2015 m. gegužės 13 d., trečiadienis

Madlenos / Madeleines


Klasikinės minkštos, purios, saldžios madlenos.


Madlenų formą turėjau spintoje gal kiek mažiau nei metus. Nenaudotą... Chi chi. Vis mintyse ruošdavausi bandyti, kokį receptą, bet taip to ir neįgyvendinau. Iki šiandien... Šių madlenų receptą, o tuo pačiu jau išbandytą rezultatą radau Skonių Klubo UK grupėje Facebooke. Šiandien pasitaikė gera, darbinga nuotaika, nusprendžiau imti jautį už ragų ir kepti kepti kepti. Varškės sausainiai iškepti, bandelės dar kyla, o madlenos jau atvėsusios ir pagaliau, paragautos! Pirmosios mano gyvenime. Skanu!

Patarimai, pastebėjimai. Kiek teko domėtis, madlenoms labai svarbu nepermaišyti tešlos, sijoti miltus, gerai išplakti kiaušinius, kad kuo daugiau į tešlą patektų oro. Taigi, būtinai paisykite šių patarimų, jei norite purių, skanių madlenų. 

Kepimo formą aš purškiau purškiamu aliejumi. Su tokiom formom, man jis pirmas pagalbininkas. Jei neturite ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!




Madlenos
Receptas adaptuotas iš Allrecipes.co.uk

Ingredientai
24 madlenoms

2 kiaušiniai
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
1/2 citrinos žievelės
125g cukraus pudros
100g miltų
1/4 šaukštelio kepimo miltelių
125 g tirpinto sviesto

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Riebalais patepkite ir miltais pabarstykite madlenų formą.
  2. Dubenyje mikseriu plakite kiaušinius, tarkuotą citrinos žievelę ir vanilę. Po truputį plakdami suberkite cukraus pudrą ir plakite apie 5-7 minutes, kol masė bus tiršta ir šilkinė.
  3. Miltus ir kepimo miltelius sumaišykite. Dalimis įsijokite į kiaušinių masę ir palengva mentele įmaišykite. Taip kartokite, kol įmaišysite visus miltus. Galiausiai supilkite tirpintą ir atvėsintą sviestą, išmaišykite. Jokiu būdu nepermaišykite!
  4. Kepkite 10-12 minučių, kol madlenų kraštai pagels, o viršus paspaudus pirštu atšoks. Išimkite iš orkaitės, minutei palikite formoje, o tuomet išimkite ir perkelkite ant grotelių.


Classic fluffy, soft, sweet Madeleines.

Madeleines
Recipe adapted from Allrecipes.co.uk

Ingredients
For 24 madeleines

2 eggs
1/2 teaspoon vanilla extract
1/2 teaspoon lemon zest
125g icing sugar
100g plain flour
1/4 teaspoon baking powder
125g butter, melted and cooled

Directions
  1. Preheat the oven to 190 C. Grease and flour 24 Madeleine moulds.
  2. In a medium bowl beat eggs, vanilla and lemon zest with an electric mixer on high speed for 5 minutes. Gradually beat in the icing sugar. Beat for 5 to 7 minutes or until thick and satiny.
  3. Sift together the flour and baking powder. Sift 1/4 of the flour mixture over the egg mixture, gently fold in. Fold in the remaining flour by fourths. Then fold in the melted and cooled butter. Spoon batter into the prepared moulds, filling 3/4 full.
  4. Bake in the preheated oven for 10 to 12 minutes or until the edges are golden and the tops spring back. Cool in moulds on a rack for 1 minute. Loosen with a knife. Invert onto a rack and cool. 

4 komentarai :

Medeja- CranberryJam rašė...

Man ir reiktų formos.. trodo tikrai minkštos ir labai skanios..:)

Alina rašė...

ooo, pagaliau isbandei:) minejau kad turi forma kur guli ir liudi spintoje...:) dziugu, kad patiko :)

Baking Secrets rašė...

Aš forma pirkau vien dėl akcijos, nes turėjau dovanų kuponą, o jau nebežinojau, ką imti :)) Tai paėmiau, ką sunkiai pirkčiau už laisvus pinigus :D

Baking Secrets rašė...

Taip taip, pagaliau ištraukiau ir pirmą kartą panaudojau. Bet ne paskutinį... Mėginsiu dar kitų receptų :)

Printfriendly