Add

2015 m. lapkričio 11 d., trečiadienis

Varškės apkepas su obuoliais ir razinomis / Curd Cheese, Apple & Raisin Pudding


Minkštas, šlapias, saldus varškės apkepas su obuoliais ir razinomis.



Dar vienas varškės apkepo receptas. Skanus, šlapias, saldus, su obuoliais ir razinomis. Tai pirmas mano ragautas varškės apkepas su obuoliais. Nenuvylė. 


Patarimai, pastebėjimai. Cukraus dėkite pagal savo skonį ir norimą saldumą. 

Obuolių dėkite tiek, kad vienu sluoksniu padengtų visą kepimo indą.

Obuoliai pas mane buvo mažiukai, pjausčiau plonais griežinėliais ir sudėjau vienu sluoksniu. Sunaudojau 4 mažus obuolius.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3.5/5. Skanu, galbūt kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Varškės apkepas su obuoliais ir razinomis
Receptas adaptuotas iš Nekenčiu virtuvės

Ingredientai
16x25 cm stačiakampiam kepimo indui
1 puodelis - 250 ml

500 g varškės
4 kiaušiniai
100 g tirpinto sviesto
2-3 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Žiupsnelis druskos
3 šaukštai manų kruopų
1/2 puodelio pieno
Sauja razinų
3-4 maži obuoliai
Gaminimo eiga
  1. Manų kruopas užpilkite pienu, kad išbrinktų. Palikite pusvalandžiui.
  2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, druska ir vanile. Sudėkite varškę, supilkite ištirpintą, kiek atvėsusį sviestą, viską išmaišykite.
  3. Į varškę pilkite išbrinkusias manų kruopas. Įmaišykite razinas.
  4. Obuolius nulupkite, supjaustykite griežinėliais.
  5. Kepimo indą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais. Supilkite pusę paruoštos masės, sudėliokite obuolius (vienu sluoksniu) ir užpilkite likusia varškės mase. 
  6. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 35-45 minutes, kol iškils, sutvirtės ir gražiai apskrus. 


    Light, soft curd cheese pudding with apples and raisins.

    Curd Cheese, Apple & Raisin Pudding
    Recipe adapted from  Nekenčiu virtuvės

    Ingredients
    For 16x25 cm rectangular baking dish
    1 cup - 250 ml

    500 g curd cheese/quark/ricotta
    4 eggs
    100 g melted butter
    2-3 tbsp sugar
    1 tsp vanilla extract
    Pinch of salt
    3 tbsp semolina
    1/2 cup milk
    Handful of raisins
    3-4 small apples
    Instructions
    1. Pour the milk over the semolina and leave for 30 minutes.
    2. Whisk the eggs with sugar, salt and vanilla. Stir in the curd cheese, melted butter.
    3. Add the semolina/milk mixture and handful of raisins, mix everything.
    4. Peel the apples and slice them. 
    5. Preheat the oven to 180 degrees. Grease and sprinkle with bread crumbs your baking dish. 
    6. Pour half of the cheese mixture to the baking dish, arrange the apples on top and pour the remaining cheese mixture.
    7. Bake for 35-45 minutes until golden brown, puffed and set.

    1 komentaras :

    Printfriendly