Add

2016 m. sausio 7 d., ketvirtadienis

Moliūgų sriuba / Butternut Squash Soup


Saldi, šildanti moliūgų sriuba.


Šaltai žiemos dienai - šildanti, saldi, skani moliūgų sriuba. Patiko tiek man, tiek mano dukrai. 




Patarimai, pastebėjimai. Jei norite kreminės konsistencijos sriubos, įpilkite truputį grietinėlės, pieno ar įdėkite grietinės. 

Naudojau mėlyną svogūną, todėl sriuba kiek tamsesnė. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3.5/5. Skanu, kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Moliūgų sriuba
Receptas adaptuotas iš knygos 'Complete Children's Cookbook'

Ingredientai

1 kg saldaus moliūgo
1 šaukštas daržovių aliejaus
1 svogūnas
600 ml daržovių sultinio
2 šaukštai skysto medaus
Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Moliūgą supjaustykite, išimkite sėklas, supjaustykite dideliais gabalais, nulupkite. Moliūgą susmulkinkite 2.5 cm kvadratėliais.
  2. Į kepimo formą sudėkite moliūgus, pabarstykite druska, pipirais, apšlakstykite aliejumi, viską išmaišykite. Kepkite orkaitėje 20 minučių.
  3. Moliūgus išimkite iš orkaitės. Į tą pačią skardą sudėkite dideliais gabalais supjaustytą svogūną. Viską sumaišykite. Dėkite atgal į orkaitę 15 minučių. 
  4. Į puodą sudėkite moliūgus-svogūnus, užpilkite sultinio, įdėkite medaus. Viską sutrinkite trintuvu. Statykite puodą ant viryklės ir pavirkite 3-4 minutes. Jei reikia dar įdėkite truputį druskos, pipirų. 
  5. Tiekite su skrebučiais, tarkuotu sūriu ir petražolėmis. 


Sweet, warming butternut squash soup.

Butternut Squash Soup
Recipe adapted from the book 'Complete Children's Cookbook'

Ingredients

1 kg butternut squash
1 tbsp vegetable oil
1 onion
600 ml vegetable stock
2 tbsp runny honey
Salt and pepper to taste

Instructions
  1. Preheat the oven to 200 degrees. Cut the butternut squash in half lengthwise, then scoop out the seeds and pith. Cut into large chunks, remove the skin. Cut the chunks into 2.5 cm cubes.
  2. Place on a baking tray, season with salt and pepper, drizzle over the oil. Roast for 20 minutes.
  3. Remove from the oven, add the onion (sliced into large chunks) and stir. Return to the oven and cook for a further 15 minutes. 
  4. In a pot place the butternut squash and onions, add stock and honey. Blend everything until smooth. Simmer the soup for 3-4 minutes. Season with salt and pepper if needed.
  5. Serve with slices of toasted bread, cheese and parsley.

2 komentarai :

  1. Atrodo tikrai skani ir šildanti sriuba. Reikės išbandyti! Kaip įsivaizduoju, ją pagaminti galima ir iš moliūgo tyrės?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Iš esmės taip, jos gaminimo būdas toks kaip ir moliūgų tyrės, tik kad dar svogūnai kepinami orkaitėje.

      Panaikinti

Printfriendly