2015 m. rugsėjo 2 d., trečiadienis

Rikotos ir cukinijų blyneliai / Ricotta Zucchini Fritters


Pikantiški, purūs, minkšti, rikotos ir cukinijų blyneliai.


Pusantrų metų... Tiek laiko intensyviai, be pertraukų rašau šį maisto dienoraštį. Man blog'o rašymas turi daugybę privalumų. Tai visapusiškas tobulėjimas ir tam tikra savireguliacijos forma... Kepimas, saldūs, kartais pribloškiantys rezultatai, kūrimas, fotografija, rašymas (dviem kalbomis), apsikeitimas patirtimi, komentarais, refleksija, bendravimas ir net savo asmeninių savybių tobulinimas. Svarbiausia, saviraiška.

Tačiau neretai būna ir įtemptų akimirkų, nesėkmių, klaidų, nusivylimo, neigiamų komentarų. Kažkam neįtinka mano nuotraukos, kepinių kokybė, ar rašymo stilius, kalba, nuotaika, blog'o koncepcija ar tiesiog, aš. Būna tuomet susvyruoja pasitikėjimas bei motyvacija. Tiesa, trumpam... Susimąstai, jog visgi pliusai be vargo nusveria minusus, o teigiamybių sąrašas vis ilgėja ir ilgėja.

Štai, po vieno iš įrašo paskelbimo gaunu laiškelį iš draugės Lietuvoje su recepto rekomendacija ir prierašu: 'paskaičiau, pagalvojau pasiūlyti, gal patiks ir vyrui'. Pajunti dėmesį, rūpestį. Gal nedidelį, gal per atstumą, bet malonų. Ačiū, Jolita!

Receptą išbandžiau vos tik gavusi. Sudomino, motyvavo, nenuvylė. Labai skanūs blyneliai, puručiai, minkštučiai ir sakyčiau, skanesni nei mano anksčiau gaminti. Patiko ir vyrui. Chi chi.



Patarimai, pastebėjimai. Cukiniją sutarkuokite ir labai gerai nusunkite rankomis, kad būtų kuo sausesnės. Jei cukinijos jaunos, tarkuokite su žieve. Jeigu senesnės, su stora oda, nulupkite.

Vietoj rikotos galite naudoti ir paprastą varškę.

Kad būtų dar pikantiškesni blyneliai, galima įtarkuoti saujelę parmezano ar kito kieto sūrio.  Būčiau ir aš įtarkavusi, tačiau langų pardavėjas sujaukė mintis ir per aštrias diskusijas, užmiršau... Šypt. Kitąkart būtinai!

Tiekite su jogurtiniu padažu ar grietine.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3.5/5. Skanu, kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Rikotos ir cukinijų blyneliai
Receptas adaptuotas iš Mano namai

Ingredientai
12 blynelių


300 g tarkuotos ir nusunktos cukinijos
3 kiaušiniai
200 g rikotos
5 šaukštai su kaupu miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 skiltelės smulkiai pjaustyto česnako
Žiupsnelio druskos, pipirų
Saujelė smulkintų petražolių


Gaminimo eiga
  1. Viską sumaišykite dubenyje išskyrus cukinijas.
  2. Cukiniją sutarkuokite, nusunkite sultis ir įmaišykite į tešlą.
  3. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol apskrus.
  4. Iškeptus kepsnelius dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.



 
Nice, light, fluffy, ricotta zucchini fritters recipe.

Ricotta Zucchini Fritters
Recipe adapted from Mano namai

Ingredients

For 12 fritters

300 g grated and soaked zucchini
3 eggs
200 g ricotta
5 rounded tbsp plain flour
1 tsp baking powder
2 cloves of garlic
Some salt, pepper to taste
Small handful of chopped parsley

Instructions
    1. Mix all ingredients except zucchini together.
    2. Stir in grated and soaked zucchini to the batter.
    3. Fry the fritters in a hot skillet with some oil until golden brown.
    4. Lay the fritters on the paper towels to soak up any extra oil.


    1 komentaras :

    Medeja- CranberryJam rašė...

    Nežinau kodėl, bet niekad negaminu nesaldžių blynų :D

    Printfriendly