų keksiukai su riešutais / Banana and Walnut Muffins


Bananų keksiukai su graikiniais riešutais.



Šiuo metu daugiausiai 'drauguju' su keksiukais. Po truputį, neskubėdama bandau naujus receptus. Vienas iš jų - Bananų keksiukai su riešutais.

Skanūs, minkšti, saldūs bananiniai keksiukai apibarstyti graikiniais riešutais. Patiko!

2016 m. balandžio 8 d., penktadienis

Vištienos krūtinėlė su grybų ir svogūnų padažu / Chicken Marsala


Kepta vištienos krūtinėlė su grybų ir svogūnų padažu.


Visai neseniai prisiminiau šį patiekalą, įtraukiau į mūsų meniu, nes jau seniai buvom valgę. Paprastas, greitas, nesudėtingas patiekalas ir labai skanus. 


2016 m. balandžio 6 d., trečiadienis

Spageti makaronai su 'Bolognese' padažu / Spaghetti Bolognese


Spageti makaronai su 'Bolognese' padažu.


Spageti makaronai su 'Bolognese' padažu - vienas mėgstamiausių mūsų šeimos patiekalų. Ypatingai skanus mano mažametei dukrai. 
Jei turite nevalgiukus, pabandykite, galbūt su šiuo patiekalu įtiksite. Dvigubas pliusas, jei naudosite jautieną (sveikiau nei kiauliena). 


2016 m. balandžio 5 d., antradienis

Margas tortas / Marble Layer Cake


Labai paprastas, skanus, margas, dviejų spalvų tortas.


Būna kartais į savaitės pabaigą baigiasi pienas, neturiu su kuo gerti kavos. Geriu tik kavą su pienu... Į parduotuvę dėlto žygiuoti dažniausiai tikrai nesinori. Išeitis - atsidarau kondensuoto pieno skardinę (jų visada ne viena mano spintelėje). Pakabinu kelis šaukštus ir skardinė stovi nenaudojama... Prisidarau tik daugiau bėdos ir darbo: 'kur sunaudoti likusį kondensuotą pieną?'. Ne ne, kondensuoto pieno keksiukų aš nemėgstu, nesiūlykite. Tinginį irgi nedažnai darau, vis norisi kažko naujo, neragauto. 
Šįkart prisiminiau, jog turiu labai paprasto torto recepto iškarpą iš seno žurnalo ar laikraščio. Buvo tinkamas metas jį išbandyti.
Torto pavadinimą sugalvojau pati, nes laikraštyje išspausdintas 'Pensininko' pavadinimas pasirodė nepatikimas ir vargu, ar teisingas. Neklauskit, tikrai nežinau, kaip tas 'Pensininkas' turi atrodyti, kiek skaičiau, daug kas taip vadina Medaus tortą, o kaip yra iš tiesų, nežinau, negirdėjau, neprisimenu. Mano sugalvotas pavadinimas - margas tortas - manau labiau atspindi torto esmę ir yra tikslesnis. Juk iš tiesų tortas toks ir yra... 

Skanus tortas, labai paprastas, reikalaujantis mažai produktų ir darbo. 


2016 m. balandžio 4 d., pirmadienis

Klasikinis prancūziškas citrininis keksas / Classic French Lemon Cake


Klasikinio prancūziško citrininio kekso receptas.


James Martin - labai gerai žinomas kulinaras-konditeris Jungtinėje Karalystėje. Jo nežinoti, turbūt neįmanoma, nes tiek TV laidose, tiek knygų viršeliuose, žurnaluose, labai dažnai šmėžuoja jo veidas ir receptai. 
Visai neseniai iš bibliotekos parsitempiau J. Martin naujausią konditerijos knygą 'Sweet'. Keletą kartų perverčiau, nuotraukos nuostabios, vaizdas, patiekimas profesionalus, idealus. Pažiūrėti gražu, o ar išeitų pagaminti paprastam žmogui (apie patiekimą net nekalbu), klausimas atviras. 
Sudėtingų kepinių nedrįsau mėginti, ėmiau paprasčiausią receptą ir pasižadėjau, jei kepinys bus tobulas, bandysiu dar, tik jau sudėtingiau. 
Kepinys pavyko, labai skanus keksas. Tobulas? Hm... Nedrįstu taip sakyti. Nežinau, ar išlepau, ar ne nuotaikoj buvoj, ar per daug vilčių sudėjau ir tikėjausi kažko nerealaus. O gal klaidą padariau, jog kekso neapliejau glazūra, gal būčiau kitaip čiulbėjusi dabar. Nežinau. 
Nesupraskite klaidingai keksas labai skanus, bet dėl jo nepamišau, J. Martin neįsimylėjau ir išgirtoji knyga tokio milžiniško įspūdžio nepadarė. Gal dar ne laikas ir tiek...

Printfriendly