Add

2016 m. balandžio 3 d., sekmadienis

Mūsų šeimos savaitės pietų meniu (13 savaitė)




Na va, šią savaitę tempiau, tempiau su savo meniu, vis pagalvodavau, jog įkelsiu vėliau, gal nelabai kas pastebės. Atšilo oras, norisi pradėti daugiau krutėti ir vykti iš namų ir savo virtuvės. Visa tai, atsispindi ir mūsų meniu. Penktadienį visą dieną keliavome po Angliją, aplankėme garsųjį Stonehenge, valgėme ne namuose, kavinėse. Šeštadienį vėlgi neturėjau didelio noro gaminti, todėl valgėme likusį maistą, traukiau jau paruoštą maistą iš šaldiklio. 
Praeitą savaitę užpirkau labai daug mėsos, žuvies (akcijinėmis kainomis), vos sutalpinau į šaldiklį, todėl šią savaitę viską po truputį naudoju: lašiša, kalakutas, vištienos krūtinėlės. Pirkinių krepšelis buvo perpus mažesnis nei įprastai. 
Pirmadienį žadu kepti kalakutą, nors jis nėra didelis, bet manau per vieną dieną nesuvalgysime, todėl antradienį planuoju iš to paties kalakuto likučių pagaminti 'Piemenų pyrago' tipo pyragą su kalakutiena, žirneliais, grietinėlės padažu ir bulvių košės plutele. Daug mėsos ten nereikia, turėtų užtekti. Jei įvyktų kitaip, gaminsiu iš to ką rasiu šaldytuve: kokius makaronus su daržovėmis, picą (tešlos turiu užsišaldžiusi) ar tartą. Bet manau viskas turėtų vykti pagal planą. 
Spageti makaronus gaminsiu kelintą savaitę iš eilės, nes juos be galo mėgsta mano dukra. Net nuotrauką pamačiusi čepsi, kaip jai skanu. Receptu pasidalinsiu ateinančiomis dienomis, labai geras, skanus ir išbandytas ne vieną kartą.

Taigi, mūsų šios savaitės pietų meniu toks:

* (N) reiškia, kad patiekalą gaminsiu pagal naują, dar nebandytą receptą


PENKTADIENIS

Išvyka visai dienai, valgymas kavinėje

ŠEŠTADIENIS

Likučiai ir paruoštas maistas iš šaldiklio

SEKMADIENIS (be mėsos)

Orkaitėje kepta lašiša su avokadų padažu, ryžiais ir virtomis daržovėmis (N)

PIRMADIENIS


ANTRADIENIS

Trinta žiedinių kopūstų sriuba (N)
Kalakutienos ir bulvių pyragas (N)

TREČIADIENIS


KETVIRTADIENIS

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą

Printfriendly