Apie



Sveiki,

Ačiū, kad apsilankėte mano kepinių dienoraštyje.

Esu Ernesta - šio blogo autorė, fotografė, receptų įgyvendintoja. Šį blogą pradėjau rašyti nuo 2013 metų sausio mėnesio, tačiau intensyviai į jo gyvenimą pasinėriau tik po dukros gimimo, būdama motinystės atostogose. 

Visada buvau priklausoma nuo cukraus, mėgau gaminti, o šį blogą sukūriau, nes 'degiau' noru išmokti kepti bei savo patirtimi pasidalinti su kitais. Noriu savo pavyzdžiu parodyti, kad net visiškas naujokas gali perprasti, iš pirmo žvilgsnio, gan sudėtingas kepimo subtilybes ir sukurti kažką labai skanaus, saldaus ir įsimintino. 

Keletas faktų apie blogą. Pirminė blogo idėja buvo - išmokti kepti pagal dvi mano pasirinktas knygas (P. Hollywood 'How to Bake', M. Berry 'Marry's Berry's Baking Bible'), išbandyti kiekvieną receptą, aprašyti savo sėkmes ir nesėkmes bei po truputį atskleisti visas kepimo paslaptis ('Baking Secrets'). Taip kilo ir blogo pavadinimo idėja. Tačiau vėliau, laikui bėgant supratau, kad mano norai neapsiriboja vien šiomis knygomis, kad noriu kažko daugiau ir plačiau. Taip po truputį atsirado vis daugiau ir daugiau kitų mokytojų bei receptų.

Šiuo metu kepu tai, ką noriu, kas labiausiai patraukia akį, dieną naktį neiškrenta iš galvos.

Mano didžiausias guru - Laura Vitale - jauna italų kilmės amerikietė, perspektyvi, puiki virėja. Jos entuziazmas ir asmenybė mane labai įkvepia. 

Čia rasite tik mano išbandytus kepinių receptus. Pati receptų, kol kas kuriu mažai, nes esu įsitikinusi, kad gera kūryba yra lydima patirties. O aš tą patirtį šiuo metu semiu rieškutėmis: tik susipažįstu su įvairių šalių kepiniais, mokausi pagrindinių kepimo technikų, bandau ir ragauju viską pradedant klasikiniais kepiniais, eksperimentuoju su skirtingais skoniais, receptais, gaminimo būdais. Tobulėju. Kasdien po truputį. 

Čia dalinuosi ne tik receptais, bet ir stengiuosi aprašyti savo patirtį gaminant, kas pasisekė, kur suklydau ir ko kitąkart nedaryčiau. Nesu tobula ir nesiekiu nuslėpti, jei kažkas nepavyko. 

Naujienos bloge. Receptus pasistengsiu suskirstyti pagal jų sudėtingumą
lengvai paruošiama, 
vidutinio sudėtingumo
ir reikia pasistengti. 

Taip pat rasite mano subjektyvų recepto ir skonio įvertinimą:
5 - Tobula, tikrai kartosiu
4 - Labai skanu, kartosiu
3 - Skanu, galbūt kartosiu
2 - Valgoma, turbūt nekartosiu
1 - Neskanu, nekartosiu

Keletas faktų apie mane. Turiu socialinio darbo diplomą, niekada nedirbau pagal specialybę, ilgą laiką darbavausi pardavimų srityje. Prieš keletą metų su vyru emigravome į Angliją ir čia įgyvendinau savo svajonę dirbti kulinarijos srityje. Ne vienerius metus dirbau japonų restorane.  

2014 metų pradžioje su vyru susilaukėme dukrytės. Tuomet ir pradėjau intensyviai rašyti šį blogą bei mokytis kepimo paslapčių. 

Šiuo metu su šeima ramiai ir jaukiai gyvename Vidurio rytų Anglijoje. 

Ar esu kaip nors susijusi su konditerija?
Ne. Tai mano hobis, aistra nuo vaikystės. Kartais prislopinta, kartais primiršta, bet nuolat atgimstanti ir suliepsnojanti iš naujo.

Kokią orkaitės funkciją dažniausiai naudoju kepiniams?
Visada kepu ventiliatoriaus režimu, nebent kitaip reikalautų receptas.

Kokie kiti mano hobiai ir kuo dar domiuosi?
Esu knygų mylėtoja, domiuosi psichologija, sveika mityba, finansais, kalbomis. Mėgstu keliones. 



Turite daugiau klausimų? Parašykite man!
Elektroniniu paštu bakingsecrets@yahoo.com arba suraskite mane 
Facebook'e Bakingsecretsblog.
Ačiū, kad skaitote!

Have a question? I’d love to hear from you!
You can email me at bakingsecrets@yahoo.com or find me on Facebook 
Thanks for reading!

3 komentarai :

  1. sveiki. aciu labai uz jusu bloga, randu jame daug geru receptu. aciu uz issamius paaiskinimus- tai labai padeda :). noretusi daugiau mesos, vistienos receptu... auginu du berniukus- vyrai reikalauja mesos :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki. Ačiū, kad čia lankotės. Labai smagu, kad randate idėjų savo šeimai. Matot mano pirminė idėja apskritai buvo vien kepiniai ir tik visai neseniai pradėjau dalintis ir kitais patiekalais. Dar jų labai mažai čia, bet turėsiu omeny dėl mėsos ir vištienos :))

      Panaikinti
  2. sveiki,nesenai aptikau Jusu bloga, labai geri receptai, jau isbandziau daug keksiuku receptu, pyragu, visi labai pasiseke, sulaukiau daug pagyrimu, kepu kitiems, tai smagu, kai receptai isbandyti ir netenka nusivilti :), dabar kyla bandeles su cinamonu.

    AtsakytiPanaikinti

Printfriendly