2015 m. gegužės 22 d., penktadienis

Sūrio ir svogūnų duona / Bloomin' Onion Bread


Sūrio ir svogūnų duona užkandžiui.


Šito recepto video mačiau ne vieną kartą. Labai mėgstu sūrį, labai mėgstu svogūnų laiškus ir duoną. Patiko idėja - maži kvadratėliai, tinkantys užkandžiui. Pabandžiau.

Patarimai, pastebėjimai. Duoną rinkitės ne pačią minkščiausią ir šviežiausią, nes bus sunku supjaustyti. Mano duona buvo labai minkšta, labai šviežia, todėl tikrai nebuvo labai paprasta supjaustyti. O iš tiesų, tų tokių puikių kvadratėlių, kurie lengvai išsiima, man nelabai ir gavosi. Manau, būtent dėl tokios duonos. 

Sūrio man norėjosi dar daugiau, nors labai persistengti irgi negalima, nes duona gali sulužti ir neišsilaikyti kvadratėliai.

Norėjosi, kokio aštrumo, pavyzdžiui česnako. Na, bet čia dedasi svogūno laiškai, todėl maišyti abiejų nenorėjau. 

Išvada. Kad 100 procentų pasakyčiau, jog verta vargti ir duoną pjaustyti tais mažais kvadratėliais, reiktų dar kartą pabandyti su kitokia duona, ne tokia šviežia ir minkštute, nes šimtaprocentinio efekto,  man nelabai pavyko išgauti. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 2.5/5. Labai sunku įvertinti. Skanu, bet nesu 100 procentu tikra, jog kartosiu būtent tokiam 'pavidale'. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!




Sūrio ir svogūnų duona
Receptas adaptuotas iš Home Cooking Adventure

Ingredientai

1 kepalas norimos duonos
100 g čederio sūrio
100 g mocarelos
Svogūnų laiškų
70 g sviesto
1 šaukštelis sezamo sėklų
1 šaukštelis linų sėmenų

Gaminimo eiga
  1. Duoną įpjaukite taip, kad gautųsi nedideli kvadračiukai (pjaukite vertikaliai, tada horizontaliai). 
  2. Sūrį supjaustykite plonomis riekelėmis ir sudėkite tarp kvardarėlių į įpjovimus.
  3. Sviestą ištirpinkite. Į sviestą sudėkite sėklas, susmulkintus svogūnų laiškus, išmaišykite ir sudėkite į duonos įpjovas.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Duoną apvyniokite folija, dėkite ant skardos ir kepkite 15 minučių.
  5. Praėjus 15 minučių, nuimkite foliją nuo duonos viršaus ir dar pakepkite 10-15 minučių, kol sūris visiškai išsilydys. 


Nice Bloomin' Onion Cheese Bread.

Bloomin' Onion Bread
Recipe adapted from Home Cooking Adventure

Ingredients

1 loaf of bread (your choice)
100 g cheddar cheese
100 g mozzarella
Spring onions
70 g butter
1 tsp sesame seeds
1 tsp flex seeds

Directions
  1. Cut the bread lengthwise and widthwise without cutting all the way through the bottom crust. Place it on a foil lined baking sheet.
  2. Arrange cheese slices between the bread cuts.
  3. Combine chopped onions with butter and seeds if used.
  4. Pour the butter-onion mixture into bread cracks.
  5. Preheat the oven to 180 degrees. Cover with foil and bake for 15 minutes. Unwrap and bake for another 10-15 minutes until the cheese is melted and gooey.

2 komentarai :

Siggy rašė...

Va panašus receptas: http://www.recipetineats.com/cheese-garlic-crack-bread-pull-apart-bread/

Baking Secrets rašė...

Dėkui. Reikės pasižiūrėti :)

Printfriendly