'Tagliatelle' makaronai su daržovėmis / Vegetable Tagliatelle


Itališki 'Tagliatelle' makaronai su daržovėmis.


Skubu dalintis labai skaniu makaronų patiekalu. Receptas puikus, nes greitai paruošiamas, gausus įvairių maistingų ir naudingų daržovių, be to patiekalas lengvai transformuojamas. Jei vegetariška idėja Jums nepriimtina, įdėkite 250 g virtų krevečių, turėsite dar nuostabesnius makaronus. 



Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. 



Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



'Tagliatelle' makaronai su daržovėmis
Receptas adaptuotas iš Annabel Karmel knygos 'Annabel's Family Cookbook'

Ingredientai

225 g juostinių 'Tagliatelle' makaronų
100 g brokolio
50 g žaliųjų pupelių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 svogūnas
1 česnako skiltelė
1 nedidelė geltona paprika
1 vidutinė cukinija
200 ml daržovių sultinio
125 g liesos grietinės
75 g tarkuoto Parmezano sūrio
10 vyšninių pomidorų
2 šaukšteliai citrinos sulčių
Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga
  1. Makaronus virkite pasūdytame vandenyje kaip nurodyta ant pakuotės. Likus 3 minutėms iki makaronų virimo pabaigos, sudėkite brokolio šakeles, pasmulkintas žaliąsias pupeles. Kai išvirs, nukoškite.
  2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Dėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, kepkite 3 minutes. Tuomet sudėkite juostelėmis pjaustytą papriką ir cukiniją. Kepkite 5-6 minutes, kol suminkštės. 
  3. Supilkite sultinį, dėkite grietinę, užvirkite. 
  4. Sudėkite makaronus, brokolius, pupeles, per pusę pjaustytus vyšninius pomidorus. Įtarkuokite Parmezano sūrio, įspauskite citrinos sulčių, paskaninkite druska, pipirais. Viską išmaišykite ir tiekite.



Vegetable Tagliatelle recipe.

Vegetable Tagliatelle
Recipe adapted from Annabel Karmel's book 'Annabel's Family Cookbook'

Ingredients

225 g 'Tagliatelle' pasta
100 g broccoli, cut into florets
50 g green beans
2 tbsp olive oil
1 onion, chopped
1 garlic clove, crushed
1 small yellow pepper, diced
1 medium courgette, sliced
200 ml vegetable stock
125 g creme fraiche
75 g grated Parmesan cheese
10 cherry tomatoes, halved
2 tsp lemon juice
Salt and pepper to taste

Instructions
  1. Cook the pasta in a large saucepan of lightly salted water according to the packet instructions. Add the broccoli and beans 3 minutes before the end of the cooking time. Drain.
  2. Heat the oil in a frying pan. Add the onion, garlic and fry for 3 minutes. Add the yellow pepper and courgette and fry for 5-6 minutes until tender.
  3. Add the stock and creme fraiche and bring to boil. 
  4. Add the drained pasta, broccoli, beans, tomatoes and lemon juice. Toss together and season well.



Baking Secrets

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą