Add

2015 m. gruodžio 13 d., sekmadienis

Prieskoniuoti riešutai / Spiced nuts


Prieskoniais skaninti, skrudinti riešutai.


Kalėdų eglutė papuošta, pradedu mąstyti apie šventes bei Kalėdinį stalą. Išbandžiau paprastą užkandžių receptą - Prieskoniais gardintus riešutus. Jei pabodo įprasti riešutai, galbūt patiks ši idėja. Paruošite lengvai ir greitai, o jei sudėsite į gražias taures ir pastatysite ant stalo, manau sugundysite ne vieną svečią paragauti. 

Tiesa, skonis gana savotiškas. Šiek tiek salstelėję, tuo pačiu sūrumo turintys, vos vos aštrūs riešutai. 


Patarimai, pastebėjimai. Riešutus būtinai reikia padruskinti arba naudoti jau sūdytus. 

Aš naudojau truputį daugiau nei 1/2 puodelio migdolų, daugiau nei 1/2 puodelio lazdyno riešutų, 1/2 puodelio sūdytų, skrudintų žemės riešutų ir 1/2 puodelio sūdytų, skrudintų anakardžio riešutų. Orkaitėje skrudinau tik migdolus ir lazdyno riešutus, nes kiti jau ir taip paskrudinti. Tik ištraukusi riešutus iš orkaitės sumaišiau su kitais riešutais ir prieskoniais gardintu sviestu. Papildomai druskos nebedėjau. Bet jei Jums trūksta ir norisi sūresnių, būtinai įdėkite.

Gavosi salstelėję, vos vos aštrūs riešutai. Jei norisi aštriau, galima čili pipiriukų dėti ir daugiau. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Prieskoniuoti riešutai
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

2 1/2 puodelio įvairių riešutų 
1 1/2 šaukšto rudojo cukraus
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas smulkinto šviežio rozmarino
Druskos, pipirų pagal skonį
1/4 šaukštelio maltų čili pipirų
1/2 šaukštelio malto kumino

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
  2. Riešutus sudėkite ant kepimo skardos ir paskrudinkite orkaitėje 15 minučių.
  3. Likus kelioms minutėms, kol apskrus riešutai, į nedidelį puodelį sudėkite sviestą, cukrų ir likusius prieskonius bei pakaitinkite, kol sviestas ištirps.
  4. Išimkite riešutus iš orkaitės ir sumaišykite su prieskoniais gardintu sviestu. Maišykite, kol riešutai dar karšti, kad sugertų skonius. 
  5. Tiekite dar šiltus.


    Holiday spiced nuts.

    Spiced Nuts
    Recipe adapted from Laura in the Kitchen

    Ingredients
    1 cup - 250 ml

    2 1/2 cup mixed nuts
    1 1/2 tbsp brown sugar
    2 tbsp butter
    1 tbsp chopped fresh rosemary
    Salt and pepper to taste
    1/4 tsp chili powder 
    1/2 tsp ground cumin 

    Instructions
    1. Preheat the oven to 180 degrees.
    2. Place the nuts on the baking sheet and roast for 15 minutes.
    3. Meanwhile, add all the remaining ingredients to a small saucepan and heat until the butter is melted.
    4. Take the nuts from the oven and toss them with spiced butter while they are still hot.
    5. Serve warm.

    Komentarų nėra :

    Rašyti komentarą

    Printfriendly