Add

2014 m. rugpjūčio 9 d., šeštadienis

Raspberry Scones / Angliškos bandelės su avietėmis






Experience. If you live in England, you must try scones, that's for sure. It is English classic, often eaten with cream tea (cream, jam and tea). I love just plain scones or with some butter.

I'd already baked fruit scones and they were just perfect. So it was only the matter of time, when I would try other flavour scones.  

These raspberry scones are not traditional. I decided to try them because they sounded very delicious. 

In general, these raspberry scones are soft and delicious, but non sweet and I love sweetness. In the original recipe it was suggested to add half a teaspoon of salt and I did it. As a result the scones weren't sweet, the salt 'killed' all the sweetness, so I would suggest you to add only a pinch of salt for balancing the taste. 

Taste. Soft, non sweet, delicious English scones with raspberry sourness. 

What I would do different next time. I got 8 big scones, however I prefer smaller scones to big ones. So next time I would make two circles from the whole dough quantity and make 16 small scones. 

I would grease scones with the egg and milk mixture before baking to get a shiny skin.

Raspberry Scones
Recipe adapted from wanderlustandwaffles.com


Ingredients

450 g plain flour
60 g sugar
185 g cold butter
1 egg
185 ml sour cream
2 1/2 tsp baking powder
1/2 tsp baking soda
150 g raspberries 
pinch of salt

Instructions

1. Preheat the oven to 200ºC. Lightly grease your baking sheet.
2. Measure the flour, baking powder and soda in a bowl. Add the butter (chopped in small pieces) and rub it in with your fingertips until the mixture resembles crumbs. Stir in the sugar and salt. 
3. Beat the egg and the sour cream together and add to the crumbs. 
4. Gently fold in raspberries. 
5. Turn the dough to a lightly floured surface and flatten it out with your hand or rolling pin to a 20 cm circle. Cut the scones into even triangles. I got 8 scones.
6. Arrange the scones on the prepared baking sheet and bake for 12-15 minutes, until well risen and golden.


Patirtis. Gyvenant Anglijoje būtų gėda bent jau neparagauti šių bandelių. Tai klasikinės angliškos bandelės, dažniausiai valgomos su arbata, kremu ir džemu. Aš beje jas labiausiai mėgstu vienas arba su trupučiu sviesto. 

Jau esu kepusi angliškas bandeles su razinomis. Jos buvo tiesiog tobulos. Žinojau, kad anksčiau ar vėliau išmėginsiu kitokių skonių bandeles. 

Šios bandelės su avietėmis nėra tradicinės, tačiau skambėjo labai viliojančiai, todėl nusprendžau būtinai jų išsikepti ir paragauti. 

Bandelės skanios, minkštos, avietės priduoda savotiškos rūgštelės, tačiau jos nėra labai saldžios, o man norėjosi daugiau saldumo. Orginaliame recepte buvo nurodyta dėti pusę šaukštelio druskos, tiek ir įdėjau, bet nelabai patiko, nes užgožė saldumą. Jums nesiūlau ir recepte neįtraukiau tokio didelio kiekio druskos, dėkite tik mažą žiupsnelį, kad subalansuotų skonį, bet ne daugiau.

Skonis. Minkštos, nesaldžios angliškos bandelės su aviečių rūgštele. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Man gavosi labai didelės 8 bandelės. Kitąkart daryčiau iš pusės normos 8 bandeles, kad būtų mažesnės. Man tiesiog mažesnes skaniau valgyti. 

Bandeles aptepčiau su kiaušinio ir pieno mišiniu prieš pat kepimą, kad būtų blizgus viršus. 

Angliškos bandelės su avietėmis 
Receptas adaptuotas iš wanderlustandwaffles.com 


Ingredientai

450 g miltų
60 g cukraus
185 g šalto sviesto
1 kiaušinis
185 ml grietinės
2 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/2 šaukštelio sodos
150 g aviečių
žiupsnelis druskos

Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200ºC. Riebalais patepkite kepimo formą.
2. Miltus, kepimo miltelius, sodą sumaišykite dubenyje. Dėkite šaltą sviestą spjaustytą mažais gabaliukais ir trinkite tarp pirštų, kol susiformuos trupiniai arba viską susmulkinkite virtuviniu kombainu. Supilkite cukrų, druską.
3. Kiaušinį įmuškite į dubenėlį, sumaišykite su grietine. Viską supilkite į trupininę masę, maišykite, kol susiformuos minkšta tešla. 
4. Palengva įmaišykite avietes. 
5. Dėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, suploninkite ranka arba iškočiokite kočėlu 20 cm skersmens apskritimą. Tešlą padalinkite į 8 vienodo dydžio trikampius. 
6. Dėkite bandeles į paruoštą kepimo formą ir kepkite 12-15 minučių, kol iškils ir gražiai pagels.

2 komentarai :

  1. Man scones su grietinėle ir džemu gal ir šiek tiek yra perdaug.. Aš ir labai skaniai jas ir vienas valgau :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man vienos skaniausios irgi :) Dar kartais su sviestuku valgau, bet dažniausiai kokioj kavinukėj. Namie paprastai :))

      Panaikinti

Printfriendly