2015 m. liepos 14 d., antradienis

Skrebutis su grybais ir sūriu / Mushroom & Cheese Toast


Skrebutis su keptais grybais ir sūriu. 


Pastebėjau, jog kartais blogger'iai renka savo mėgstamiausius tinkliaraščius. Tam skiria net atskirą įrašą ir išreitinguoja Jiems labiausiai patinkančius ir lankomiausius. Esu mačiusi tokių Top'ų praeityje. Visai įdomu paskaitinėti kitų blogger'ių nuomones, pastebėjimus. Ir ką gi... Praeitą savaitę visai netikėtai aptikau tokį sąrašą Laimos Slepkovaitės asmeniniame blog'e. Mėgstamiausių kulinarinių tinkliaraščių TOP 12. Perbėgau akimis per pavadinimus, kaip buvo galima tikėtis, dauguma jų žinomiausi ir populiariausi blog'ai Lietuvoje. Staiga, akys sustojo ties 10 vieta - Baking Secrets. Opa! Juk, čia aš! Chi chi. Pirmą kartą, taip netikėtai, bet labai maloniai. Labiausiai patiko Laimos komentaras:
Baking secrets – labai entuziastingai kuriamas dvikalbis blogas su ypač detaliais aprašymais ir pasidalijimais maisto ruošos teikiamomis emocijomis. Tobulas palydovas virtuvės naujokams.
Komentaras kaip pirštu į dešimtuką! Labai džiaugiuosi, kad mano blog'o koncepcija puikiai suprantama, o ir mano perduodamos jausminės 'žinutės', pasiekia skaitytojų širdis. Smagu! Ačiū Tau Laima! 

Na, o šiandien pas mane blog'e dar viena idėja pusryčiams ir ne tik. Skrebutis su grybais ir sūriu. Pirminė recepto mintis buvo sumuštinis. Kaip nuspėjama. Chi chi. Tačiau paragavusi supratau, jog skrebutis daug geriau ir skaniau. Dvigubam sumuštiniui toks įdaras man pasirodė per sausas, o skrebutis labai geras. 

2015 m. liepos 13 d., pirmadienis

Nekeptas karamelinis sūrio pyragas su Snickers šokoladukais / No Bake Caramel & Snickers Cheesecake


Paprastas, skanus, karamelinis sūrio pyragas su Snickers šokoladukais.



Sveiki!!!! Prabėgo vos keletas dienų nuo paskutinio įrašo, bet turiu tiek naujienų, tiek džiaugsmų ir jais visais taip norisi pasidalinti, tiesiog išrėkti. Chi chi. Viena mano pusė labai nori tai padaryti, o kita verčia stabtelėti ir dalintis po truputį, iš lėto. Apskritai, kuo toliau, tuo dažniau pradedu planuoti ne tik naujus receptus, kepinius, bet ir istorijas prie jų. Galvoje nuolat spirga mintys, žodžiai, net sakiniai, kuriuos dėlioju naujiems įrašams. Kas dedasi, nelabai žinau... Matyt, pradėjo patikti ne tik kepti, bandyti receptus, bet ir rašyti... Galbūt. Anyway...

Visų pirma, kuo noriu pasidalinti ir pasidžiaugti - tai Baking Secrets sėkme. Nuo šiol retkarčiais mano receptais dalinsis ir http://skonis.lrytas.lt/. Tai visiškai nauja patirtis man bei malonus siurprizas. Ačiū skonio redaktorei Linai, kad pastebėjo ir susidomėjo. Man tai didelis įvertinimas. Labai... O ir pirmasis receptas jau publikuojamas - karšto žaliojo sumuštinio. Puiku! Jaučiu lyg sparčiai žingsniuočiau nežinomu, spontanišku, bet smagiu keliu. Kažin kur jis nuves... Chi chi. 

Šis Nekepto karamelinio sūrio pyrago su Snickers šokoladukais receptas - kūryba. Taip, po truputį judu ir šia linkme. Kūrybine. Recepto gimimo istorija labai paprasta. Po visai neseniai gaminto nekepto Nutellos ir Oreo sūrio torto, kilo mintis būtinai kažką panašaus pagaminti su karamele. O kur karamelė, ten ir Snickers... Darni pora. Ir labai skani. Ištraukiau iš šaldytuvo maskarponės likučius, kreminį sūrį (jo visada turiu pakankamai), karamelę, Oreo sausainius ir Snickers šokoladukus. Ir gimė tai - Nekeptas karamelinis sūrio pyragas su Snickers šokoladukais. Tuo pačiu išmėginau naują stačiakampią tartos formą. Visai smagi! Svarbiausia, tobulai atitaikiau kiekius. Fu... Gaminant dėl skonio abejonių nebuvo kilę, o vat ar tilps viskas, ar ne, labai neramino. Bet pavyko viskas, kaip ir norėjau. Džiaugiuosi. 

2015 m. liepos 8 d., trečiadienis

Prancūziškas karštas sumuštinis / Croque Monsieur


Klasikinis prancūziškas karštas sumuštinis 'Croque Monsieur' su sūriu, kumpiu ir bešamelio padažu. 


Viena mano draugė jau spėjo mane karūnuoti sumuštinių karaliene. Cha cha. Dar gi visai neseniai vieną po kito kėliau karštų sumuštinių receptus. Matyt, jai tai labai užstrigo. Chi chi. Po šiokios tokios tylos, vėl grįžtu prie karštų sumuštinių. O ką daryti, jei labai skanu, greita ir nesudėtinga? Be to ir skaitytojams sumuštinių idėjos patinka. Mano anksčiau publikuotas Monte Kristo sumuštinis - vienas populiariausių receptų šiame blog'e. O paradoksas tas, kad labai dvejojau ar tuo receptu verta dalintis apskritai ir tik kažkokio tylaus balselio pastūmėta pasidalinau. Išvada: visai neišmanau, ko reikia liaudžiai ir reikia mažiau abejoti. Chi chi. 

2015 m. liepos 7 d., antradienis

Cinamoniniai sausainiai / Snickerdoodle Cookies


Saldūs, kvapnūs, traškūs, tuo pačiu minkšti sausainiai dengti cinamoniniu cukrumi.



         There's a light inside all of us
         It's never hiding you just have to light it
         It's the one thing that you got to trust
         It's like a diamond, you just have to find it

         So if you ever feel like giving up
         Yeah, let's remember that.. we were all meant to fly

         Spread your wings, across the universe
         It's your time to, it's your time to shine
         There's a light inside all of us
         Soon, you'll find that it's your time to fly
         Your time to fly

         ...
         Just reach up, don't give up
         Until you touch the sky
         Just reach up, don't give up
         Until you feel 'alized (realized)

         That we are all meant to fly


Šie žodžiai iš dainos nuolat dabar skambančios mano namuose. Žinot, kuomet išgirsti naują patinkančio atlikėjo dainą ir tuomet pastoviai spaudai 'Replay' mygtuką bei klausai, klausai, klausai, kol pagaliau atsibosta. Bent jau taip darau aš... Savaitę, dvi, mėnesį. Kol surandu kitą. Naujesnę. Negirdėtą. Kažkuo mielą širdžiai dainai.


Ši daina - tai himnas Specialiosioms Olimpinėms žaidynėms 2015. Tačiau žodžiai puikūs ir tinka bet kuriam iš mūsų... Juk taip gera ir malonu galvoti/žinoti, kad kiekviename iš mūsų slypi nešlifuotas, neatrastas deimantas, tereikia pasistengti jį atrasti savyje, o tada sušvytėti, išskleisti sparnus ir skristi... Kiekviename mūsų yra nepaslėpta šviesa, kurią tereikia įžiebti. 

Nuostabūs žodžiai. Įkvepiantys ir motyvuojantys. Beje, kaip tik šią dainą atradau, kai mano Baking Secrets Facebook'o puslapis peržengė 2000 narių pakopą. Man tai nerealus jausmas. Juk kažkada viską pradėjau viena, tiesiog spirgėjau užsidegimu ir kiekvienas mažas žingsnelis man atrodė, kaip didelis šuolis pirmyn. Aišku, meluočiau, jei sakyčiau, jog nenorėjau būti skaitoma. Kiekvienas bloger'is nori būti toks. Kitaip nebūtų prasmės rašyti ir stengtis rodyti rezultatų viešai. Norisi ne tik dalintis, džiaugtis, bet ir sulaukti atgalinio ryšio. Pagyrų (kas be ko) ir ne tik. Ir ką galiu pasakyti? Kuo toliau, tuo daugiau visko ir sulaukiu! Ne tik pagyrimų, padėkų, bet ir neigiamų komentarų. Kaip tik taip atsitiko su tuo sulauktu 2000-uoju nariu Facebook'e. 

2015 m. liepos 6 d., pirmadienis

Panakota su braškėmis / Strawberry Panna Cotta


Klasikinis itališkas saldus grietinėlės desertas su braškėmis.



Pirmadienis. Neretai pirmadienį jaučiu norą atsiriboti, pailsėti ir 'persijungti'. Po savaitgalinio sunkaus darbo, vyriškų dramų darbe, poilsio trūkumo ir nemiegotų valandų (dukra lyg tyčia savaitgalio naktimis miega labai neramiai), norisi bent trumpam pabūti su savimi, paskaityti, neiti į virtuvę, vakare anksti atsigulti. Reikia laiko 'surinkti' save iš naujo, atsiriboti nuo neigiamų emocijų, pasislėpti bei persijungti iš dirbančios į  nedirbančią mamą, žmoną, save. Štai, ir vėl pirmadienis. Vėl tos pačios mintys, jutimai ir norai. Tik vienas skirtumas, šaldytuve 'pūpso' stiklinaitė itališko (!) deserto - panakotos. Tikiuosi teleportacija pavyks sklandžiau ir greičiau. Chi chi. O Jūs ar jau ragavot panakotos? Ar gaminot? 

Turiu prisipažinti, iki šiol nebuvau  nei ragavusi, nei bandžiusi gaminti šio deserto. Kažkodėl visuomet atrodė, kad tai sudėtingas procesas, kad nepavyks. Eilinį kartą klydau... Panakotą pagaminti tikrai labai paprasta ir ganėtinai greita. Neskaitant to, kad reikia palaukti, kol sustings. Bet jei gaminsite iš vakaro, ryte turėsite puikų desertą. Labai tinka ir vasarai, kai karšta ir nesinori kepti ar valgyti sunkių pyragų, tortų. Tik nesuklyskite, panakota nėra 'liesas' desertas, o tikrai riebus ir kalorijų jame nemažai. Bet stiklinaitė, kita, manau nepakenks. 

Printfriendly