Add

2015 m. spalio 18 d., sekmadienis

Ožkų sūrio ir cukinijų tarta / Goat Cheese & Zucchini Tart


Pikantiška tarta su ožkų sūriu ir cukinijų ritinėliais.


Tęsiu savo bandymus su Beatos kepiniais. Šį kartą išbandžiau nesaldų ir pikantišką receptą - ožkų sūrio ir cukinijų tartą. Pirmą kartą paragavau ožkos sūrio. Kokie įspūdžiai?


Tiesą sakant, ne patys skaniausi. Ožkos sūris turi specifinį kvapą, kuris man nelabai patinka. Tartos receptui pastabų neturiu. Gera, graži idėja. O ar joje naudojami produktai patiks, ar ne, priklausys nuo Jūsų skonio. Tiems, kas mėgsta ožkos sūrį, valio, patiks. O tiems, kas nemėgsta, siūlau jį keisti kita varške, rikota.  


Patarimai, pastebėjimai. Kepdama tartą padariau keletą klaidų apie kurias noriu įspėti ir Jus. Visų pirma, nusprendžiau pabūti protingesnė ir pirmą kartą tešlą kepti trumpiau (kepiau apie 15 minučių). Maniau tešla iškeps antru kepimu kartu su įdaru. Deja, reikėjo klausyti Beatos nurodymų, nes tešla nespėjo visiškai iškepti. Teko tartą kepti daug ilgiau, todėl cukinijos kiek apdegė, išdžiūvo, o tešla vis tiek nebuvo gerai iškepusi (!). Labai didelė klaida, bet gyveni ir mokaisi. Sekite tiksliai gaminimo eigą.

Dar vienas patarimas. Kad tarta atrodytų gražiai, tvarkingai, cukinijų ritinėlius galite pakirpti iki vienodo dydžio. Aš to nedariau, todėl gavosi skirtingo dydžio ritinėliai. Skoniui įtakos nedaro, bet vaizdas būtų geresnis, jei ritinėliai būtų vienodi.

Į tešlą dėjau kreminį sūrį (varškę), todėl išvengiau varškės pertrynimo per sietelį (negaliu to pakęsti).

Sunaudojau vieną nedidelę cukiniją (bet tikrai ne iki galo, liko minkštimas). 

Įdarui vietoj ožkų sūrio galima naudoti brandintą Bri sūrį, kreminę varškę ar rikotą. Man tikrai būtų priimtinesnis kreminės varškės, rikotos skonis nei ožkos sūrio.

Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 2/5. Mano skonio receptoriams ožkų sūris nelabai tinka ir patinka. Tokią tartą valgyti galiu, bet tik iš reikalo, nes kvapas per daug erzina. Labiau patiks tiems, kas mėgsta ožkų sūrį.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Ožkų sūrio ir cukinijų tarta
Receptas adaptuotas iš Beata Nicholson knygos 'Beatos virtuvė: kepinių knyga'

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

Tešlai
150 g varškės
80 g sviesto
200-250 g miltų
1 šaukštas cukraus
Žiupsnelis druskos

Įdarui
150 g ožkos pieno sūrio
150 ml pieno
2 kiaušiniai
1-2 nedidelės cukinijos
Žiupsnelis druskos
Šviežių prieskoninių žolelių: baziliko, rozmarino, petražolių


Gaminimo eiga
  1. Tešlai sumaišykite varškę su cukrumi ir druska. Jei varškė su gumuliukais, pertrinkite per sietelį arba susmulkinkite maisto smulkintuvu.
  2. Šaltą sviestą supjaustykite mažais gabaliukais, sudėkite į miltus ir trinkite tarp pirštų, kol susidarys trupininė masė.
  3. Į miltus sudėkite varškės masę, išmaišykite, suminkykite į kamuoliuką. Tešlą suvyniokite į plėvelę ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
  4. Tešlą iškočiokite, įtieskite į tartos formą, nupjaukite kraštus. Dėkite į šaldytuvą pusvalandžiui ar į šaldiklį 10 minučių.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių.
  6. Kai tešla atvės, subadykite pagrindą šakute, įtieskite kepimo popierių, supilkite kepimo 'akmenukus' (ar ryžius, žirnius, pupeles), kad kepdama tešla neprarastų formos, per daug neiškiltų pagrindas. Kepkite 15 minučių, ištraukite iš orkaitės, nuimkite kepimo popierių su 'akmenukais', baikite kepti be jų. Dar kepkite apie 8-15 minučių.
  7. Įdarui kiaušinius suplakite su pienu, druska. Plakinį perkoškite per sietelį. Pridėkite smulkintų prieskoninių žolelių.
  8. Į formą pridėkite ožkų sūrio gabaliukų, priskuskite cukinijų gabaliukų, susukite į ritinėlius ir išdėliokite ant sūrio. Atsargiai užpilkite kiaušinio plakiniu.
  9. Kepkite 160 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių, kol kiaušinių masė sutvirtės.


Savory tart with goat cheese and zucchini. 

Goat Cheese & Zucchini Tart
Recipe adapted from Beata Nicholson's book 'Beatos virtuve: kepiniu knyga'

Ingredients
1 cup - 250 ml



For the pastry
150 g curd cheese/quark
80 g cold butter
200-250 g plain flour
1 tbsp sugar
Pinch of salt

For the filling
150 g goat cheese
150 ml milk
2 eggs
1-2 medium zucchini
Pinch of salt
Fresh chopped herbs: basil, parsley, rosemary


Instructions
  1. For the pastry mix the curd cheese,  sugar and salt. If the curd cheese is too  coarse,  rub it through the sieve  or blend until smooth.
  2. Dice the cold butter and rub it into the flour until the crumbs form.
  3. Pour the flour mixture to the cheese and mix well. Knead the pastry into a ball, wrap into a cling film and pop to the fridge for 30 minutes.
  4. Roll out the pastry little bigger than your tart tin. Lay it in the tin, cut the edges. Put the pastry to the fridge again to chill for 30 minutes or 10 minutes to the freezer.
  5. Heat the oven to 190 degrees.
  6. Fork the pastry, lay the tart tin with baking paper, pour baking beans and bake blind for 15 minutes. Take the tin out of the oven, remove the paper with the beans and return the pastry to the oven to bake for 8-15 minutes. Once done take from the oven.
  7. For the filling whisk the eggs, milk and salt. Sieve the mixture. Add the chopped herbs.
  8. Scatter the goat cheese on the bottom of the pastry. Peel the zucchini with a potato peeler, roll them and arrange in the tart. Carefully pour the filling.
  9. Bake for 30 minutes in 160 degrees oven until the egg filling is set.

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą

Printfriendly