2015 m. gegužės 31 d., sekmadienis

Perlenkta pica su grybais ir keturiais sūriais / Mushroom and Four Cheese Calzone


Perlenkta pica su grybais ir keturiais sūriais: mocarela, čederiu, parmezanu ir feta.


Ir vėl pica. Šįkart mano mėgstamo žurnalo 'Cakes&Bakes' (vert. 'Tortai&Kepiniai) įkvėpta gaminau perlenktą picą su grybais ir įvairiais sūriais. Gavosi puikūs, skanūs pietūs. Mums, kaip picų mėgėjams, labai patiko. 

2015 m. gegužės 28 d., ketvirtadienis

Rabarbarų keksas su traškia plutele / Rhubarb Crumble Loaf Cake


Paprastas, bet neprastas, minkštas keksas su rabarbarais ir traškia trupinių plutele.


Nežinau ar rabarbarų sezonas tik prasidėjo, įpusėjo ar jau į pabaigą, bet labai norėjau šiais metais pamėginti bent kelis naujus rabarbarų kepinius. Šį receptą radau angliškame žurnale šeimininkėms 'Good Housekeeping', pasitaikius progai, pabandžiau. Keksas labai skanus, minkštas, su saldžiarūgščiais rabarbarais ir trupinių plutele. Paprastas, bet tikrai neprastas. 

2015 m. gegužės 26 d., antradienis

Nekeptas Nutella ir Oreo sūrio tortas / No Bake Nutella Oreo Cheesecake


Lengvas, skanus, nekeptas Nutella ir Oreo sausainių sūrio tortas.


Nutella sūrio tortą savo mintyse brandinau jau kurį laiką. Norėjau nekepto, paprasto sūrio torto. Ir būtent tą dieną, kai jau ruošiausi gaminti, pamačiau Nutella torto su Oreo sausainiais receptą. Sužavėjo išvaizda, o ir dėl skonio derinio neturėjau jokių abejonių. Taip iš keletos receptų sudėjau vieną ir gavosi netgi geriau nei pirminė mano idėja. Tortas labai paprastas, labai greitai pagaminamas ir labai skanus.

2015 m. gegužės 25 d., pirmadienis

Šokoladinis pyragas su bananais ir bazilikais / Chocolate, Banana & Basil Cake


Drėgnas, sodraus šokolado skonio pyragas su bananais ir bazilikais.



Šį pyragą kepiau spontaniškai. Receptą atsitiktinai pamačiau internete, sudomino netikėtas trio - šokoladas, bananai, bazilikas. Kadangi, turėjau kelis prinokusius bananus, o ant palangės jau porą mėnesių žaliavo bazilikas, kuris visai neseniai ir pražydo, pamaniau, jog visa tai galima paversti, kuo nors saldžiu ir netikėtu. Pyragas gavosi labai skanus, drėgnas, labai sodraus šokoladinio skonio. Bananai čia puikiai dera, o bazilikas - slaptasis pyrago ginklas (ingredientas). 

2015 m. gegužės 22 d., penktadienis

Sausainiai su šokolado gabaliukais nr. 2 / Chocolate Chip Cookies no. 2


Saldūs, traškūs, labai šokoladiniai sausainiai su šokolado gabaliukais.


Sausainiai su šokolado gabaliukais - mano vyro mėgstamiausi. Esu bandžiusi ne vieną ir ne du receptus (juos galite rasti šiame blog'e), tačiau šitas variantas mums patinka labiausiai. Kepiau jau keturis kartus, būtinai kepsiu ir dar. 

Sūrio ir svogūnų duona / Bloomin' Onion Bread


Sūrio ir svogūnų duona užkandžiui.


Šito recepto video mačiau ne vieną kartą. Labai mėgstu sūrį, labai mėgstu svogūnų laiškus ir duoną. Patiko idėja - maži kvadratėliai, tinkantys užkandžiui. Pabandžiau.

2015 m. gegužės 18 d., pirmadienis

Tortas 'Napoleonas' / Napoleon Cake



Tobulas klasikinis tortas karalius 'Napoleonas'.


Šį tortą brandinau nuo Velykų. Iš pradžių mintyse, tuomet tyrinėjau daug skirtingų receptų, aišku, pasimečiau tarp jų gausybės. Labai norėjau klasikinio senovinio 'Napoleono' recepto, tačiau kuris tas receptas tikrasis labai sunku suprasti. Galiausiai, apsistojau ties rusiškam portale rastu lakštų receptu, o kremą gaminau pagal žurnaliuke rastą receptą. Jį jau buvau išbandžiusi anksčiau ir nenorėjau jokio kito. Rezultatas gavosi, tiesiog, nuostabus. Tortas puikus, pirštus galima apsilaižyti. Labai savim didžiuojuos! 

2015 m. gegužės 16 d., šeštadienis

Bandelė 'Žievelė' / Cinnamon Buns


Minkštos mielinės tešlos bandelės, sluoksniuotos cinamonu, cukrumi ir sviestu.


Seniai buvau kepusi bandelių. Taip seniai, kad buvau užmiršusi, kokios skanios šviežiai keptos mielinės bandelės, o koks puikus cinamono kvapas! Bandelės puikios. Minkštos, purios, subalansuotas cukraus, cinamono kiekis. Man tobula. Neturiu ką pridėti, ar atimti. 

2015 m. gegužės 15 d., penktadienis

Tortas keptas keptuvėje / Pan Baked Layer Cake


Paprastas, greitas tortas keptas keptuvėje.


Ilgai svarsčiau, ar dalintis šiuo receptu, ar 'palaidoti'. Bet visgi pasitarusi su vyru, nusprendžiau jį paviešinti. Kodėl gi taip dvejojau? 

2015 m. gegužės 14 d., ketvirtadienis

Varškės sausainiai / Cottage Cheese Cookies


Paprasti, trapūs, pusiau sluoksniuoti sausainiai su varške ir cukrumi.


Vakar priešpiet aplankė kepimo manija. Atradus minutę kitą, pasiraitojau rankoves, pasirišau prijuostę ir kibau į darbą. Šaldytuve turėjau varškės pakelį, todėl iš lietuviškų receptų knygos išsirinkau varškės sausainių receptą. Ko tikėtis daugmaž numaniau... Jau buvau kepusi panašius Sviestinius varškės sausainius, o ir jų skonis pažįstamas nuo vaikystės. Vaikystės varškės sausainiai. Paprasti, nesaldūs, trapūs, pusiau sluoksniuoti sausainiai su cukrine plutele. 

2015 m. gegužės 13 d., trečiadienis

Madlenos / Madeleines


Klasikinės minkštos, purios, saldžios madlenos.


Madlenų formą turėjau spintoje gal kiek mažiau nei metus. Nenaudotą... Chi chi. Vis mintyse ruošdavausi bandyti, kokį receptą, bet taip to ir neįgyvendinau. Iki šiandien... Šių madlenų receptą, o tuo pačiu jau išbandytą rezultatą radau Skonių Klubo UK grupėje Facebooke. Šiandien pasitaikė gera, darbinga nuotaika, nusprendžiau imti jautį už ragų ir kepti kepti kepti. Varškės sausainiai iškepti, bandelės dar kyla, o madlenos jau atvėsusios ir pagaliau, paragautos! Pirmosios mano gyvenime. Skanu!

2015 m. gegužės 7 d., ketvirtadienis

Citrininis rikotos pyragas / Lemon and Ricotta Cake


Rikotos pyragas su citrina ir migdolais.


Turiu tokią ydą prisipirkti produktų, o po to galvoti, ką iš jų pagaminti. Tai susiję tik su kepiniais. Matyt, silpnybė... Vis galvoju, kad prireiks, užsimanysiu, ko nors skanaus, 'iškasiu' kokį gerą receptą, o po to neturėsiu produktų ir graušiu nagus. Nors tai ir nedažnai pasitaiko, o geriau pagalvojus, turbūt niekada. Chi chi. Tačiau lentynos vis pilnėja kokosų, sojų, kondensuotu pienu, karamele, įvairiais sausainiais, riešutais, sėklomis, įvairių miltų rūšimis ir t.t. Na, o šaldytuvą užgrūdu kreminiu sūriu, jogurtais, grietine, sviestu (!), grietinėle, maskarpone ar rikota. Dažnai po to save keikiu, kam tiek vienu sykiu visko prisipirkau, juk nespėsiu per savaitę sunaudoti. Prisižadu daugiau taip nedaryti, o kitą apsipirkimą vėl paleidžiu vadeles. Taip ir sukuos savo silpnybių rate. Cha cha. Šįkart turėjau rikotos, kalną citrinų, pamėginau šį pyragiuką. Mums jis labai labai... 

2015 m. gegužės 5 d., antradienis

Austriškas varškės pyragas / Austrian Curd Cheesecake


Drėgnas varškės pyragas-apkepas su razinomis, citrina ir migdolais.


Šį pyragą pamačiau Marry Berry knygoje. Peržvelgiau ingredientus, pasirodė labai panašus į mūsų lietuvišką varškės apkepą, tačiau knygoje pavadintas Austrišku varškės pyragu (Austrian Curd Cheesecake). Nusprendžiau pamėginti ir patikrinti skonį bei panašumus. Mano išvada - tikrai labai panašu į saldų varškės apkepą su citrinos rūgštele. Vyras griežtai teigė, jog tai pyragas, o ne apkepas, bet 'žiauriai' skanus. Man patiko, nes pyrage yra įvairių skonių: citrinos, razinų, migdolų, varškės. Viskas labai dera. Pyragas drėgnas, minkštas. Čia susipina citrinos kvapnumas ir rūgštelė su razinų saldumu. 

Printfriendly