Add

2016 m. vasario 5 d., penktadienis

Mūsų šeimos savaitės pietų meniu (5 savaitė)





Šiandien naujas mūsų meniu. Turiu begalę darbų, mažai laiko, todėl šįkart labai trumpai. 


Praeita savaitė - nebloga. Atsižvelgdama į aplinkybes patiekalus truputį perskirsčiau dienomis, nes svarbiausia ne 'tiksliai pagal surašytus punktus', o 'protingai pagal esamą situaciją'. Kad neliktų maisto likučių, o šviežia mėsa ilgai nestovėtų šaldytuve, teko truputį planus pasikoreguoti ir kelias dienas apkeisti vietomis. Žuvies patiekalą teko apskritai pakeisti, nes savaitės pradžioje suvalgėm visus pomidorus, kurių reikėjo tam patiekalui. Buvo iškritę iš galvos, o dėl pomidorų papildomai važiuoti apsipirkti nebuvo prasmės. Solution - žuvį padariau kitaip, paprasčiau. 

Praeitą savaitę gaminau ne vieną naują patiekalą, buvo labai skanių atradimų (pasidalinsiu receptais ateity). Šią savaitę taip pat prisiplanavau daug naujų patiekalų. Į meniu įtraukiau trejas sriubas: kopūstų, brokolių ir egzotišką tailandietišką sriubą. Praeitą savaitę sriubų negaminau, gaminau troškinius. Į meniu dukart įdėjau mielinius blynus Užgavėnėms ir jų repeticijai (recepto išbandymui, pakoregavimui, jei reikia). O sekmadienį pas mus netgi lietuviška virtuvė - žemaičių blynai. Nekepiau jų turbūt 4 metus, reikės prisiminti, kaip tai daryti! Jei pastebėjot lietuviškų patiekalų gaminu mažai. Tiesą pasakius, tik sudarinėdama šiuos meniu pamačiau, kiek iš tiesų mažai. Bet tas nėra blogai... Šypt. 

Taigi, mūsų šios savaitės pietų meniu toks:


* (N) reiškia, kad patiekalą gaminsiu pagal naują, dar nebandytą receptą

PENKTADIENIS

Likučiai

SEKMADIENIS

Lašiša 'Teriyaki' padaže su ryžiais ir virtom daržovėm 

KETVIRTADIENIS

Tailandietiška vištienos sriuba (N)
Kinietiška jautiena su daržovėmis ir ryžiais (N)

NUMATOMI KEPINIAI

Bandelės
Vyniotinis


Komentarų nėra :

Rašyti komentarą

Printfriendly