Add

2015 m. lapkričio 29 d., sekmadienis

Trinta porų ir svogūnų sriuba / Leek and Onion Soup


Kreminė, trinta porų ir svogūnų sriuba.


Būna tokių receptų, kurie mano kompiuteryje 'pratūno' mėnesį, kartais ilgiau. Dėl įvairių priežasčių... Tai nepatinka nuotraukos, tai norisi patiekalą pakartoti, galbūt kažką patobulinti. Būna, kad tiesiog jam neturiu ūpo aprašyti arba suabejoju ar tokio recepto iš vis reikia mano tinkliaraštyje. Taip buvo ir su šiuo receptu. Laukė, laukė savo eilės ir pagaliau 'išlenda į viešumą'.

Turbūt vien pavadinimas 'porų ir svogūnų sriuba' gali išgąsdinti ir dar suraukti ne vieno nosį... Svogūnai ir porai, gi fu... Gali būti. 

Man tokių asociacijų nekilo. Nemėgstu iš anksto priešiškai nusiteikti ir net neparagavus patiekalo skelbti, jog neskanu. Be to turėjau nemažai porų, reikėjo sumąstyti, kur juos naudingai ir skaniai panaudoti. 

Sriuba labai nustebino. Kreminė, švelnios tekstūros, šiek tiek jaučiasi poro-svogūno aštrumas, bet jis tikrai nėra gąsdinantis. Net mano mažoji dukrytė skaniai valgė. Reiškias ne tokia ir bloga ta sriuba, jei dviejų metukų vaikas ją valgo. Taip? Šypt. 


Beje tiek poruose, tiek svogūnuose gausu įvairių vitaminų ir mineralų (!). 

Patarimai, pastebėjimai. Aš dėjau truputį džiovinto peletrūno. Visai nedaug. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3.5/5. Skanu, galbūt kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Trinta porų ir svogūnų sriuba
Receptas adaptuotas iš knygos 'Complete Children's Cookbook'

Ingredientai

50 g sviesto
4 supjaustyti porai
1 didelis svogūnas
2 vidutinio dydžio bulvės
1 litro vištienos sultinio
250 ml pieno
Druskos, pipirų pagal skonį
Saujelė smulkintų šviežių petražolių
Truputis džiovinto ar šviežio peletrūno

Gaminimo eiga
  1. Puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite susmulkintą svogūną, supjaustytus porus. Kepkite apie 2-3 minutes, kol suminkštės.
  2. Į puodą dėkite nuluptas, supjaustytas bulves, pilkite sultinį. Virkite 15-20 minučių, kol bulvės suminkštės.
  3. Dėkite petražoles, peletrūną, išmaišykite. Nukelkite nuo ugnies. 
  4. Sriubą sutrinkite blenderiu. Vėl dėkite ant viryklės, supilkite pieną ir pakaitinkite. Skaninkite druska, pipirais.


Creamy, flavorful leek and onion soup.

Leek and Onion Soup
Recipe adapted from the book 'Complete Children's Cookbook'

Ingredients

50 g butter
4 sliced leeks
1 large onion, chopped
2 medium potatoes
1 litre chicken stock
250 ml milk
Salt and pepper to taste
Small handful of fresh parsley
Some dried or fresh tarragon

Instructions
  1. Melt the butter in a bowl. Add chopped onion, sliced leeks and cook for 2-3 minutes until softened.
  2. Add the peeled and sliced potatoes, pour the chicken stock and cook for 15-20 minutes until the potatoes are tender.
  3. Add the chopped parsley, some tarragon. Remove from the heat.
  4. Blend the soup until smooth. Return to the stove, pour the milk and heat. Season with salt and pepper. 


Komentarų nėra :

Rašyti komentarą

Printfriendly