2015 m. vasario 10 d., antradienis

Grietininis obuolių pyragas / Apple Sour Cream Cake



Purus, minkštas, kvepiantis vanile obuolių pyragas. 



Obuolių pyragas - tai lietuviška klasika. Jo receptų daugybė, visi ganėtinai panašūs ir turbūt, kiekviena šeimininkė turi savo mėgstamą. Aš obuolių pyragus nedažnai kepu, dažniau renkuosi naujus, dar neišbandytus kepinius ir skonius. Tačiau šį receptą labai norėjosi pabandyti. Teko skaityti ne vieną gerą atsiliepimą. Manasis įvertinimas taip pat labai geras. Purus, minkštas, skanus obuolių pyragas. Netikit? Pamėginkit! Iš šios normos išeis labai didelis 26 cm skersmens pyragas. Jau seniai tokį didelį pyragą teko kepti. 

Grietininis obuolių pyragas
Receptas adaptuotas iš G-blogas

Ingredientai
26 cm apvaliai kepimo formai
1 puodelis - 250 ml

4 kiaušiniai
1 puodelio grietinės
1 puodelio cukraus
1 puodelio miltų
žiupsnelio druskos
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
2 šaukšteliai kepimo miltelių
4 - 5 obuoliai

Gaminimo eiga

1. Grietinę, cukrų, vanilę ir kiaušinių trynius išplakite.
2. Miltus, druską ir kepimo miltelius sumaišykite atskirame dubenyje. Suberkite į tešlą, įmaišykite.
3. Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis, įmaišykite į tešlą. 
4. Baltymus standžiai išplakite ir atsargiai, iš lėto įmaišykite, kol pasidarys puri masė. 
5. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepkite įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą, jis liks sausas ir švarus.




Soft, fluffy, simple apple sour cream cake. 


Apple Sour Cream Cake
Recipe adapted from G-blogas

Ingredients
For 26 cm round cake tin
1 cup - 250 ml 

4 eggs
1 cup sour cream
1 cup granulated sugar
1 cup plain flour
pinch of salt
1 tsp vanilla extract
2 tsp baking powder
4 - 5 apples

Directions

1. Mix the sour cream, vanilla, sugar and egg yolks.
2. In another bowl mix together flour, salt and baking powder. Stir in the mixture.
3. Peel and slice the apples, mix into the batter.
4. Whisk the egg whites until stiff peaks and carefully add to the batter. 
5. Pour the batter to the cake tin lined with baking paper and bake in a preheated to 190 degrees oven for about 50 minutes or until the toothpick inserted in the centre of the cake comes out clean. 

2 komentarai :

Medeja- CranberryJam rašė...

Obuolių pyragus valgyt galėčiau visokius ir visada :D tikrai atrodo purus toks.. skanumas :)

Baking Secrets rašė...

Labai skanus, purus. Vienas skaniausių obuolių pyragų.

Printfriendly