Minkštos mielinės tešlos bandelės, sluoksniuotos cinamonu, cukrumi ir sviestu.
2015 m. gegužės 16 d., šeštadienis
2015 m. gegužės 15 d., penktadienis
Tortas keptas keptuvėje / Pan Baked Layer Cake
Paprastas, greitas tortas keptas keptuvėje.
Ilgai svarsčiau, ar dalintis šiuo receptu, ar 'palaidoti'. Bet visgi pasitarusi su vyru, nusprendžiau jį paviešinti. Kodėl gi taip dvejojau?
2015 m. gegužės 14 d., ketvirtadienis
Varškės sausainiai / Cottage Cheese Cookies
Paprasti, trapūs, pusiau sluoksniuoti sausainiai su varške ir cukrumi.
Vakar priešpiet aplankė kepimo manija. Atradus minutę kitą, pasiraitojau rankoves, pasirišau prijuostę ir kibau į darbą. Šaldytuve turėjau varškės pakelį, todėl iš lietuviškų receptų knygos išsirinkau varškės sausainių receptą. Ko tikėtis daugmaž numaniau... Jau buvau kepusi panašius Sviestinius varškės sausainius, o ir jų skonis pažįstamas nuo vaikystės. Vaikystės varškės sausainiai. Paprasti, nesaldūs, trapūs, pusiau sluoksniuoti sausainiai su cukrine plutele.
2015 m. gegužės 13 d., trečiadienis
Madlenos / Madeleines
Klasikinės minkštos, purios, saldžios madlenos.
Madlenų formą turėjau spintoje gal kiek mažiau nei metus. Nenaudotą... Chi chi. Vis mintyse ruošdavausi bandyti, kokį receptą, bet taip to ir neįgyvendinau. Iki šiandien... Šių madlenų receptą, o tuo pačiu jau išbandytą rezultatą radau Skonių Klubo UK grupėje Facebooke. Šiandien pasitaikė gera, darbinga nuotaika, nusprendžiau imti jautį už ragų ir kepti kepti kepti. Varškės sausainiai iškepti, bandelės dar kyla, o madlenos jau atvėsusios ir pagaliau, paragautos! Pirmosios mano gyvenime. Skanu!
kategorijos:
Citrinos
,
Cookies
,
French Kitchen
,
Klasika
,
Lemons
,
Prancūzų
,
Sausainiai
2015 m. gegužės 7 d., ketvirtadienis
Citrininis rikotos pyragas / Lemon and Ricotta Cake
Rikotos pyragas su citrina ir migdolais.
Turiu tokią ydą prisipirkti produktų, o po to galvoti, ką iš jų pagaminti. Tai susiję tik su kepiniais. Matyt, silpnybė... Vis galvoju, kad prireiks, užsimanysiu, ko nors skanaus, 'iškasiu' kokį gerą receptą, o po to neturėsiu produktų ir graušiu nagus. Nors tai ir nedažnai pasitaiko, o geriau pagalvojus, turbūt niekada. Chi chi. Tačiau lentynos vis pilnėja kokosų, sojų, kondensuotu pienu, karamele, įvairiais sausainiais, riešutais, sėklomis, įvairių miltų rūšimis ir t.t. Na, o šaldytuvą užgrūdu kreminiu sūriu, jogurtais, grietine, sviestu (!), grietinėle, maskarpone ar rikota. Dažnai po to save keikiu, kam tiek vienu sykiu visko prisipirkau, juk nespėsiu per savaitę sunaudoti. Prisižadu daugiau taip nedaryti, o kitą apsipirkimą vėl paleidžiu vadeles. Taip ir sukuos savo silpnybių rate. Cha cha. Šįkart turėjau rikotos, kalną citrinų, pamėginau šį pyragiuką. Mums jis labai labai...
kategorijos:
Cakes
,
Citrinos
,
Italian Cuisine
,
Itališka
,
Lemons
,
Pyragai & Pyragaičiai
,
Ricotta
,
Rikota
Užsisakykite:
Pranešimai
(
Atom
)