2016 m. vasario 3 d., trečiadienis

Saldūs lietiniai / Sweet Pancakes


Saldūs, ploni lietiniai.


Atradau plonų lietinių receptą. Iki šiol tikrai nemokėjau tokių  kepti. Lietinius kepdavau su įdarais, tačiau kiekvieną kartą vargdavau su tešla, negalėdavau atitaikyti proporcijų. Blynai gaudavosi stori. Valgyti juos be įdaro, nekildavo minčių. Dabar porą savaičių iš eilės kepu šiuos plonus lietinius. Labai paprasti, greiti ir skanūs blyneliai.  Dar vienas atradimas man - lietinius valgyti apšlakstytus citrinos sultimis ir pabarstytus cukraus pudra. Dar skaniau!


2016 m. vasario 2 d., antradienis

Sausainiai su spanguolėmis ir baltu šokoladu / Cranberry and White Chocolate Cookies


Traškūs, karamelinio skonio sausainiai su spanguolėmis ir baltu šokoladu.


Desertui - sausainiai su spanguolėmis ir baltu šokoladu. Skanūs, traškūs sausainiai, greitai ir lengvai iškepami.

2016 m. vasario 1 d., pirmadienis

Žuvis su citrininiu petražolių padažu / Fish Piccata


Greitai ir lengvai paruošiama, labai skani žuvis su citrininiu petražolių padažu.



Kai pradėjau rašyti šį blogą, mano tikslas buvo visiškai iki smulkmenų išnagrinėti receptus, gaminti lėtai, tiksliai, netgi preciziškai. Norėjau išmokti visko nuo A iki Z, nenuklysti nuo recepto ir kepti pačius sudėtingiausius kepinius. Nežinau, kas tuo metu buvo mano galvoje. Juk nemokėjau net skanių blynų iškepti, ką jau kalbėti apie kažką sudėtingesnio. 

Tačiau su laiku ir aplinkybėmis, mano požiūris pasikeitė. Aš vis dar noriu išmokti visko nuo A iki Z, noriu kepti sudėtingiausius kepinius (ir jau ne tik kepinius), tačiau visiškai netrokštu to daryti sulėtintai, sudėtingai ir vaidinti laborantės virtuvėje. Dabar man svarbiausia - gaminti labai skaniai, paprastai ir greitai. Ilgą laiką maniau, kad tai sunkiai suderinama; kad norint labai gero patiekalo, reikia labai daug ir didelių pastangų, žinių ir patirties. 

Klydau. Dabar manau, kad ir iš paprastų, įprastų produktų, pažvelgus į maistą kitu kampu, galima pagaminti superinius patiekalus ir nebūtina būti virtuvės profesionalu ar sugaišti tam daug laiko. 
Laikas - labai svarbus elementas. Tie, kas yra labai užsiėmę arba turi vaikų (mamos supras), žino apie ką kalbu. O jei dar maistas turi daugiau maistinės vertės nei keptos bulvės, patiekalas tikrai vertas pagyrų. 

Tokia įžanga norėjau pristatyti šį patiekalą - žuvis su citrininiu petražolių padažu. Tai nėra joks virtuvės stebuklas, nėra ir kažkoks milžiniškas jos atradimas, tai tik labai skanus, paprastas ir greitas patiekalas. Išbandytas ir išragautas mūsų šeimos daugybę kartų ir niekada nenuviliantis. 


2016 m. sausio 28 d., ketvirtadienis

Sausainių vyniotinis / Biscuit Roll


Sausainių vyniotinis su uogienės kremu, šokoladiniu glajumi ir riešutais. 


Ateinu su labai įdomia idėja ir labai paprasta - Sausainių vyniotinis - nekeptas. Grooooožis! Skanus, saldus, lengvai padaromas, iš keletos įprastų produktų. Modernus, kitoks ale Tinginys. Na, bent jau labai primena jį. 

Printfriendly