Add

2015 m. rugsėjo 6 d., sekmadienis

Paprasti sausainiai / Simple Cookies


Paprasti, saldūs sausainiai prie arbatos. 


Anąkart peržiūrėjau savo receptų rodyklę-sąrašą. Visai nemažas sąrašėlis. Perbėgus per receptų pavadinimus, supratau, kad trūksta paprastų paprasčiausių receptų. Kad ir tokių kaip šis - paprasti sausainiai. Nieko sudėtingo, labai greitai pagaminami, įprasto skonio, saldūs sausainiai. Labai tiks prie arbatos.

Patarimai, pastebėjimai. Kepiau sausainius 210 laipsnių temperatūroje 7 minutes. Sausainiai labai greitai kepa ir ruduoja, neužsimirškit.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!

Paprasti sausainiai
Receptas adaptuotas iš knygos 'Lietuviškų tautinių ir firminių tortų, pyragaičių, sausainių, plokštainių, vyniotinių, keksų, pyragų, bandelių ir kitų miltinių kepinių receptūrų rinkinys'

Ingredientai

250 g miltų
130 g cukraus
100 g minkšto sviesto
70 g grietinės
1/4 šaukštelio sodos
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto

Gaminimo eiga
  1. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Įpilkite vanilės, įmaišykite grietinę.
  2. Įsijokite miltus ir sodą. Užminkykite tešlą.
  3. Iškočiokite tešlą 0.5 cm storiu. Išspauskite sausainius.
  4. Kepkite 210-220 laipsnių orkaitėje apie 7-10 minučių.

Simple, sweet  tea cookies. 

Simple Cookies
Recipe adapted from the book 'Lietuvisku tautiniu ir firminiu tortu, pyragaiciu, sausainiu, plokstainiu, vyniotiniu, keksu, pyragu, bandeliu ir kitu miltiniu kepiniu recepturu rinkinys'

Ingredients

250 g plain flour
100 g softened butter

70 g sour cream

1/4 tsp baking soda

1/2 tsp vanilla extract


Instructions
  1. Cream the butter and sugar together. Stir in the vanilla and sour cream..
  2. Sift the flour and baking soda. Knead and make smooth pastry.
  3. Roll out the pastry to 0.5 cm thickness. Cut out the cookies.
  4. Bake in the preheated to 210-220 degrees oven for 7-10 minutes.

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą

Printfriendly