2015 m. gegužės 4 d., pirmadienis

Nekeptas maskarponės sūrio tortas / No Bake Mascarpone Cheesecake


Nekeptas maskarponės sūrio tortas su baltuoju šokoladu ir braškėmis. 


Su Mamų diena mielos moterys! 

Praėjo porą savaičių nuo paskutinio kepto pyrago. Buvau užsiėmusi. Bręsta dideli pasikeitimai, reikalaujantys dėmesio, susikaupimo ir atsakomybės. Daugybę svarbių reikalų... 

Šiuo metu gyvenu nuolatine nuotaikų ir emocijų kaita. Kartais aplanko didelis džiaugsmas, užplūsta kūrybinės valandėlės, o kartais abejonės, nežinomybės, įsipareigojimų baimė. Viskas nuolat maišosi. Gyvenu jauduliu, nerimu ir laukimu. Viliuosi, kad viskas ir toliau vyks sklandžiai ir galėsiu tomis naujienomis pasidalinti tiek su artimaisiais, tiek su jumis. Tik dar reikia truputį palaukti...

Na, o dabar apie tortuką. Jau prieš keletą savaičių turguje pastebėjau atpigusias ir į pasiūlą grįžusias braškes. Nustebau, kad taip anksti. Prieš mintis iškilo nekepto sūrio torto vaizdas su baltuoju šokoladu ir braškėmis. Nusprendžiau, jog laikas. Prigriebiau kelias pakuotes ir pirmą kartą išbandžiau sūrio tortą su maskarpone. Iki tol dažniau gamindavau tortukus su kreminiu sūriu, taip jau buvau įpratusi. Tačiau pastebėjau ne vieną moteriškę, pamišusią dėl maskarponės tortų, negalėjau atsilikti, reikėjo bent paragauti. Paragavau. Skanu, labai, tik rieboka. Man pasirodė, kad tortukai su kremini sūriu šiek tiek liesesni. 

Tortą galima gaminti ir vieną, be uogų, tačiau jos priduoda gaivumo, rūgštelės ir subalansuoja viso torto saldumą. Man daug skaniau. 


Patarimai ir pastebėjimai. Tortukas skanus, gal šiek tiek riebokas. Aš kitąkart maišyčiau maskarponės sūrį su kreminiu sūriu arba jogurtu. 

Želatinos dėjau tiek, nes tiek tik beturėjau. Gavosi 'muso' (putėsių) tekstūros tortas. Jei norite tvirtesnio, dėkite daugiau želatinos (20-25 g). 


Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3.5/5. Skanu, galbūt kartosiu. Vertinu taip, nes kitąkart bandyčiau maskarponę maišyti su kuo nors liesesniu: kreminiu sūriu ar jogurtu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Nekeptas maskarponės sūrio tortas

Ingredientai
20-23 cm torto formai
1 puodelis - 250 ml 

Torto pagrindui
100 g tirpinto sviesto
200 g sausainių

Įdarui
500 g maskarponės sūrio
300 ml grietinėlės (naudojau 38 % grietinėlę)
150 g baltojo šokolado
50 g cukraus pudros
2 šaukštai vandens
15 g želatinos + vandens jos paruošimui
1/2 citrinos žievelės
1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Papuošimui
Šviežių braškių

Gaminimo eiga

1. Sausainius sudėkite į plastikinį maišelį ir su trupinkite kočėlu. Sumaišykite sausainius su tirpintu sviestu. Dėkite sausainių mišinį į formą, suspauskite. 
2. Paruoškite želatiną, kaip nurodyta ant pakuotės. Atvėsinkite.
3. Ištirpdykite baltą šokoladą su dviem šaukštais vandens dubenyje pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu. Šiek tiek leiskite atvėsti, tuomet į šokoladą supilkite ištirpintą želatiną ir gerai išmaišykite. 
4. Maskarponės sūrį sumaišykite su cukraus pudra ir įmaišykite pavėsusį šokoladą. Nepilkite karšto šokolado!
5. Grietinėlę išplakite iki standumo. Lėtai įmaišykite išplaktą grietinėlę, tarkuotą citrinos žievelę, vanilę.
6. Sukrėskite įdarą į formą, išlyginkite paviršių. Dėkite į šaldytuvą sustingti. 
7. Puoškite šviežiomis braškėmis. 



Rich, creamy mascarpone white chocolate and strawberry cheesecake.


No Bake Mascarpone Cheesecake

Ingredients
For 20-23 cm springform cake tin 
1 cup - 250 ml 

For the base
100 g melted butter
200 g digestive biscuits 

For the filling 
500 g mascarpone cheese
300 ml whipping cream 
150 g white chocolate 
50 g icing sugar
2 tbsp water
15 g gelatin + water for soaking 
1/2 grated lemon zest
1 tsp vanilla extract

For the decorating 
Some fresh strawberries
Directions

1. To make the crust, put the biscuits in a plastic bag. Crush to crumbs with a rolling pin. Combine well the crumbs with the melted butter. Place to the tin and press firmly.
2.Prepare the gelatin as directed on the package. Cool it.
3.Melt white chocolate with 2 tbsp water in a bowl set over a pan of simmering water. Let it cool a little bit.Pour the melted gelatin to the chocolate mixture and mix well.
4. In a bowl mix together mascarpone cheese and icing sugar. Add the chocolate mixture and mix well. Do not pour hot chocolate!
5. Whip the cream until stiff. Slowly stir in whipped cream, lemon zest and vanilla to the mixture. 
6. Spoon the mixture to the tin over the base. Level the surface. Chill in the fridge. 
7. Decorate the cake with some fresh strawberries. 


5 komentarai :

Medeja- CranberryJam rašė...

Man atrodo toks muso konsistencijos turėtų būt labai skanu :) Kur šokoladas ten ir aš :D

Baking Secrets rašė...

Skanu skanu. Man patiko tokia konsistencija :) Ir jungiuos prie tavęs dėl šokolado :D

Anonimiškas rašė...

LAbai gavosi ir labai skanu :) nors nedejau citrinos zieveles (pamirsau) ir idejau truputi cukraus :) pagrinda dejau pirktini o ant pagrindo dar braskiu pripjausciau :) gavosi liuks ;) tik man gal truko siek tiek daugiau saldumo, tai kita karta deciau dar koki sauksta paprasto cukraus..

Baking Secrets rašė...

Smagu girdėti, kad patiko. Saldumas kiekvienam skirtingas dalykas, šitą reikia pagal save pasireguliuoti :) Dar jei pjaustėt į vidų braškes, jos rūgštumo turi, tai gal ir norisi papildomo saldumo. Ačiū, kad išbandėt ir pasidalinot patirtim. Gal kažkam kitam pravers begaminant :)

Ingrida rašė...

Tortukas pavyko, tačiau vietoje grietinėlės kita karta būtinai naudociau mažo kaloringumo jogurtą, nes man net labai per riebu.

Printfriendly